Hetsig.

Ja jag vet att jag är en tokhetsig person och blir lätt sur och irriterad på små saker, och jag blåser verkligen upp saker tills de blir stora.
Och jag menar verklige aldrig att såra någon jag skriver eller bråkar på, det är verkligen inte så. Men oftast när jag blir sur och besviken är det sådana saker jag har gått och tänkt på väldigt länge som förstoras så grymt.
Och tex som igår att jag blir sur för att Julia blir bortglömd får mig riktigt upprörd, skulle ju kunna göra vad som helst för henne. Och det är som när man får ta allt ansvar hemma, man släpper det ju aldrig utan man går och tänker på nästa sak hela tiden och blir irriterad över att man får dra hela den bördan själv.
Men iaf jag vet att jag är hetsig, men jag vill bara få fram det jag känner, detta som skrivs här är som jag känner under stunden, inte för att personerna ska läsa det, och inte ens andra personer faktiskt, men jag vill skriva det här endå detta är en del av mig. Och det får ni acceptera och inte bli sura om ni blir omnämda. eller känner er träffade.

Vad tycker ni?

Jag har lite saker som jag tänkte fråga er om och svara gärna, ni behööver inte svara på alla frågor verkligen inte, utan svara på dem ni vill. Men jag behöver verkligen er hjälp.
  • Hur ofta städar ni, och hur ofta tycker ni man bör städa?
  • Hur ofta bör gudföräldrar träffa sina gudbarn?
  • Är det för mycket att måla tjejernas rum i rosa med prinsessbård på fast dem är så små (ena inte ens född?)
  • Hur mycket hjälp bör man få hemme när man är föräldraledig och den andra jobbar?
  • Hur ofta duschar ni?
  • Detta med egentid hur ska man lägga upp det när man har barn?
Snälla svara iaf på några av dem när ni tittar in här, behöver verkligen hjälpen.

Förvånande.

Ja eller inte, nu när jag verkligen vill ta kort på Julia då hon somnat helt själv över en kudde i soffan igen efter att vi lekt tillsammans i 1½ timme så finner jag inte kameran, den är putsveck helt borta, hur kan det komma sig?
Hur kan den ha försvunnit? Eller så börjar jag verkligen bli virrig, men det hör väll till när man är gravid?

Har precis ätit frukost.

Här sitter jag då jag precis ätit frukost och den lilla har krypt ut i köket och rycker ur alla tomflaskor ur städskåpet, men det kan hon gått göra då hon tycker det är roligt.
Hon åt upp hela sin stora smörgås i morse vilket var jätte bra så hon fick en av mina hembakade chokladbollar men on tog en liten bit av den och dissade den sedan. Men hon ska ju ha en belöning när hon är duktig och äter vilket hon inte gjorde igår. Men nu var hon väll hungrig.
Mitt hjärta busar med mig när vi ska gosa.

Vaknat.

Har nyss vaknat och serverat Julia frukost.
Jag vaknade och är fortfarande arg och besviken när man inte kan försöka prioritera två personer.
Men när man har fått ett ansvar för något och man har inte ens träffats på sex månader tycker jag att man faktiskt kan prioritera det lite när man träffar den andra som man har samma ansvar för bra många flera gånger.
Och ingen kan komma och säga att det inte var sex månader sedan det var i september jag har det till och med uppskrivet. och jagkommer ihåg att det var varnt ute att man inte behövde ha särskilt mycket på sig.
Jag är riktigt upprörd och kommer inte acceptera att ha det så här.
När man har blivit tilldelad ett ansvar och man har accepterat det då kan man försöka stå för det också och hålla lite kontakt, men inte i detta fallet tydligen. Eller?
Ja jag skriver för att jag är arg och besviken, jag är inte arg eller besviken på själva människan det är jag inte, jag är besviken på hur allt hanteras på att mitt hjärta blir bortprioriterat av någon som skall finnas där.
Mitt lilla lilla hjärta, som blir sårad utan att det tänks på det.

Önskar.

Jag önskar mitt lilla hjärta en annan framtid.
Och jag önskar också den kommande en annan framtid.
En framtid där de som valts för att ha lite ansvar kan ta vara på det.
Jag vill inte låta dem leva i en osäker och ostabil värld.
Men så som det är nu är det väll så det kommer se ut.
Jag fäller tårar över hur man kan strunta i det ansvaret man blivit tilldelad och det ansvaret som man accepterat att ta.
Jag önskar att mina hjärtan aldrig kommer att förstå det skit som händer när dem är så små.

En avskriven.

Ja där var en avskriven, kan man inte prioritera båda så man man lika gärna skita i det, så när jag känner att den jag älskar mest av allt inte blir prioriterad så skiter jag i dem personerna, och så är detta i detta fall.
Att alltid vara sen andra prioriteringen kommer aldrig fungera och därför kommer jag att få henne där ifrån redan innan hon förstår det, för vilken person vill känna sig osäker, bort prioriterad och att man inte kan lita på en människa som är utsatt för att finnas där som säkerhet?
Nej jag vill bara gråta hur kan man prioritera en av två mycket mer än den andre?
Man måste lära sig att kunna stå stadigt och vara en grund för dem man ska, kan man inte det är man inte värd att vara det heller.
Och i mina ögon kan man då lika gärna bli avskriven och utbytt redan från början då för det brukar inte ändras.

Inbjudan

Jag håller på att skiva inbjudan till Julias 1 års kalas, det kommer bli något litet, inte mycket folk och sådant, varför ska man ha det , alltså mycket folk? Tror Julia trivs bättre när det inte är så mycket folk, kommer bara bli familj och gudföräldrar såklart.
Vi har bokat lokalen som hör till dessa hus där vi kan göra ett långbord och göra massa mys för Julias prinsess kalas.
Tokisen älskar att leka och kasta runt våra skor.

En liten sjukling?

Undra om våran lilla prinsessa börjar bli lite sjuk hon ligger nerbäddad i soffan under en filt och sover dte har hon gjort bra länge nu iaf en timme, och hon var vaken en timme innan men ville bara ligga på mig och titta och inte leka något alls.
Hon ville inte ha banan som hon annars älskar så mycket men 1½ av de stora safari yoghurtarna fick hon i sig iaf Ska låta henne sova så hon mår bra sen, och man får väll ta om hon inte vill sova något i kväll då är det så.

Promenad i solen.

Var på en två timmars promenad helt själv med Julia idag, hon blev nöjd och jag han till och med in i lite affärer för att köpa två par vantar till Julia, två bodysar, ett par byxor och två par strumpor, (vantarna och strumporna får hon ha men det andra är i 1 års present)
Sedan kom vi hem och Julia sov ett bra tag, och jag bestämde mig i att skita i att städa men fick för mig att soffan skulle rengöras så kuddtygen tvättas, hela soffan är dammsugen och jag har klippt bort små trådar som katterna fått upp.

Hej och god morgon.

Jag vaknade vid sju och Julia vaknade strax före nio, under den tiden tog jag det lugnt i sängen och bara njöt av lite lugn.
Just nu verkar det vara ganska fint väder ute och jag ska passa på att ta med Julia på en promenad ner till centrum lite närmare mitt på dagen. Men lagom roligt när jag inte fått pengarna från försäkringskassan! Ovanligt att det inte stämmer liksom, jag ska ha fått pengarna idag och jag skickade in om dagarna i bra tid denna gången ändå så får jag dem inte på rätt dag, irriterande och drygt!
Men Julia är iaf så gullig hon kryper just nu runt och går iblan när hon känner för det, Men frukosten var tydligen ingen höjdare och hon sket i att äta särskilt mycket, men hon är väll inte hungrig då, annars bör hon ha ätit.

Går.

Ja Julia har länge gått några steg själv ca 5-6 om hon velat ha något eller om man lockat henne, men nu så har hon börjat gå mer än hon kryper och tar sig fram utan problem. Våran flicka håller på att bli stor.
Och igår åt Julia en pizza slice helt själv på pizza hut, det gick inte att lura henne att äta upp sin tallrik med grönsaker och pasta inte, och sedan efter fick hon ju såklar d hon alltid får det när vi är där, och det åt hon också med sked helt själv dock med lite kladdande ibland, men mycket på skeden.
Och idag smakade hon på en cheesburgare för första gången, Tur att hon alltid får hemlagad mat annars så folk inte kan klaga på det inte.

Västerås.

Vi tar åter igen denna helg en tripp till västerås, denna gång i jakt på en fin barnbård, och en konsoll till xbox 360. Vi funderade på om vi skulle gå till IKEA och köpa den där madrassen där man får en spjälsäng på köpet i helgen, men vi har ju två sängar och behöver ju inte en till precis.
Men ska inte handla så mycket jag har inte fått mina pengar men Jonas har iaf fått lön som tur är.

Denna dagens slut.

Denna dagen är nu slut efter egen tid och Jobbande.

Paniken.

Paniken sprider sig.
Jag har blivit en för lat människa.
Eller nej jag har inte blivit en för lat människa.
Jag har blivit en för hemma kär människa.
Att gå hemma och vara mamma passar mig mer än vad jag trott.
Nu när jag ska tillbaka och jobba 1 pass på två månader kryper jag nästan ur mitt skinn.
Jag klarar det inte jag känner paniken.
Men varför får jag panik?
Jag har ju liksom jobbat där i närmare 3 år, men ändå så känner jag att jag inte kan slappna av.
Tänk om jag gör massa fel!
Tänk om dem inte tycker om mig längre, och dem bara vill bli av med mig.
Jag vill bara gråta.
Jag vill stanna här hemma på min säkra plats där jag vet att jag gör rätt.
Hoppas att tiden på jobbet går fort vill inte!!
Vill vara hemma!

Kommer aldrig.

Kommer aldrig vilja lämna ifrån mig lilla igen, iaf inte när jag är ensam hemma.
Jag lider verkligen av tystnaden, av saknaden att jag inte kommer träffa henne på Läääännnnngeeee..
Hoppas tiden på jobbet går fort annars dör jag ännu mera.
Hur klarar ni andra föräldrar att läna iväg barnen?

Ja ni får stå ut här.

Ja ni kommer få stå ut med mitt tjatande idag om att jag saknar Julia, Hur ska det gå när jag har två guldklimpar då, hur ska jag då klara av att vara utan dem?
Jag vet inte om jag vill jobba ens, tror inte jag vill det när jag känner så här, men det lär ju vara för att det var så länge sedan, är ju så van att vara med Julia dygnet runt så jag saknar det nu.
Min sötnos hade ju sådan vacker frisyr igår efter hon vaknade. <3
Tog också kort på magen igår. v21+3 (v.22)

Barnfri morgon.

Känns så kontigt att ha en barnfri morgon helt och hållet, Saknar Julia så oerhört mycket och jag vaknade halv åtta,åtta,halv nio och sedan tio. Har duschat och nu sitter jag här i soffan framför tv:n.
Men känns som det inte är så mycket värt detta utan vill mest ha Julia hos mig,
Men uppskattar inte tiden lika mycket när man inte ser hur en dag utan henne är, Jag skulle inte byta något mot min tid med henne, hon lyser upp mitt liv, och hon gör mitt liv värt leva.
Det värsta är väll att jag jobbar till halv tio i kväll och då har hon säkert redan somnat när jag kommer ham så kommer inte se henne fören i morgon. alltså i vaket tillstånd.
Så i morgon ska jag pussa massor på henne. För saknar henne SÅÅÅÅÅÅÅÅ!! ingen förstår hur mycket.

Förstörd.

Ja så var denna kväll förstörd,
Saknar Julia massor och Jonas är bara ja bläääää.
Vi skulle köpa en kontroll till till xboxet och jag tyckte vi skulle göra det innan vi åkte ut och lämnade Julia, men det ville inte Jonas så när vi väl var in på Ica,Coop och willys fanns det inte på någon av dem affärerna och inget annat öppet. Blir riktigt sur på Jonas att man inte kunde ha tagit tag och köpt det på en gång när affärerna var öppna då jag var in på alina med honom för jag ha rinte varit inne sedan de öppnade uppe vid Ica för typ 2 år sedan.
Jag fick passa Julia ute hos Jonas föäldrar och han la sig och lata i soffan direkt, också grymt irriterande vilket jag bara ville skrka ut. Sedan att han inte gjort iordning i garderoben han lovat och sagt att han gjort, Tavlorna som började sättas upp i söndags är ännu inte klara då Jonas inte köpt mer spik fast han varit ute och handlat två gånger denna vecka. DÖÖÖÖÖÖ!!
Jag som hade hoppats på en mysig och trevlig kväll tillsammans, men det är helt förstört jag önskar bara att lyxfällan slutar så jag kan gå och sova så jag slipper detta, SAKNAR JULIA!! och vill att morgondagen ska gå fort.
Känner inte ens för att jobba i morgon, känner mig mest helt tafatt och ledsen aldrig har man en bra kväll!

Har pysslat lite.

Pysslade ihop lite chokladmuffins med vaniljfrosting och chokladkross på under tiden Julia sov, visst hon vaknade när frostingen skulle på men det gör inget.
Så här blev muffisarna nu står dem på kylning.
Sedan fick Julia en glass för hon har varit så snäll och duktig idag och det tycker jag man ska uppmuntra så hon fick som sagt en glass och en skål med frukt och allt gick i.
Hon var så nöjd hjärtat mitt.

Så fint väder.

Jag är faktiskt riktigt lycklig. Och vädret gör mig ännu mera lycklig, det enda som har förstört mitt humör idag det är att Jonas sagt att han gjort iordning i stora garderoben men när jag skulle ha ut dammsugaren fick jag lyffta den över massor med grejer så inte är det ordning där inte, men jag skiter i att fixa där inne jag fixar ju i alla andra rummen så en liten skrubb ska han kunna ta hand om.
Men iaf vi har precis ätit lunch, fläskfilégryta med ris, jätte gott och Julia älskar att det är banan i det för då blir det ju sött.
Fick ett gulligt meddelande av svärmor också tidigare om att vi skulle få mat ute hos dem när vi kommer och lämnar Julia, vilket är jätte skönt då behöver man inte tänka mer på mat idag.
Och nu kollade jag vad klockan var och vi är ju hur tidiga som helst med allt idag, det var ju dumt, och inte konstigt att Julia inte vill sova middag nu, så släpper ner henne igen så får hon leka ett tag, undra hur det kan komma sig att vi är så tidiga med saker idag då vi inte har gjort något annorlunda än vad vi brukar.
Men nu sitter hon iaf och leker och jag har lekt lite med henne.
Underbara barn som snart är 1 år tänka sig.
Katterna tycker om Julias säng när hon inte är där.

Han blev glad.

Jonas blev glad när han kom hem och spelade lite på xboxet igår, det kan bli bra tidsfördriv när Julia sover, Och hon har ju börjat sova i sin egen säng och gör det mellan ca 20-04 sedan får hon sova i våran säng och gosa massor.
Köpte också inbjudningskort och massor till Julias födelsedag så nu är det bara kakorna, saften och kaffet kvar och såklart att hämta tårtorna. Men det gör vi på söndagen, och kakorna hinner jag baka, kanske imorgon när man är själv hemma på förmiddagen då Julia ska sova hos sin farmor och farfar i natt då jag ska jobba i morgon eftermiddag och dem gärna ville att hon skulle sova där ute för det var så länge sedan. Dem saknar nog den tiden då vi kunde gå ut en gång i månaden så dem fick ha Julia och dem ville gärna ha Julia till och med varannan helg så man var/är ju inte strandad hemma om man vill göra något. Vilket känns jätte skönt och mysigt. Och snart kan hon ju sova hos pappa och så också tror dock inte han vågar fören hon kan prata och säga vad hon vill eller iaf vara blöjfri, haha.

Bröt ihop.

Kan inte hjälpa det, tittade på unga mödrar nyss där ett par som inte alls har någon ordning hemma som har tokrökt igenom hela graviditeten, men som fick reda på att dem inte skulle få behålla dottern efter födseln nyss har fött sin dotter, och 4:a timmar får dem tillsammans med barnet, och jag GRÅTER! ja jag står för det, så hemskt, förstår inte ens hur hemsk den känslan måste vara att veta att de kommer ta ens barn ifrån en. Visst att dem kanske inte har visat någon bra stil i graviditeten, men dem borde ju iaf få lite tid med barnet efter att visa att dem kan klara sig tillsammans allihopp.
Nej usch blev så ledsen för att det kan ju hända en annan också att dem beslutar sig helt plötsligt för att man inte är bra föräldrar, Usch ne dags att laga mat.

Slö dag.

Idag tänker jag inte göra mycket efter den två timmars långa promenaden igår så tog jag nog ut lite krafter och av Julias skrikande, Hon sover just nu middag och har varit riktigt glad idag vilket känns toppen bra.
Jag har planterat om lite blommor som jag har tjatat om dammsugit köket och tvättat lite, men nu slår jag ner min rumpa och tänker inte göra något fören om ett tag då jag ska göra en Frittata till middag, har aldrig testat det men det kändes smidigt att få bort lite rester på det sättet.
detta är två av mina cupcakes som jag gjorde för några dagar sedan, dessa ser inte riktigt så goda ut som dem är, men efter att dem varit frysta och med en bebis på armen så kan man inte alltid lyckas ta bra kort.

En bra!

Ja en bra natt och en bra dag, Julia sov utan problem i sin säng mellan 20 till 03 sedan när hon vaknade till och var törstig så fick hon faktiskt komma och sova i våran säng, för trodde faktiskt inte hon skulle somna om när hon varit vaken så länge men det gick ju bra det också.
Idag är det inge bra väder och inte heller är förskolan öppen (eller jo den är öppen i eftermiddag för barn under tio månader), så känns som ett frågetecken om vad man ska göra faktiskt. Känns jobbigt.
Jag börjar tappa min snuva nu iaf vilket känns skönt, känns inte så roligt att aldrig få vara frisk, och Julia stackaren som också blev snuvig av mig, känner mig riktigt elak som smittade henne.
Ikväll ska vi åka och köpa lite upphängningar då jag köpt tre par paneldardiner som ska upp i vardagsrummet. Sedan har jag också köpt ett begagnat xbox 360 som ska komma i eftermiddag, behöver ju inget nytt liksom när man knappt spelar, men det kan vara en rolig sak för Jonas och mig att göra tillsammans någon kväll när Julia har somnat.

Jag tackar min underbara älskling.

Jag TACKAR honom verkligen på bara ben just nu känne rjag, han tog med sig Julia och handlade lite som behövs så vi inte bhöver handla något mer denna vecka. Och jag är så glad över det då Julia verkligen bara skrek denna dag och jag känner hur mitt humör och tålamod skingrades ganska bra och man får bita sig i tungan för att inte visa sin arghet.
Men jag stekte iaf lite mat under tiden de var borta och plockade i och ur diskmaskinen så det är gjort iaf.
OOch nu kom dem nyss hem och Julia verkar på lite bättre humör, tacka gudarna för det.

Så trött man blir.

Ja jag måste erkänna att det är tufft just nu. Julia skrek ju större delen av förmiddagen, on sov middag fint i 1½ timme och sedan har vi varit ute på promenad mellan 13.30-15.30 d satt hon tyst och nöjt. Nu är hon trött men tokskriker när hon ska somna. hon vill inte sluta skrika! och jag bryter ihop det är tur att hon iaf sov middag och var tyst på promenaden, men jag klarar inte av när hon är så här, inga problem om hon skriker ibland verkligen inte, men när hon skriker så här otröstligt så klarar jag det inte. Jag bryter ihop ochvill gråta med henne.

Hej.

Hejsan!
Ska träffa lotta och lillen lite senare idag och Julia ligger och sover för att orka, jag sa plocka undan lite under tiden och sedan ska jag gå och handla lite som behövs och kanske handla en semla jag har aldrig bakat det och jag tycker ju inte så mycket om det så jag känner inte att jag behöver baka det precis.
Nej ni nu ska jag passa på att plocka undan lite och leta upp vad vi ska äta till kvällsmat.

Ingen ro ingen rast.

Ja det är verkligen ingen lugn och ingen ro denna dagen inte, igår kväll skrek sig Julia till söms till och med i våran säng och då var klockan närmare 23. Hon vaknade ganska glad i morse men redan innan frukosten var skrikandet igång igen, jag bryter ihop, det är inte ofta hon är skrikig hon är alltid en sådan snäll och glad bebis annars, så nu är något på tok det känner man då hon aldrig beter sig så här annars.
Vad tror ni det kan vara?
Jag tror själv att det är flera tänder på väg plus att hon har fått min snuva och stackaren kan ju inte snyta sig och tokskriker och slår med huvudet vid nässpray så de kan man inte heller ge henne, men man får väll stå ut, det är ju liksom ingen fara med henne så.


Måste göra de.

Jag känner efter att en massa tårar runnit ner för kinderna att jag måste släppa in Jonas mycket mer i denna graviditet än vad jag har gjort, jag har dragit mig undan, och det har jag gjort från nästan alla.
Men vet att jag måste släppa taget, släppa in folk i min närhet.
Jag fick en tankeställare nyss när jag läste om en förlorad bebis, en bebis som aldrig fick ta sitt första andetag och jag bölade och bölar nästan fortfarande.
Hur skulle jag klara av att gå igenom samma sorg och inte ens släppt in pappan till barnet särskilt mycket, han har inte ens kännt henne sparka ännu (dock sparkar hon nästan bara när han har somnat och jag ska sova) men ändå, hur skulle hans smärta kännas?
Nej jag gråter, jag klarar det inte, jag måste släppa in honom jag borde ju ha insett själv redan för länge sedan att jag inte står ensam att han alltid finns där för mig, men varför drar jag mig då undan?
Nej jag är så rädd att allt bara ska gå fel att man sedan kommer få leva med den sorgen resten av livet, visst bleknar det men sorgen försvinner aldrig.
Samma sak med Julia den sorgen skulle jag aldrig komma över verkligen aldrig.
Men jag är inte den personen som sätter mig ner med Jonas eller någon annan heller och förklarar hur jag känner särskilt mycket fören jag bryter ihop. därför jag är så rädd för att något sådant att aldrig få se sitt barn ta sitt första andetag, eller höra första skriken känns så jobbigt, jag skulle bryta ihop men jag skulle inte heller prata om det jag skulle bli ännu mer knyten till mig själv och inte prata med någon.

Hej.

Ja helgen har varit bra vi har hunnit med massor. Och åt mat och satte upp gardiner hos Jonas syster i lördags efter att jag slappade hemma med att göra iordning medans de åkte och köpte gardinstänger.
Tittade på melodifestivalen sedan hem och sova.
Igår kom pappa på besök, Vi satte upp massa ramar som jag ska göra en sådan där ramvägg av. Julia vägrade sova middag och var vaken från 8:a till 16.30 utan sömn. Och hon sov faktiskt i natt också så duktig var hon.
Medans jag igår började känna av att man började bli snorig, sen slog det till på kvällen när vi tittade på tv. Vaknat massor med gånger i natt av att jag behövt snyta mig, och idag är det verkligen inte bättre, inge roligt men det fungerar ju iaf, så får bli en slödag.

Lite.

Har lite ensamtid då Jonas i morse tog med sig Julia till sin farmor där de ska hämta toapapper och sådant roligt, Under tiden passar jag på att ha målat massor med ramar som skall sättas upp. Flytta vitrinskåpet i vardagsrummet, (fick ju passa på då Joånas inte vill flytta på de haha och Julia inte är i vägen).
Har bäddat rent i sängarna och dammsugit i lägenheten då det inte hans med igår då ASIA kom på oväntat besök.
Tvättar som vanligt och ska nog ta och fika lite med mig själv nu när det finns tid och jag faktiskt gjort lite nytta.
Ikväll ska vi till Jonas syster och sätta upp gardiner.

För ovanlighetens skull.

Ja det är ju så ovanligt att jag pysslar med det jag pysslar med nu, eller inte..
Jag håller Just nu på att tvätta, (hur fan vi en lyckas få så mycket tvätt)
har diskat en maskin disk.
Ska dammsuga och torka golvet vilket skulle hänt igår men ändå. (och ja jag försöker göra rent varannan var tredje dag.)

Glömt.

Förlåt alla!
Jag har helt glömt bort er idag, jag har liksom inte haft mycket att göra heller.
Ska baka lite kakor mjuka såklart, jag har redan försökt mig på att baka några hårda kakor under morgonen men  jag kan inte ens rulla dem sem det står, men ska kanske testa att ha ner dem i små formar ist tror ni det fungerar? ( det är samma deg som drömmar, eller liknande smörkakor)
Ska också kasta ihop en tacotårta som överraskning till Jonas när han kommer hem han som älkar tacos.
Tv olika slags kladdkakor blir det nog också då jag redan tagit upp dem två som låg i frysen.

Förresten!!!

Vilken lycka när jag hade varit vid tandläkaren, jag hade fyra hål sammanlagt. Alltså då är dem tänderna näst längst bak som jag bitit av inräknade, Är glad över det, jag var senast hos tandläkaren innan när jag var 16 och då hade jag redan tre av dessa hål som folktandvården lovade att laga men det blev ju som sagt aldrig av då dem GLÖMDE (sket i mig) bort mig. Allså har jag fått ett litet hål på dessa sex år som gått och det var inget stort och behövdes inte lagas egentligen men vill göra det på en gång. Känner glädjen över att dem faktiskt är bra.
Nu ska jag fortsätta slappa med färgen i håret som ska sköljas ur om ca en kvart.

Tandläkaren.

Det gick jätte bra vid tandläkaren, mycket bättre än förväntat gick det och billigare än tänkt också, hel lycklig för det. Har en av de tänderna där jag har tappat en bit kvar men det ska lagas på torsdag nästa vecka, lika bra att ta så mycket man kan på en gång.
Efter jag var klar vi tandläkaren så åkte vi till badhuset och badade med Julia, hon uppskattade det mycket mer denna gången.
Efter det har vi varit på coop bygg och ackes och tittat på border till hennes rum, hittade ingen som föll oss tok mycket i smaken, men man vet ju inte heller vad man är ute efter, ska iaf köpa en så man ser att det är ett barn rum.
Nu ska vi mysa i soffan resten av dagen med en semla och lite mat såklart.
Ska också få upp stjärnor i taket inne hos Julia då jag hittade det på leksaksaffären idag, och betala lite räkningar som ramlade in i postlådan idag.

Så roligt.

Känner mig nöjd över dagens inköp som bla ska hämtas upp i morgon jag har köpt över 30 ramar för 330 kronor, många av dem svarta, och dem som inte är svarta ska målas om till svart (då har jag lite att pyssla med när Julia sover) Och en Malm sängstomme (dock begagnad men utan att det syns eller märks) för 800 kronor, den är i ek färg och i affärerna kostar den 1.995 kronor och den ska hämtas på måndag, jag känner mig riktigt lycklig, vårat hem blir ju mer och mer fullständigt för varje månad, Det är ju inte mycket som saknas, visst det finns alltid detaljer som man kan lägga till och ta bort, men jag känner sådan lycka när jag köper något till hemmet som man kommer se och trivas med och göra en egen version av.
Visst så svider det även i min plånbok när jag handlar så här mitt i månaden, men jag vill få ett mysigt hem och skulle aldrig leva över våra tillgångar heller då vi till och med inte har något med kredit på, och vi kommer aldrig skaffa det heller. Ingen avbetalning av det vi äger inget så vi förtjänar att köpa mys saker till vårat hem när vi kan.

Oj.

Jag var hel förvånad när Jonas kom hem och alla våra foton hade kommit, alltså 3000 bilder, det tog upp hela paketboxen här. det är liksom dubbelt så stor som en vanlig brevlåda. aja men 2100 kr var det värt att få ut allt, nu ska man bara komma fram till vart och hur man ska sätta in dem, då dem var för stora för ett vanligt album, man får köpa sådana där där man får sätta en fototejp på baksidan och klistra in själv men det gör inget det, det är bara undebart att fått hem allt. Ska ta och betala allt på en gång också så man inte glömmer det.
Förresten lär ju brevbäraren hata oss nu för den delen också.

Sover.

Julia sover nu i soffan hon somnade vid elva snåret, vaknade vid tolv och åt lite och somnade snabbt om igen och ligger nu i soffan och sover, jag vill inte väcka henne heller då hon var gnällig sist hon vaknade, hon kanske inte hade sovit klart och hon är väll inte riktigt frisk ännu heller.
Men vad ska jag göra under tiden då? Vill inte ta och dammsuga när hon sover och maten kommer jag knappt hinna börja med innan hon vaknar.
Aah någon som har förslag på vad man kan göra hemma om dagarna, dem dagarna när vi är pigga båda två är vi ju ute och leker och är på öppna förskolan och sådant, men hemma har någon något tips?

Det går framåt.

Ja! ÄJag har gjort lite nytta, bäddat sängen, tvättat lite saker som inte riktigt behövt tvättats fast hade lite fläckar som säkerligen går bort med fläckborttagning, vikt massa tvätt, haft sångstund med Julia och har sorterat hennes leksaker efter mjukhet. haha då kan man ju påstå att det inte finns mycket att göra.
Har nu tagit fram älgsteken som ska bli till kalops till kvällen. Mycket namnam just nu.
Nej nu har Julia vaknat efter en lite lur på en timme. Nu ska vi leka och dammsuga lite till fast vi gjorde det igår

Natt skräck?

Undra om våran söta dotter lider av nattskräck. Hon har vaknat hela natten och skrikit rätt ut. Inge roligt, men det kan ju ha med febern att göra så.
Har Julias rum öppet just nu och har haft det i tre dagar ska kolla om någon av katterna kommer pissa i hennes säng eller dyrlikt om dörren är öppen, hittills har det inte hänt, ( det hände en gång för ca 6 månader sedan)
och det kanske inte händer det skulle ju vara bra det då kan vi ha den dörren öppen hela tiden, kanske är därför hon inte trivs inne hos sig då vi stänger dörren och hon blir helt ensam.
Av någon anledning så känner jag för att göra massa nytta idag och funderar faktiskt på att ta in den andra barnsängen och bygga ihop den fast vi inte har någon madrass till den ännu men det gör liksom inget, vill bara se hur allt ska stå.
Ska putsa alla speglar och damma av lite här och var.
Hon hade skön stil när hon hade feber och somnade rätt på en stor kudde.

Mys, mys.

Ja kvällen blev toppen, två olika rätter fick jag från resturangen och jag fick i mig en halv, men då har man ju mat för i morgon också vilket är underbart.
Flyttade ut frysen ur det kommande lekrummet och in i köket och det blev bättre än tänkt faktiskt. Möblerade om inne hos Julia och skulle faktiskt montera ihop den andra barnsängen också, men Jonas är trött så det tar vi en annan dag det är ju över 4:a månader kvar tills den lilla kommer, men känner att det är mysigt att få ordning allt framför allt nu när Julia bara blir stärre och större och mer medveten om allt hela tiden.
Nej nu ska jag krypa ner med mina två <3 i sängen och bara mysa, och i morgon ska vi nog titta på färg till Julia och den kommande bebisens rum, och om det finns några fina barnbårder (eller hur det stavas). Kommer nog inte köpa det i morgon men kan vara skönt och roligt att titta och ha lite koll. Sedan kanske någon flyttkarton också då jag vill få bort en del böcker ur bokhyllan, men frågan är om man ska spara det eller sälja det vad tycker ni? (och ja jag läser bara böckerna en gång.)
Och för det sista, det är underbart att folk faktiskt väljer sina årsdagar som förlovningsdag tex det tycker jag faktiskt är en riktigt mysig sak att visa att man vill spändera resten av sitt liv med personen i fråga. (och då spelar det ingen roll om vilken dag dagen infaller på då är det ändå ens årsdag) Och vilken tur att det nästan är ett år kvar till våran nästa årsdag.

Så trött på människor.

Å detta skriver du endast för att ni inte har förlovat er annars hade det varit helt självklart. Herregud säger jag bara, hur mycket använder du din hjärna?! Förlovning etc är helt upp till de två personer det gäller och när det kommer till datum så väljer man det själv. Hur vettigt är det att skaffa barn direkt då? Ska man inte lära känna varandra först och verkligen älska varandra? I typ något år! Nej det är helt okej att försöka bli gravid så fort som möjligt så att killen "måste" stanna hos än. Och så ska man inte bortse från att man ska klaga på honom jämt och hänga ut honom på internet vareviga dag. och nu när man ändå är så "lyckliga", ja då tar vi en unge till. Det är patetiskt om något, skaffa barn det första man gör bara för att den ena personen är totalt besatt av det. "Bra gjort!"

Kan ju lika bra svara på din kommentar för 1000:de gången då du bara vill klanka på mina inlägg hela tiden.
Ja jag skriver det BARA för att vi inte förlovat oss! Nej men iaf det gör jag inte, jag har inga tankar på att förlova mig och önskar inte heller någon förlovning vilket jag har sagt bra många gånger, och tror till och med Jonas känner samma sak. Och ja förlovning är upp till de som förlovar sig, men jag skulle aldrig uppskatta att förlova mig någon av dessa dagar då dem inte blir något speciellt då. Och vill folk förlova sig då så får dem väll göra det, det är ju liksom inte mitt liv som jag behöver leva med, men du kanske inte har tänkt på tanken om att folk som har förlovat sig eller gift sig faktiskt också ofta tar slut, och då sitter man där på kanske alla hjärtansdag och så kommer man bara ihåg förlovningen/gifemålet ist för den dagen det egentligen är.
Och Nej jag har INTE tvingat på Jonas något barn alls!! Jag skulle aldrig tvinga på någon något barn. Vi har diskuterat igenom båda graviditeterna och han har faktiskt varit den första båda gångerna med att säga att han vill behålla barnen och jag har fakskt varit den som faktiskt varit mer tveksam till om vi skulle klara det så!
Så lycka till med ditt patetiska klagande liv!

En annan sak.

En annan sak när jag ändå tagit upp detta med förlovning och giftemål så kan jag likagärna säga detta också.
Jag tycker det är grymt oromantiskt, väldigt amatörmässigt och liksom inte alls genomtänkt att förlova sig på nyårsafton/jul/ den enes födelsedag/ alla hjärtansdag och påsk. Alltså varför inte ha ett eget datum?
Bara för att man inte kommer på en pressent så behöver ju inte folk köpa en förlovningsring.
Känns så opersonligt och inte alls som om pesonen i fråga som fixar det inte menar det,
Nej dissar totalt alla som gör sådana här saker på ""högtider"

Lite ork och glädje.

Ja lite ork och glädje känner jag nu.
Julia vägrade äta sin pytt i panna till lunch, hon har nu fått mellanmål en kvart tidigare men det gör inget, vindruvor och kex (inga onyttiga) och det knaprar hon i sig iaf.  Irriterande att hon börjat knasa sig när hon ska äta, men hon fick inte i sig mycket av detta mellanmål heller, hon kastade mest på golvet och började tok gråta så fort jag sa hennes namn, så det är bara att försöka få henne att somna.
Är det någon som har något tips när barnet har börjat fåna sig i maten?
Förresten har vi varit duktiga och redan badat för dagen då jag tyckte att hon luktade (vilket hon säkert inte gjorde men gravidhjärnan sa det) så nu är hon ren, och har rena kläder för andra gången idag.
Fyra maskiner tvätt har snart gått i maskinen och håller på att torka i torktumlaren.
Har rengjort duschdörrarna igen så det ser bra ut.
Lagat fläsk med löksås (löksåsen för första gången) och potatis kokar jag senare.


Patetiskt.

Alltså jag kan inte hjälpa och tycka att det är patetiskt med folk som förlovar sig när dem väntar barn eller precis när man fått barn (typ de två första åren) jag vet inte varför men det känns som ett barn är liksom en ännu större kärleksförklaring, varför tror folk att dem kommer hålla ihop ännu mer för dem är förlovade?
Ännu mer dem som gifter sig fort efter dem fått barn, varför den stressen liksom? känns som folk när dem har fått barn stressar för att förlova sig eller gifta sig, tror det håller ännu sämre när man gör allt så tätt inpå varandra varför ger man inte varandra något att se fram emot ist?
Hur kul är det när man redan varit förlovad, redan fått bran, och redan hunnit gifta sig?
Man hör ju liksom inte ihop mera för det!!
Nej mitt folk, jag tycker man ska sprida ut allt ganska bra så man har saker att se fram emot.
(och jag vet att jag kommer bli hatad för detta men så här känner jag)

Så mycket tvekan.

Hur skulle man klara av att förlora ett barn nu när man gått så långt i en graviditet.
Jag är rädd, helt plötsligt har det slagit mig att jag fortfarande kan förlora detta barn innan jag ens träffat henne!
Jag grips av riktig panik. hur skulle man klara av det?
Skulle man ens orka leva vidare, och hur skulle man förklara det för Julia senare?

Tillbaka snart kanske?

Tog febern på Julia när hon vaknade då hade hon 36,0 grader och nu ca 1½-2 timmar senare så har hon 37,3 grader, det visar väll på att hon kommer ha feber innan lunchtid. Hon är dock mycket piggare idag än igår vilket är tur då hon nästan sov hela dagen igår och natten också. Hoppas inte på att feber kommer komma smygandes, men det verkar ju så med hur temperaturen ökar hela tiden.
Stackars våran flicka men tur att hon är piggare iaf.

Tjolahopp tjolahejsan svejsan.

Jag har varit vaken en timme ochhar nu orkat tagit mig upp, piggare än vanligt faktiskt.
Håller på att värma vatten till en kopp te till mig själv. och katten hade nyss under skrivandets stund ner något i köket lagom roligt, hoppas inte Julia vaknar. Hon hade ju feber igår kväll. 38,1 en timme efter hon fick alvedonet. inte roligt för henne inte.
Ska ta och göra mig två smörgsar också och sätta mig ner och tänka ut vad som behövs göras idag.
Ska iaf
ringa till frisören och boka tid så fort som möjligt
ringa och boka tid hos mvc
men sen vet jag faktiskt inte.

Tandläkare.

Vet ni hur svårt det är att få tid vid en tandläkare??
Jag har fan rent ut sagt fattat det innan, jag har ringt runt på flera ställen för att få tag i en tandläkare ganska snart.
På folktandvärden skulle det ta minst sex månader ( det är ju lagom roligt så man typ nästan föder samtidigt) ett annat ställe tog det minst två månader på och de var redan sena med deras egna passienter. (eller hur det stavas)
men jag hittade ett ställe som fårr återbud på Torsdag förmiddag så ska dit och laga mina tänder, sådana hål som folktandvärden lovade att laga innan jag fyllde 18 men jag blev ju inte ens kallad och sedan så nu när jag ringer är jag inte ens med i deras register så dissar dem nu för en mindre tandläkare.
Detta blir så bra så, dyrt men det fr det vara så jag får hela tänder någon gång och nu när man väl har pengar till det.

Magen.

Magen har börjat växa, bilden är från idag v21 (20+1) magen är mycket större än vad den var förra graviditeten, man tänkter inte på det själv och dock har jag ingen bild att jämföra med.

Det går frammåt iaf.

Det går frammåt med mitt mående iaf. Jag mår bättre just nu och har fått i mig en stor smörgås med mackrill, en stor kopp te, tre små cokladbollar och en halv kaka, kanske inte det nyttigaste men något jag var sugen på.
Och känner på något sätt att jag är tok trött på att barn jämförs, det spelar ingen roll vems barn som jämförs jag är bara så trött på det. Men förstär också att det är svårt att inte jämföra dem.
Men iaf jag älskar Julia mest av allt faste hon kanske aldrig hade lärt sig krypa, gå, prata eller något, jag kommer alltid älska henne och hade alltid älskat henne. <3

God morgon.

Nu har Jonas mamma och syster varit här och hämtat katten Julius som ska till vetrinären och kastreras, Jonas mamma undrade om hon skulle komma tillbaka och hämta Julia sen men just nu mår jag ju faktiskt mycket bättre och ska försöka kämpa mig igenom dagen med Julia tiden går ju mycket fortare när hon är med.
Hon har precis ätit frukost men är så grinig att jag försöker få henne att somna om då hon brukar sova till nio när vi är hemma tillsammans.
Håller också på att programerar om datorn.
Och jag ska senare försöka mig på att ta lite kort och lägga in dem som finns.

Jaha ja inte min dag.

Det är fortfarande inte min dag.
Vi hade trevligt hos Jonas föräldrar fast jag var nerbäddad stor del, jag fick i mig en halv potatis med smör och två små kalopsbitar. och sedan till efterrätt en sked glass, det är ju inte vanligt för att vara jag.
Var ut och åkte lite pulka med Julia också och det tyckte hon var jätte roligt.
Men nu är vi hemma jag är nerbäddad, jag har tokfrossa, mår illa, har halsbränna och värk i magen.
Jag får i mig lite saft ibland kanske två,tre klunkar varje kvart/halvtimme, när är det dags att uppsöka läkare om det fortsätter så här?
Jag fick ju inte i mig mer än ett glas vatten och ungefär en 8 dels pizza om ens det.
Och det är det jag fått i mig!
Mår skit och hoppas på att det blir bättre.

Va fan,,,,

Ja va fan rent ut sagt!!! Jag mår fortfarande skit, visst jag mår bättre än i går morse men jag mår verkligen inte bra, detta känns ju verkligen inte bra, hur ska man orka, och hur ska man orka morgondagen då man är själv med Julia??
Jag vet ine men paniken sprider sig bra i mig just nu,
Men ska klä på mig och åka till Jonas föräldrar dem ville att jag skulle följa med fast jag mår som jag gör då gör jag det också och bäddar ner mig i deras soffa medans de tar hand om Julia och river badrummet.

Inget.

Inget verkar hjälpa denna dag, jag mår fortfarande skit, och ligger i sängen och Jonas tar hand om Julia. Jag är tacksam att detta hänt på en helgdag iaf så jag inte var själv hemma.
Vi ska snart beställa lite mat, blir intressant att se om man får i sig lite, jag mår illa av bara tanken.

Dör..

Jag dör lite hela tiden.
Jag har varit bosatt på toan pga av illamående jag ligger nu nerbäddad pga av att jag tokfryser och svettas om varannat och mår illa. Varför ska detta hända mig?

Stackaren.

Julia stackaren hade en tuff natt, hon har vaknat två gånger och tokspytt. Och inte lite heller det var väll tur att hon för en gångs skull. Men nu mår jag skit och mår illa och tok svettas känns inge roligt.
Blir inge badhus idag fast jag har nya bikinis, det viktigaste är ju att alla mår bra.
Ska fortsätta vila nu.

Bra dag.

Ja det är en bra dag, Vi ligger alla tre i sängen just nu.
Julia har precis somnat, Jag håller fortfarande på mer bilderna och ska titta på en serie om jag orkar.
Jonas läser texttv och ska väll säkert sova ett tag.
Sedan ska vi åka till Ann-sofie och sätta upp lite tavlor och sådant.

Håller på.

Ja ni jag höll på igår kväll och jag gör det fortfarande, alltså lägger in bilder på Fuji´s hemsida så vi kan få ut dem. Visst det gick smidigt igår, men inte nu på morgonen, och det tar tid det är 3000 bilder som ska framkallas vilket inte är det lättaste, billigaste eller så men dem ska u det är bara så. Jag har hoppat över det med att framkalla det från i år men får se om jag gör det också innan detta är klart.
Snart ska man ta och ka och hämta lite kläder som ska komplitera det som Julia hade tills det att nästa kommer.

4:a

Ja 4:a chokladbollar senare så är Julia fortfarande vaken, måste vara kaffet och sockret i som gör henne så pigg. Och ja hon tog dem själv av fatet. Hon lär ju sova gott iaf när hon väl somnat,
Idag var vi först på öppna förskolan och hade det jätte trevligt.
Sedan hem och vilade lite och bakade lite chokladbollar sedan kom Bea,Tobbe, Lotta och Arn på fika och dem åkte inte fören vid fem. Det var jätte trevligt att ha dem på besök.
Sedan blev det lite middag så kom Jonas föräldrar upp ett tag så då blev det fika igen.
I morgon ska vi hämta lite kläder, pappa kommer på besök förhoppningsvis och så ska det bara slappas.
För på lördag står det mycket på schemat.

Hej!

Nu är vi hemma igen.
Mätta, av lekta och trötta.
Julia har redan somnat vilket hon gjorde på väg hem. Jonas håller på att plockar med sin tvätt.
Och jag ligger här och slappar, jag ska ta och göra lite chokladbollar hade jag tänkt mig, men får se vilken sort jag orkar göra. Känner mig för trött och sliten för att baka chokladbollar igentligen.
Och i eftermiddag får vi besök av Bea och Tobbe. :D

På väg.

Nu är vi på väg, på väg mot öppna förskolan, Jonas ska med och titta hur det är där nere.
Har aldrig varit ner på förmiddagen så blir intressant.

Besök.

Vi har haft eftermiddags besök av jouline och Victoria. Underbart söta flickor det där.
Julia verkar tycke mycket om jouline som hon delar leksaker med, hon delade med sig av sina nappar och blev inte ledsen en enda gång. Bjöd på lite kladdkaka med riktigt chocklad i. Och nu har jag precis bakat en ananaspaj med cocostäcke.
Och jonas gjorde egen panerade snitzlar (eller hur det stavas).
I morgon vid 9.30 blir det att ta sig ner till öppna förskolan på västerleden och Jonas ska följa med och se hur det är där nu när han ändå är hemma.
Har varit en riktigt bra dag fast jag blev sur på Jonas tidigare idag då han sabbade Julias rutin helt och hon fick inte lunch fören halv två för att han fick henne att somna innan. Inte bra och då blev jag riktigt sur, men men det är hormonerna.


säng liggandes.

Just nu är jag säng liggandes, och nej jag är inte sjuk. Jag har bäddat den, bäddat Julias säng och startat tvätten, och nu slappar jag i sängen med en stor kopp te!
Jonas har gett Julia frukost och plockat ur och i diskmaskinen.
Sådana är dagar gillar jag när vi hjälps åt utan att man behöver tjata eller be.
Jonas och Julia ska snart ut på en promenad till affären och köpa margarin och lite annat.
Känns riktigt bra att vi båda här hemma, det händer inte ofta på två år har vi haft två gemensamma lediga veckor. Så det behövs lite tid ihop.
Och känner att det har sjunkigt in att det kommer ännu en flicka till familjen, visst skulle vara roligt med en pojke men flickorna kommer ju ha så roligt tillsammans, och hinner ju skaffa flera barn om man känner för det sen, men kommer älska min underbara lilla gulliga familj.

Det blir en....

Ja ni där ute nu vet vi! Vi vet vad det är som ligger i magen och jäser och gror.
Det är en liten..............
.....
....
....
.....
.....
.....
.....
F
L
I
C
K
A
!
!
Alltså en liten flicka.
Så mysigt.
Vi blev också flyttade från 3 Juli till 1 Juli.

Nu så.

Nu ska vi ta och brumma fram.
Först ska vi till Julias farmor och lämna av henne.(stackaren som jobbat i natt och ska jobba natten som kommer)
Sen ska vi rulla vidare mot uppsala och akademiska sjukhuset.
Nu hittar man ju dit efter att ha varit där några gånger.
Men måste äta unch också då jag känner att jag håller på att dö av hunger redan nu.
Men kanske äter något på sjukhuset får se.

Hej alla tokar.

Ja hej alla tokar som läser min bogg, det är väl inte mycket att läsa?
det tycker iaf inte jag men det är väll för att jag är den som skriver.
Jonas är ju ledig tills p åmåndag nu och han är uppe och ger Julia frukost, det tycker jag är rättvist efter alt som jag gjorde hemma igår och det jag har gjort på senaste tiden.
Idag ska vi på andra ultraljudet spännande, men inte lika spännande som förra gången, känns liksom som en vana att gå dit och titta på något konstigt sett.
Usch nej ni nu ska jag fortsätta vila ett tag då jag vaknat och legat vaken massor i natt.

Ååh.

Usch irriterande, Ett skåp fick Jonas i ansvar att göra i ordning i för 2 veckor sedan det har inte hänt, och det gick över mitt förstånd nu på kvällen. Då jag faktiskt har tagit hand om bde Julia och städat och fixat hela dagen.
Han blir irriterad för att jag blir sur för en sådan "liten" sak. och visst det är en liten sak man när man lyckats hinna med att göra så mycket under dagen och gjort saker som han har blivit bedd om så känns det som om han kan fixa Julias skåp, men det var för mycket begärt.
Ändå ska han vara pappa ledig tis-fred denna veckan utan tanke på att han får mycket sämre betalt, och ingen tanke på att vi alltid har mycket mera räkningar i mars.
Och jag har inte jobbat något denna månaden och kommer bara jobba 1 dag så jag vet inte hur han har tänkt.
Han blev också sur på mig när jag tidigare sa åt honom att kasta sina fotbollsskor som har ändå inte har använt på över 2½ år, då behöver man inte ha 3 par. Då är det mer värt att köpa nya om man väl behöver ha några någon gång.
Jag kastade typ också alla mina sommar skor så kommer behöva köpa nya, finns ingen anledning att spara på saker som man inte använder, då är det bättre att köpa om man verkligen behöver sakerna, men vi har ju inte saknat dem tidigare så dem har väl inte behövts.
Ska försöka få in lite av bokhyorna i gånggarderoben och lägga ner böcker i kartonger och kanske skänka bort dem, eller förvara dem någonstans, för skulle vara skönt att få ur saker ur datorrummet och kunna få in lite mer saker i gånggarderoben.

Gjort nytta hela dan.

Känner att jag har gjort nytta idag, Jag har lyckats att hinna med att
Dammsuga hela lägenheten
rensa,vika och organisera i min garderob.
Rensade och organiserade skoskåpet och kastade massor.
Kastade alla oäkta smycken jag äger, så har typ inga smycken kvar, men jag använde ju ändå inte något av de som kastades.
Rensat köksskåpen.
Rengjort duschväggarna så dem glänser.
Lagat lunch.
Beställt bilder till alla ramar.
Lekt med Julia.
Tvättat några maskiner och torktummlat.
Plockat i diskmaskinen och ur den.
Rengjort bänkarna i köket.
Rengjort hela toaletten.
Det är den nyttan jag har gjort idag kanske har glömt något men är iaf nöjd med att ha hunnit med så mycket.
Jonas berättade när han kom hem ikväll att han tagit pappaledigt resten av veckan det är ju roligt med sällskap men det är jobbigar att få saker gjort då han helst slipper.
Men han har i kväll
Badat Julia, bytt knoppar på garderoberna
och hängt och skruvat upp gardinstången som katten hade haft ner.

Janina!

Jag har fallit så hårt för namnet Janina känns inte som så otroligt vanligt namn faktiskt det var 6 st i enköpingskommun som bär namnet, tycker det namnet passar bra med Julias och på något sätt så är vi faktiskt överens om att det är ett fint namn denna gången, det är liksom inte sådan fråga denna gången vad ska man döpa den till vad, hur och kommer vi komma överens.
Nej jag la förslaget i fredags efter at tjag sett på tv om en som hete det och Jonas verkade/verkar faktiskt vara väldigt med på det namnet.
Så om det blir en flicka blir det troligtvis en Janina.

Helgen.

Helgen har varit riktigt intressant,
I lördags åkte vi med Julias faster till västerås, vi fikade lite innan vi åkte vidare till IKEA och city gross. Sedan så åt vi på pizza hutt (eller hur det stavas.)
Vi åkte vid tio från stan och vi kom hem vid sex någon gång alltså så var det en låååång dag.
Vi stannade hos Ann-sofie och tittade på melodifestivalen och jag är nöjd över att Dead by april gick vidare. Så vid tio åkte vi hem.
Söndagen var det nästan samma visa vi åkte till västeråd allihoppa för att köpa med oss matbord, stolar och barnstol till Ann-sofie och Julias farfar skulle komma och hjälpa till och köra hem det vid två, vi ringde då sa han att han skulle komma halv tre, vi väntade då vi packat i andra bilen också (alltså våran). Sedn ringde vi upp vid halv tre strax efter då då skulle han komma vid fyra, det var ju bara att vänta, inge roligt precis när man har en kärra med massa saker på, vi kom ju inte ens in i en affär.
Vid fyra kommer han efter vi har fikat och så.
Men vad tror ni!! JO bordet hon skulle ha med gick inte in i någon av bilarna, inga släp gick och låna!!!
Paniken kom!!
Deras far fick fara hem för att hämta släpet som fanns hemma, Så Jonas fick åka hem för att umgås med Julia då hon var med sin farmor här i stan vilket var väldigt tur det iaf.
Jag och Ann-sofie satte oss åter och väntade efter jag lyckats inhandla 5 tidningar vi kunde titta i.
Vid sex var vi äntligen på väg hem!
Vi åkte och lämnade av allt hos A-S och vi fick mat som vi egentligen skulle laga men som Julias farmor då som tur var hade börjat med.
Vi åt och andades ett litet tag innan vi for hem och försökte sova.
Och om ni undrar varför Julias farfar inte hade släpet med sig på en gång så var det för att han hade jobbat hela helgen och kom direkt från jobbet stackaren, blev en lång dag för honom också.
Men vi fick ju iaf en helg att skratta åt så här i efterhand.

Sådan smärta.

Jag känner sådan smärta i magen just nu, säkert är det växtvärk men det är inge kul.
Julia sitter bredvid mig lite halv irriterad, hon vill helst bita p min hand så.
Håller på att tvätta, som vanligt undra hur man kan få så mycket tvätt.
Har redan hunnit rensa, vikt och organiserat i garderoben, Ska ta och städa sen också, blir stökigt direkt men det gör inget nu.
För i lördags så köpte vi två nya dammsugare, en med lång sladd och en sådan där sladdlös som blir bra när man ska få bort efter Julia när hon ätit. Har inhandlat byxor till Julia också i helgen och lite pjamaser.
Men iaf ska fortsätta städa nu det ska vara skinande rent, det känns som bäst då.
Och har tagit lite bilder på Julia i lördags kväll men ha rinte lagt in dem på datorn ännu.

2 dagar,

Efter två hela dagar i erikslund pga massa olika skäl gör en jätte trött, ska ta och sova lite nu precis som de två andra i denna sängen då Julia vägrar sova egen säng, men det gör inte mig något, hon är ju så söt och gosig.
I morgon kommer ni få höra om helgen, för är trött efter att ha varit vaken mellan 3-6 i morse.

Nej kastar ut skiten snart.

Haha det är alltså ingen av dem som jag bor tillsammans med, eller iofs så är det ngon/något jag bor med. Men det är denna jävla dammsugare rent ut sagt, jag är så trött på den jag dammsög idag igen efter att det gjordes i onsdags och det ser ju lika skitit ut fortfarande känns det som den fungerar ju inte som den ska!!!
Så jag ger upp och kastar i helgen ut denna och byter ut den mot en ny, och det blir en ordentlig och inte en tokbillig.
Har också hittat ett nytt hus jag vill flytta till som ligger i stan, inte världens största trädgård det kan man inte påstå men huset är på precis 125 kvm och i vinkel vilket vi velat ha trädgården på ca 500 kvm och sedan ligger det i ett barnvänligt område där alla är barn eller pansionärer, blir till att visa Jonas när han kommer hem, Skulle vara värt att få bo i stan känner jag dessa dagar.

städa, städa varje fredag.

Ja som det är sagt förrut, städa, städa varje fredag för det tycker jag är kul. Nej det gör jag kanske inte riktigt men jag tycker om att ha rent runt om mig vilket det ju blir när man städar.
Skulle inte kunna ha det som många, alltså rörigt.
När jag bodde hemma då brydde jag mig inte alls om att städa, det var liksom inte ens roligt att städa då, man bodde så trångt i ett rum och man hade kanske inte riktigt dem prioteringarna utan då ville man helre vara med kompisar vilket var nyttigt det också, men jag känner nu att först och främst vill jag ha ett rent och fint hem för mitt barn och faktiskt för Jonas också fast han inte verkar uppskatta det i alla stunder.
Han tror lite att det är en barnlek att alltid hålla det rent och fint hemma men det är det ju verkligen inte när man har ett barn.
Men iaf jag älskar att pyssla med saker hela tiden,

Så underbart.

Dålig på att ta kort tog inte ens kort på mina två äppelkakor och kladdkakan som blev lite bränd då jag glömde skruva ner värmen i ugnen efter pajerna, men den smakade iaf inte bränt så det gör inget får göra någon glasyr på den när den tas fram nästa gång. Ja för allt har åkt ner i frysen det jag bakade igår också. Allt som bakas åker ner i frysen så det finns när man blir extra sugen eller har besök. Men har inte gjort några hårda kakor alls så det blir nästa grej, typ chokladkakor, lite chokladbollar och kanske lite bondkakor, men jag hinner ju som sagt baka det innan nästa bebis kommer ut, blir ju dock jobbigt om vi fårför oss att flytta nu när jag hållre på att fylla frysen det blir lite extra att plocka ur och i. Men det är ju så skönt kommer jag ihåg från förra graviditeten att ha matlådor i frysen och ha kakor att ta upp ur frysen när det kom besök. Så det roar jag mig med när Julia sover om dagarna.
Har också serverat Julia pytt i panna med ägg, hon är inte riktigt överlycklig över det hala fast hon tidigare tyckte om det, men hon äter iaf lite, och lite för en annan kanske är jätte mycket för henne, så får vara glad att hon äter.

Hejsan på er

Hejsan, god morgon, trevlig dag detta.
Solen lyste när jag vaknade idag också, men jag ha rinte sovit lika bra idag som jag gjorde igår men det gör inget.
Idag är det fredag och det suger nu för tiden då Jonas kommer hem samma tid då som alla andra dagarna, innan så okm han ju alltid hem vid halv två på fredag och det saknar jag verkligen men saker är ju som det är så.
Jag ska nog bara slappa och gosa med Julia idag och göra en liten äppelkaka då vi har äpplen som som hålle rpå att bli förstörda, Skulle gjort en banankaka men har bara en banan kvar så det blir det inget av inte.
men känns bra att extra frysen vi tog hem kommer till nytta. Den står fult till och den behöver hitta sin plats men orkar inte hålla på och kolla efter vad de skulle passa.

Skrämmer upp mig själv.

Här ligger jag i sängen, helt själv Julia sover i sin säng för första gången på två dagar, Jonas är uppe och skriver tidsrapport.
Så jag roar mig med att titta på tv det är just nu 9:ans BB som rullar här, jag har redan sätt många avsnitt av detta men jag tror inte jag har sätt dessa avsnitt. Men iaf jag skrämmer upp mig totalt med att titta på detta just nu jag är faktiskt skit rädd kan inte hjälpa det, jag har ju redan gåt igenom det där en gång tidigare men jag är tokrädd redan nu, vilket jag aldrig var förra gången verkligen inte så här. Usch vill att rädslan ska försvinna.
Har också gjort lite nytta idag,
Fyllda vaniljbullarna blev kassa så jag gav upp efter tio då degen var föööööör torr fast jag följde det receptet vilket aldrig kommer hända igen.
Jag har bakat två olika sockerkakor.
Har gjort wok och fläskfilegryta.
Tagit hand om Julia.
Städat upp i köket flera gånger.
Oj har jag inte gjort mera, Jo planerat vad som ska bakas och vad som ska inhandlas när vi ska handla i helgen.
Och planerat att helgen kommer gå till västerås en dag och vi ska såklart äta pizza i hälla då det var så länge sedan.

Saknar.

Jag saknar stackars Asia som just nu ligger på sjukhus, jag vill ge henne en tanke här och visa att jag tänker på henne, hoppas allt blir bra nu och att du slipper stanna allt för länge. <3

Bombnedslag.

Ja jag som sa att det var så fint städat hade ju rätt över att det VAR fint städat.
I förmiddags försökte jag mig på ett nytt recept bullar värdelösa blev dem degen var för torr och allt så efter 10 st så sket jag i dem, dem blev inte vackra och inte världens godaste så det var väll tur att man inte gjorde så många.
Ist lyckades jag med grytan och det blev 5 matlådor av det och lunch till Julia och mig. Och nu står två sockerkakor i ugnen en med vanilj och en med citron. Vill gärna ha tips på lätt och snabb bakade kakor kan du kommer på någon?

Jaaa.. :)

Imorse blev det verkligen sovmorgon Julia vaknade för tio minuter sedan så jag han göra hennes smörgås och frukt till frukost innan hon vaknade vilket var skönt.
Solen skiner fint ute men jag tänker på min stackars vän Asia, önskar jag kunde åka och hälsa på henne men så dåligt jag hittar i stockholm skulle jag aldrig hitta fram.
För den delen är lägenheten nu ren, bara badrummet som ska fin putsas, och ugnen ska göras rent och plantera om som sagt, men det hinns med, ingen stress så.
Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, men ska försöka hinna med att baka lite bullar i olika sorter, men tar den slöa vägen ut och rullar hela degen och skär av den efter som. Jag har aldrig gjort så tidigare så blir intressant hur man gör. Skulle också vilja steka lite pannkakor till både mig och Julia så ska försöka med det, Jonas tycker inte om det men han behöver ju inte äta det. Sedan ska en fläskfile gryta göras.
känns bra när man iaf har lite att göra.
Jag älskar dessa två MASSSSSSSSSSSSSSOR!

Ibland kan man undra.

Jag känner faktiskt så ibland kan man undra, läste mejlet från jobbet nyss där dem undrade om jag vill ejobba något mer eller så. Och det är väll såklart jag vill det.
Dem ringde mig två gånger förra månaden lagom när Julia var som livligast och jag svarade inte. Jag ringde inte heller tillbaka för jag trodde dem skulel ringa tillbaka om det var viktigt, men det gjorde dem inte.
Då har dem tagit det som om jag inte vill jobba.
Det irriterar mig något, jag vet inte varför, men jag har ställt upp i vått och torrt till och med började jag jobba när Julia var 3 månader för att dem inte skulle behöva leta så mycket nya människor. Jag bad om att få jobba natt men fick inte det men ändå stannade jag och jobbade.
Varför kunde dem inte skola in mig på natten jag som faktiskt verkligen ville jobba natt?
Nej och nu får man denna fråga uppslängd i ansiktet känns så jävla dumt att få en sådan fråga när man ställt upp så mycket. Förstår att dem inte menade något illa alls men jag tog det som något dåligt.
Det känns som om jag inte är önskad där längre.

Hon vägrade.

hur gör man!!!!
Julia vägrade äta av maten när hon blev serverad den nu men yoghurt och hård smörgås går bra.
Hur ska man bryta den dåliga vanan hon har fått in nu att bara äta smörgåsar typ?
Ska jag utersluta smörgåsar för henne ett tag och bara servera vanlig mat, typ gröten somhon tokvägrar och mat som hon faktiskt oftast äter, eller ska man fortsätta servera smörgåsar?

Stackaren.

Julia ville knappt ha någon mat fast jag vet att hon tycker om den maten hon blev bjuden på, hon åt några tuggor. Och nu håller hon på att slå ihop ögonen, så sparar maten tills on vaknar igen så kan hon smaska i sig det till mellanmål. Men det känns ganska jobbigt när hon gör så när hon inte vill ha gröt till frukost längre, vi har till och med testat med massa nya sorter och med mannagrynsgröt men inget duger och jag kan ju inte tvinga henne att äta, hon lever ju och hon är ju inte pinnsmal och läkaren på bvc tyckte att det såg bra ut så.
Får se om hon får i sig mer sen.
Nu får hon sova tills hon vaknar och jag ska fortsätta göra rent.
Har massa ny tvätt att vika som jag ska vika.
Jag har bäddat ur våran och Julias säng så blir att bädda rent i dem.
Plocka ur diskmaskinen för andra gången idag och i med resten, Ja det blir mycket disk Julia får 5-6 tallrikar varje dag och så lagas ju hennes mat också så det blir mycket disk, tur att man har diskmaskin.
Jag har dammat tvbordet och vardagsrumsbordet.
Så ska torka av alla fönster bänkar och tv bänken i sovrummet.
Ta ut alla blommor till köksbordet som ska planteras om,
slå in paketen till Ronjas bebisar.
Sedan blir de ju dammsugning och torkning av golvet men det får Jonas göra.
Får iaf lite gjort idag. Nöjd med mig själv.

3:dje.

Tredje saken som gör mig glad men inte alltid, det är vädret.
Det spelar ingen roll vad det är för väder alla väder gör en glad i olika stunder,
Så som idag att vakna och se att det är fint väder ute att solen skiner och att man har fint väder hela denna underbara dag.
Snöväder kan också göra mig glad om det är vinter och grått, så man kan mysa riktigt inne och faktiskt är det mysigt att vara ute också när det är snö (dock kanske inte när man bor i lägenhet)
Det första regnet varje år på våren då det börjar bli varmt ute när man känner hur asfallten luktar så gott och känner hur dropparna nuddar din kropp. Åååh vill ha vår och regn.
Alla väder gör mig lycklig i olika stunder och vad tråkigt det skulle vara om det alltid var soligt eller det alltid regnade.

Det vackra vädret.

Vaknade i morse då var det mörkt och såg kallt ut ute. Jag somnade om ett tag och när jag vaknade andra gången så lös solen fint ute, det ser riktigt fint ut faktiskt och vårfåglarna sjöng utanför, men man ska ju inte hoppas på vår ännu det ger väll bara ett bakslag så.
Idag har jag ju som sagt lite inplanerat att göra, men det är ju bara nytta hemma, men skulle vara skönt att komma ut lite om det så är på ÖF eller på en promenad, kan inte riktigt bestämma mig, men det fr bli eftermiddagens fråga för först ska det göras rent hemma.
Vad det blir för mat i kväll vet jag inte fantasin är slut. Men det löser sig nog.
Nu ska Julia få äta upp sin frukost så ska jag börja plocka ur disken i maskinen.
Hoppas ni har en toppen bra dag där ute.