Skriver

Jag skriver oftast så fort känner något, därför kan man tycka att jag är klagande, jag är en person som gör allt på impuls, känner jag att jag är ledsen skriver jag varför, är jag ärg skriver jag varför och på vem, vill jag typ dö för stunden pga olika anledningar skriver jag det. Varför inte skriva om vad man känner för stunden, det betyder ju inte att det är det rätta, att det är så man kommer känna om några minuter eller att man kommer agera ut efter det. Ni får faktiskt ha överseende när ni läser min blogg att jag är impulsiv och skriver det jag menar för stunden, Jag skäms verkligen inge av det, jag tycker det är en bra egenskap att kunna vara ärlig och säga det man tycker för stunden och vad man tycker om allt annars också.

ja jag klagar

Ja jag vet att jag klagar massor på Jonas. Ursäkta mig att jag yttrar mig på min egna sida. Kan säga att jag inte klagar mer på min partner än andra men jag säger det jag känner här och inte som alla andra som klagar massor och skriker på sin partner m.m m.m. utan jag skriver av och här och låssas inte som man har en underbart förhållande som andra som vill hålla upp fasaden om det när sedan går sönder i verkligheten. Jonas klagar nog bra på mig också men han har ju inte chansen att skriva av sig här. Men om någon kommer och påstår att de har en perfekt förhållande utan bråk och allt tror jag er inte. Tror inte att någon i ett verkligt förhållande kommer tro på det!

Stockholm och kanske flyttar

Idag har vi varit i stockholm en bra dag, fast Jonas har gått runt och tjatat och tappat bort kassen till min nyårsklänning och den andra tröj/klänningen de inköpet som jag var nöjd med liksom.
Just nu har jag fått för mig att jag och Julia ska flytta så vi får lugn att saker händer på en gång.
Är så trött på detta tjat på Jonas om allt, han frågar om allt minst två gånger ändå så gör han inte det jag ber om eller dem sakerna som han säger att han ska göra. Är så trött på att det är så här, hela tiden ber jag om att han kan sluta tjata göra saker på en gång och ta lite insiativ själv, men nej inget händer fast han lovar och lovar och lovar.
Och jag gråter förklarar lugnt för honom vad det är för skit jag stör mig på, och han säger bara jag vet inte jag ska bättra mig m.m. Men inget händer!
Hur länge ska man orka??
Man kan inte hålla ihop för barns skull, är det som det är nu kommer dem bara ta skada av sin tafatta pappa, han har till och med sagt flera gånger att han ska skriva lista på det han ska göra och så men inger har hänt på det senaste 7 månaderna!

Besök.

Just nu har vi besök av Alexander,
vi tittar på tv och bara slappar medans Julia sover lite, snart är det dags för henne och bada å åka till sin farmor och farfar.

Skulle ju

Skulle ju ha jobbat idag med men avsade mig det igår då jag mådde så dåligt, det är ju lika bra att avsäga sig båda då jag bara skulle jobba dessa två  på över en månad,
Jag mår inte toppen idag inte, jag mår riktit kasst och måste dricka vatten hela tidne för att må Ok.
Någon annan som haft det så?
Idag ska Julia sova hos sin farmor och farfar och vi gå på bio det bestämde vi på julafton och det ska inte pajjas av att jag mår illa. Innan ska vi gå och äta på någon resturan också i västerås kommer bli så bra detta så.
Och i morogn drar vi till stockholm.

Oj redan kväll.

Klockan har gått fort i kväll fast jag har mått dåligt under dagen.
Jonas föräldrar var upp ett tag och hjälpte oss att få ihop det nya tv bordet som Jonas köppte idag, det tog sin lilla tid kan man ju påstå men nu är den på plats i sovrummet med gammla tv:n på.
Så det är lagon med en 32" i sovrummet och en 47" i vardagsrummet,
En ny dvd läsare köpte vi också till bärbara idag, hade ju en men den var ju riktigt riktigt gammal och stor och klumpig om man jämför.
Nu ska vi få Julia att somna, men hon är just nu övertrött sedan hennes farföräldrar var här.

Orkar inte.

Jag vet inte vad det är men jag har tappat suget på att blogga, kanske är det för att jag tycker att det händer för lite i mitt liv, att det tjatas så mycket här och att ni inte är ett dugg intresserade egentligen.
Vad ska jag lisom skriva om?
Behöver jag börja med mera bilder?
Hur ofta kan jag lyckas skriva?
Snälla kan ni inte hjälpa mig och komma på hur jag ska göra, hur ni skulle vilja se det hela, jag är iaf så trött just nu.
I morgon ska jag jobba 07-17 känns inte alls piggt i mina ögon ska ni veta jag slipper gärna känner jag just nu men det borde ju kunna vara värre.

Dagens.

Dagens vill ha: Ett bra mående.
Dagens klädsel: Mjukisbyxor och vitt linne
Dagens -09smink: Inge smink
Dagens frisyr: bara utsläppt och rörigt
Dagens händelse: Att man är sjuk
Dagens låt: Ingen har inte hört en enda låt idag.
Dagens saknad: Bakverk
Dagens dummaste: Att jag mår så illa att det känns som man ska dö
Dagens sjuka: Jag är dagens sjuka! haha
Dagens roligaste: Att hela min familj är hemma idag
Dagens köp: Blir inget om jag inte beställer något på nätet
Dagens godis: Choklas
Dagens humör: Humöret är faktiskt ganska bra idag.

Mår skit? ja det gör jag.

Som rubriken lyder så mår jag verkligen skit just nu jag har inte ens tagit mig upp ur sängen, det är sådan tur att Jonas är hemma.
Igår köpte ny tv det blev en 47" LG smarttv, som nu tar upp halva väggen känns det som typ.
idag ska vi ner på stan och vi ska gå dit, oj oj oj inte ofta vi orkar oss på sådant.

Juldagen

Idag har vi käkat och käkat och käkat ännu mera, men det är ju goda saker så.
Julia fick massa paket och vi andra också, jätte nöjd med hela helgen. Det har varit toppen.
Blir dock inga bilder idag för det orkar jag inte lägga in just nu.
Och i morgon ska Julias faster vara barnvakt till Julia ett tag för vi ska ut och kolla på rean och köpa en ny tv vare sig det är på rea eller inte, det blir en 46" iaf har jonas bestämt och det är därför vi åker utan Julia för när vi köpte hennes fasters 42" tv så gick de precis in i bilen snett så en annan hade den i huvudet hela tiden så vi kör med att ta ut barnstolen i bak och allt. kommer bli så bra så. Undra om man ska passa på att dra på rean i kläaffärerna också men det får vi se.

Köpa hus? Ja tack.

Vi har nu hittat ett hus som vi vill flytta till, så på Tisdag ska vi ringa till banken och kolla på hur mycket vi får låna.
Det ska inte vara någon fara egentligen för vi skulle få låna 2,5 förra gången så förhoppningsvis så bör vi få göra det nu också så har vi lite spelrum och buda med om vi skulle falla för huset när vi ska och titta på det.
Blir spännande detta.

Ojj,

Oj så mycket paket Julia fick igår, och idag är det bara på allt igen, för vi ska ut till svärföräldrarna och äta dopp i grytan, smakade lite av det förra året men doppade inget, haha jag åt bara köttet i grytan det räckte för mig, ville inte äta något flottigt kött.
Sedan ska vi in till Jonas faster och farbror och hans två kusiner och äta Julmat,
Å där i mellan ska vi öppna paket, vilket kommer bli jätte bra kan jag tänka mig.
Dock är jag så trött från igår så jag knappt orkar något, tog inte så mycket kort igår heller, men lite iaf.
Nu måste jag börja göra mig i orning, kommer med bilder på paketen och sådant i kväll eller i morgon.
Hoppas ni får åter en trevlig dag.

God jul.

Julia vaknade redag 07.15 men de gör inget vi had mysigt i sängen alla tre, och Julia fick öppna en julklapp, en bok som hon roade sig med att leka och titta i i över en timme.
Jag har fixat allt i köket och det är bara dukningen kvar och att koka potatis.
Drabbades också nyss av världens tandvärk då jag för ca tre månader sedan tappade en del av min näst bakre tand. Har inte haft några känningar från det tidigare men nu har det slagit till bättre dag kunde den väll inte ha funnit, och jag kan inte låta bli och pilla på det hela tiden heller.

Och förresten Hanna/Monika som kommenterade bloggen sent igår vilket är samma människa vilket man ser på I.P adressen men så smarta är väll inte folk,. Att JA! jag är gravid i v.16 i morgon!
GOD JUL ALLA DÄR UTE!

Dålig uppdatering idag igen..

Har hållt på och pyssla med kalkonen det har tagit sin lilla tid, nu ska den stå där till 17 i kväll.
Jonas är ledig idag så han är ut och handlar bröd och hämtar ut paket tills i morgon.
Så pysslar jag i köket, ska fixa med knäck och skinka men det hinne rjag med sen, sen ska vi ju städa av lite, men det är mest att dammsuga och torka golver nu så,
Usch känner ingen riktigt julkänsla detta år, det gjorde jag inte förra året heller, men detta gör vi ju mest för Julias skull just nu och för att alla ska kunna samlas en dag och äta god mat, fast det gör vi ju ganska ofta ändå.

Nej inget av det blir typ av.

Jag som hade sådana planer för dagen, men Julia har varit riktigt mammig och var till och med tvungen och sova i min famn annars vaknade hon hela tiden.
Men vika tvätt hinns ju i kväll och städning i morgon då Jonas också är ledig. Kncäken blir kanske också av i morgon, men kalas och lite kort och sådant blir iaf av när lillan återvänder från sitt krypande genom hela lägenheten för att hitta nya saker att leka med eller stoppa i munnen vilket inte är varken bra eller roligt.

Dagens.

Dagens vill ha: Lite egentid så man skulle hinna med och baka.
Dagens klädsel: Vitt linne, svart kofta med vita detaljer, strumpor och ett par pjamas shorts med ögon på rumpan.
Dagens smink: Inge smink idag inte, inte fören ikväll.
Dagens frisyr: oborstat och uppsatt.
Dagens händelse: Kalas i kväll och förhoppningsvis knäck kokning.
Dagens låt: Ingen har inte hört en enda låt idag.
Dagens saknad: Sällskap..
Dagens dummaste: Julias gnällhumör när hon inte vill sova.
Dagens sjuka: Ingenting
Dagens roligaste: Vet inte ännu
Dagens köp: ingenting
Dagens godis: Chips blir det.
Dagens humör: Mycket bra ,  lite trött bara, men kan vara värre.

Ville inte gå upp.

Idag är verkligen en sådan dag, jag ville verkligen inte gå upp ur sängen försökte ligga och dra mig med Julia så länge det gick, och hon accepterar ju det ett tag, men sedan blir det ofta för livligt och hon kryper runt som en tok och man tror att hon ska ramla ner ur sängen, vilket faktiskt har hänt två gånger.

Dagen kommer bestå av:
Städa av och torka av lite här och där.
Vika tvätt.
Leka med Julia såklart.
Ta lite kort.
koka knäck.
Gå på kalas ikväll.
Handla det sista till julafton sent i kväll.
Och får se om min pappa kommer på lite besök idag.


Kul.

Har precis slutat och kommit hem, tror ni inte att Julia sover hon som alltid är vaken när jag kommer hem.
Jag kommer ju tok sakna henne tills i morgon.
Vad morgondagen bjuder på berättar jag i morgon.
Hoppas ni har haft en bra dag.

Julgranen lovad jag ju.

Lovad ju att visa julgranen, toppenspiran är ännu inte på och den kommer inte på fören fredag då vi brukar klä granen dagen före julafton och denna gången gjort det tidigare har jag bestämt att den int ekommer bli helt klar fören på fredag.
Lite paket ligger också under granen och katterna älskar att leka bland dem och in under granens matta vilket suger för det ser ut som ett bombnedslag där hela tiden.
Ni ska få en bättre bild i kväll när det mörknat lite när den ser lite finare ut. Och som ni ser har katterna och Julia spridit paket överallt och mattan ligger ihop knycklad.

Eller

Eller så vill jag göra denna text på min kropp. Kanske skulle man kunna göra båda. “Don’t ever let anyone take away your dreams” och sedan skulle jag vilja göra 6 st hjärtan på min kropp för dem som gått bort i min släkt ska man ha hjärtana på samma ställe eller ska man sprida ut dem lite överallt?
Och sedan blir det att fixa in "Julia 110305" och andra bebisen på andra foten. Skulle vilja ha de på utsidan av varsin fot, tror ni det skulle fungera?

Funderar på

Jag funderar på att tattuera in " Livet är en dans på rosor, en dans på dem där taggarna finns kvar." Vad tycker ni om det hela, eller har ni någon bättre version av det hela?

Missfall.

Ett tag under tiden jag var deppig så önskade jag detta barn ett missfall faktiskt, jag är jätte glad över bebisen, men det var i ett djupt svart hål när jag var jätte ledsen, önskade detta barn en bättre familj, att h*n skulle komma till en lugnare plats,
Men det tog inte mer än 5 min innan jag ångrade min önskan, såklart älskar jag detta barn lika mycket som Julia, och skulle aldrig byta bort henne/honom.
Längtar efter att tiden skulle vara framme vid födsel snart.
(detta är nog en vanlig tanke som dyker upp iaf en gång under allas graviditet, men känns ändå hemskt.

Förresten!

FÖRRESTEN NI KAN FORTFARANDE ÖNSKA VAD JAG SKA SKRIVA OM, SKRIVA ERA FRÅGOR OM VAD SOM, ELLER BARA BERÄTTA VAD NI TYCKER. FÖRSÖKER SVARA PÅ ALLT!

BVC

Igår var Julia på BVC hon var 72.5 cm lång och vägde 8260 g. Hon låg fint i kurvan fortfarande fast hon började sjunka lite, Fick som vanligt höra att barnmatsburkarna inte ger någon energi att välling är skitdåligt att ge barnet mer en en gång om dagen (tur att Julia bara får det en gång om dagen ibland två på kvällen då hon vill ha mer)
Men iaf tackvare att hon började sjunka i kurvan var tanten lite orolig, men det var nog tur att det inte var jag som gick dit, tackvare att jag inte höll kurvan jag var alltid lättare än vad man skulle vara och det skulle jag nog få tanten att äta upp.
Men hon var tydligen jätte duktig med att sitta på vågen och reagera på dem sakerna hon pratade om. Dock vägrade hon vinka när hon gick men vem vill vinka till en surig tant?

Ingen sovmorgon idag inte.

Hade hoppats på en fin sovmorgon från Julia i morse men så blev det inte, fick kliva upp vid 8:a men det kunde ju ha varit värre, är ledig idag fram till 16 sedan jobbar jag 16 till 20. Skönt med sådana tider då man hinner umgås med Julia, hon var ju så glad igår när jag kom hem från jobbet, hon hade verkligen saknat mig vilket kändes bra.
Idag ska jag nog passa på att ta kort på Julia och lite så, det har varit dåligt med det på senaste tiden, känner mig som en hemsk människa tackvare det faktiskt.

Vad hände?

Är hemma på rast just nu, det är ju toppen skönt fast det är roligt att jobba lite.
Men nu har dem delat ut tider i januari och jag såg inga tider till mig alls, så här ska det skriva och frågas och klagas, man är inte känslig precis, får jag sparken av dem på stället då kommar jag vända mig till våran högre chef och prata och kommentera detta, och sedan vända mig till facket.
Men tror inte att det går så långt det brukar gå bra att bara prata med dem så. Kommer bli toppen bra.
Och jobbar med bra människor ikväll så jag känner faktiskt att jag verkligen vill tillbaka och jobba vilket är jätte skönt.

Oooh. :)

Nu har jag lagat över 500 köttbullar och har klätt våran gran som Jonas kom hem med idag, han hade också handlat massa bra som jag hade skrivit på listan man kan inget annat än att älska honom ibland.
Nu är det bara lite julgodis, julskinka och kalkonen kvar att fixa till julafton, känns riktigt skönt ska ni veta toppen bra är det.
I morogn jobbar jag 7-12.30 16-20 det är ju ganska värdelöst när man inte är ledig på förmiddagen eller på kvällen. Men nu har jag ju inget att stressa hem för.
I morgon kommer fin fin bild på granen och kanske lite annat juligt.
Hoppas ni där ute inte stressar så mycket inför jul, ni kommer hinna utan stress.

TokSkriker.

Julia ligger i sin sängen och tokskriker hon är övertrött, och hon ville inte somna i sin gunga som hon brukar, så hon fick lägga sig i sin säng i stället. Jag bryter ihop av att hon skriker som en tok när hon är övertrött, tycker synd om henne, hon bör ju sova lite och bli pigg och glad, jag brukar ta upp henne efter hon har legat och skrikigt över en kvart, men just nu känner jag inga sådana känslor. Är det fel?
Hon måste ju lära sig somna själv!

Är så dålig.

Jag är verkligen dålig!
Jag skulle ljuga om jag påstod annat, jag har så svårt att äta om dagarna, och klockan är halv tolv nu och jag har precis fått i mig två hårda smörgåsar med kaviar. Hur bra är det på en skala liksom?
Nej dålig av mig, jag har ju yoghurt hemma också men jag hatar ju yoghurt så vet inte hur jag ska få i mig den men köpte den om jag verkligen skulle behöva äta den.
Jag orkar aldrig ställa mig och laga lunch för det äcklar mig bara, på kvällen kommer Jonas hem och lagar något lätt, så här ska det ju inte få vara men det är så här det är just nu hemskt nog.
Skulle vilja kunna äta som vanligt.

Hej och godmorgon.

Hej och god morgon mia sötisar.
Det är åter måndag, jag säger ju det tiden går så fort!
Igår gick vi in i v.15 med bebisen i magen allts 14+1 idag har vi gått, det är nästan bara en månad kvar till UL blir intressant att se vad det visar.
Igår spelade vi bingolotto och Jonas vann 100 kr och Ann-sofie vann en kalender, men jag vann inget alls det var ju kul för mig eller inte, haha men jag är inte bitter för det, jag kommer att vinna på min dubbellott på fredag. Två bilar skulle inte sitta fel.
Idag är Jonas i sigtuna och jobbar inte så roligt för mig om jag kommer börja må pyton då han inte har en chans att ta sig hem, och i morgon ska jag jobba vilket är jätte skönt, kommer bli kul dock är det hela dagen men en dag kan man offra så.
Ikväll för den delen så ska det köpas en plastgran så Julia inte äter upp massa barr och sådant och det blev så stökigt av den riktiga förra året, det blir en riktig gran den dagen vi flyttar till hus.
Ni får fortfarande önska vad jag ska skriva om, ställa era vanliga och konstiga frågor som kommentarer till vilka inlägg som helst.

Är det inte på tisdag som ba
Är det inte på tisdag som ba<rnbidraget ska komma? Då är det ju den 20onde.
Jo det ska väll vara den 20:onde som barnbidraget bör komma men jag såg redan i fredags att pengarna var på väg in på kontot vilket var väldigt konstigt, men i vanliga fall så ska pengarna komma den 20:onde, vilket är helt perfekt för en annan som får lön den 27:e.

Västerås som vanligt.

Det är verkligen som det låter. Vi har varit i Västerås idag igen. Man kan ju tio att vi bor där så mycket som vi är där. Idag blev det en leva från h&m, lite dricka och köttfärs från city gross, ett glöggsett, en till barnsäng till nästa bebis så det får lika som Julia och det var rea på den nu så blev lite filmer och bingolotter också och fika gånger två. Nu är vi på väg hem Julia har somnat och vi andra hoppas komma levande hem genom snöblasket. TRÖTT ÄR JAG OCKSÅ.

Hur fick ditt barn sitt/sina namn?

Hur fick ditt barn sitt/sina namn? Hade ni svårt att enas? Vem kom på vilket/vilka namn?
Vårat barn fick namnen Julia Vivi Elisabeth Tibblin.
Vi hade inte så svårt att enas om namnen faktiskt,
Julia slog Jonas upp på internet och föreslog det i "panikläge"(enligt mig) hon var över en och en halv vecka och hade inte fått något namn, vilket gjorde mig lite sorgsen då jag ville kalla min bebis något. Var ju inne på Alize,Tyra och Tiffaney innan, men så blev det inte, Jonas var lite skeptisk mot Julia pga av att det härstammade från ryssland men vem vet det idag?
Mellan namnen kommer först från Jonas mormor som hette Viola men hade kallats Vivi hela Jonas liv och hon var den enda av våra far/morföräldrar som levde så han ville hedra henne med det hela.
Och namnet Elisabeth valde jag eftersom minst en i varje "familj" i släkten har döpts till det i andra namn och då vill jag föra det vidare fast typ alla svenskar heter det.
Och Julia fick sitt efternamn efter sin pappa för jag tyckte att det var mer från den sidan som gynnade henne än från min sida, och sedan vet jag inte men man vet ju aldrig om man gifter sig eller sådant heller då slipper hon byta namn.

Varför skaffa barn?

Folk undrar ibland, eller rättare sagt ganska ofta varför man skaffar barn om man lämnar bort dem ibland.
Alltså man måst ju kunna lämna bort sina barn till släktingar ibland, både barnet/barnen och föräldrarna mår bra av det.
Hur skulle barnet reagera på att bli lämnat på dagis om dem aldrig har blivit lämnad tidigare hos någon dem kan lita på och känner igen?
Nej jag tror inte att det är bra för barnen att vara för bundna vid sina föräldrar. Dem behöver lära sig att vara hos andra i lika långa stunder som dem kommer gå på dagis, och att lära dem att sova borta är bra för dem fall om det skulle hända en förälder något så man måste lägga ner all energi på den personen.
Jag som förälder skulle aldrig tänka att man inte ska skaffa barn om man lämnar bort sitt barn 1-2 nätter på en månad det är ju liksom 28 nätter till på månaderna så.
Både föräldrar och barn mår bra av lite ensamtid om så väl på olika sätt.

är du tillsammans med pappan till ditt barn & det kommande?

är du tillsammans med pappan till ditt barn & det kommande? :)
Hej, ja vi är tillsammans och har varit det sedan januari 2010, Allt gick fort i vårat förhållande och det har varit en del upp och ner gångar, en del bråk, massa skratt, och så klart katter och bebisar.
Vi kommer nog hålla ihop ett bra tag fast vi blir riktigt osams ibland blir vi fort sams ocksp.
Fortsätt ställa era frågor, inget är dumt att fråga om inget är hemligt. (inom rimliga gränser)

Hur vågar han?

Hur vågar han höja sin hand mot en tjej, eller ett barn? hur tänker han då, eller tänker han alls?
Det är skrämmande hur många som lever sig igenom ett våldsamt förhållande, att leva varje dag i hoppet om att han inte ska höja sin hand mot dig och att hans kalla hand som kommer träffa din varma kind, rädslan måste vara enormt stor, att aldrig veta vad som är rätt och vad som är fel. Det som en gång var rätt kan helt plötsligt vara en utlösande faktor och helt plötsligt ha blivit fel. Usch nej!
Och dem som lever med denna rädsla och rädslan av att han kommer att slå ditt/ert barn, om hon/han inte låter bli att skrika, eller plockar ut sina leksaker för att leka men inte plockar undan efter sig. Att du försöker gå imellan varje gång för att skydda det viktigaste i ditt liv. Varför stannar man då?
Kan man vara så rädd för att vara ensam eller vad som kommer att hända om man lämnar den som misshandlar, att man stannar i förhållandet fast både du och barn far illa?
Och ja HAN kan också vara en HON! det är inte så att jag tror att alla som misshandlar är män utan det är många kvinnor också. Men lättast att skriva att det är en han.

Vad?

Vad vill ni läsa om? inget är för hemligt och inga frågot för dumma,
det är bara att berätta vad ni skulle vilja läsa om.
p.s Ska bli bättre med alla bilder också.

Fick mig att öppna ögonen.

Jag skrev ju för några inlägg sedan om mina tankar om hur livet hade varit om jag inte hade tagit dem val som jag gjorde i början av 2010. Men jag vet nu att det var bra val.
Gårdagen fick mig att se allt så klart, kanske för en stund, kanske för alltid vad vet jag.
Men jag ville inte leva livet som de, att supa med samma personer vecka in och vecka ut, och ha det som nästan ända helgsnöjet. Nej man såg flera av dem som såg slitna ut, som på något sätt såg ut att försöka hålla upp en fasad för att folk ska tro att dem har roligt.
och han, han som jag var så kär i förr, han verkade inte så underbar som jag trodde längre, han såg inte glad ut på riktigt. Kanske var det för att han var full, men jag vet inte, jag tror inte att han vet vad han vill.
Men gårdagen fick mig att se vi är på så olika platser i livet, att jag aldrig skulle vilja levt det livet  som dem gör,
Jag skulle inte vilja leva med någon som faktiskt inte är lycklig och glad i sig själv, utan som super bort sina problem.
Nej min kärlek till honom har nog svalnat, känslan av ett avslut känns närmare än vad de någonsin tidigare har gjort. Kanske har jag sätt den sanningen jag behövde för att släppa allt detta nu. Kanske, Kanske inte.
Usch detta inlägg blev virrigt och osamanhängande, men det får ni leva med.


Blir så irriterad.

Usch blev så irriterad på jonas nyss.
Han ska på julbord, visst fine. och han ska träffa sina arbetskamrater tydligen nu, så han har gått, men ingen tanke på att göra något när han kom hem. Han bara satte sig på sitt arsle och gick och duschade och fixade sig och drog sen igen. Alltså seriöst man kan inte plocka undan lite, man kan inte fråga lite snällt om ens dag. Nej nej det var för mycket begärt, han tyckte det var viktigare det som handlade om honom och om vad dem på jobbet äter och hur ofta dem äter. Men va fan bryr jag mig om det? Jag skiter väll i hur folk äter och när.
Jag har iaf sagt mitt att han inte får dricka sig full för då är det inte en chans att han får komma in i natt, och han får ju skylla sig själv om han ska sitta där med sina arbetskamrater innan i en timme utan att dricka något, det är ju inte mitt problem. För förra Julbordet skulle han inte dricka för då hade jag gått så långt i graviditeten men ändå kom han hem full och sluddrandes, så inte en chans att han ska dricka så denna gången också, blir så irriterad och äcklad av att han inte kan dricka som en vanlig människa. Man behöver inte dricka sig full bara för att man ska umgås med folk.
Om man tror det så är det ju något fel på det hela.
Men det tror jag också att det är, för han och hans kompisar umgås ju inte heller utan att dricka så varför inte växa upp och tänka på att det finns andra också?
Jag skulle vara mer öppen för det hela om det inte var så han han ljög för mig under hela förra graviditeten.

Lyckan kan bli stor.

Lyckan blev stor när jag öppnade mitt bankkonto idag och det hade rasslat in 50 papp. Det har nu säkrats i sparande, vilket kan behövas när man går hemma så här, men ändå, man känner vad mycket lättare allt blir när man inte behöver vara toksnål, och nu till Jul är ju detta perfekt, pengar man aldrig har haft liksom.
Barnbidraget ska också komma på måndag såg jag när jag kom in på sidan, det är också en intäckt man aldrig tänker på. Det är bra med barnbidrag och försäkringspengarna för då behöver man inte skatta på det vilket är lycka i mina ögon.
Nej iaf ville faktiskt bara skrika av mig lite glädje över mina ny funna pengar.

Helt seriöst!!!

Alltså det går ju bara skit på tv dagarna i ända. Jag har tv:n igång nästan hela min vaka tid som sällskap, och för att jag inte orkar lyssna så mycket på musik längre, men vad är det egentligen på tv?
Jo det är ju bara skit, finns det folk som verkligen följer dessa såpopror, sjukhusserier, repris på alla des program som ophera (eller hur fan de stavas) Top model, och massor av annat.
Det måste ju finnas så många andra program som kanske skulle vara bra som inte svensk tv släpper in för att sända, varför ska vi svenskar titta på samma program och filmer år ut och år in för?
Varför kan det aldrig vara något nytt?

Otrogenhet.

Hur vanligt är egentligen otrogenhet i ett förhållande.
Jag tror det är vanligare än vad man tror, alla blir ju inte avslöjade heller så det är nog bra många som är otrogna eller lever med någon otrogen.
Vart går eran otrogenhets linje? Får man pussa andra, eller får man bara kramas eller går den ännu längre som att när folk har sex med varandra?
Jag tycker att det går vid pussar faktiskt, pussar inehåller mer känslor än sex kan jag tycka, men det kanske bara är jag som tycker det.
Jag har själv levt i förhållanden med otrogenhet, där killen har ljugit och dålt det för mig, och levt i ett förhållande där jag i slutet valde en annan kille samtidigt som den jag hade. (alltså otrogen med pussar, inget hångel eller så men det fick mig att öppna ögonen och inte ville leva i det förhållande jag gjorde)
Inte bra.
Men har du varit med om otrogenhet, alltså om din partner har varit otrogen, eller har du någonsin varit otrogen?

Fredag igen?

Idag är det ingen bra dag, eller det kanske är en bra dag, jag vet inte har inte riktigt kunnat känna in denna dagen.
Vi vaknade sent idag vid 10 men Julia vaknade ju också två gånger i natt men ingen fara med det inte hon somnar ju oftast snabbt om iaf sista gången.
Känns ganska elakt att sitta och söva henne snart igen, men hon behöver kraften för idag ska hon åka till sin farmor och farfar för Jonas ska ju på julbord och jag ska gå ut och äta med Asia.
Så en bra kväll blir det nog så länge inte Jonas kommer hem full, han får ju dricka men jag vill inte ha hem honom full, han blir ju bara för dryg då, och det orkar jag inte. och det är han införstådd med att han får sova i trappuppgången då. Men iaf får se vad dagen bjuder på och när Julia kommer att åka här ifrån.

Mat, mat och åter mat.

Just nu ska vi äta, Jonas har varit så duktig så han gjorde mat när han kom hem, och det smakar faktiskt gott, otroligt nog, det är ju inte ofta jag blir nöjd över mat just nu. Men detta blev faktiskt bra.
Jag ska mumsa i mig mat, och titta på tv.
Jag hör hur Julia klagar lite ute i köket med sin far, men vad gör det, dem är ju bra gulliga båda två fast dem inte riktigt förstår det.

En gammal vän.

Jag saknar också en gammal vän. En som jag knappt har någon kontakt med idag, efter hon valde att tro på en som lurat en av våra kompisar på pengar. Och visst det är ju verkligen hennes val, men att våran vänskap skulle avslutas av det hela var väll kanske mitt val.
Men det känns inte bra idag, jag skulel ha behövt henne där för mig, förhoppningsvis skulle hon behöva mig också.
Men allt är väll försent nu ändå.
Varför har jag en sådan dag så jag saknar sådant som har varit vet jag inte.
För det är väll det som är sant,
Att detta har varit och aldrig kommer tillbaka?
Nej min vän K kommer nog aldrig tillbaka.

Gamla inlägg.

Jag håller på att gå igenom gamla Fb inlägg från 2009. Det bränns i både hjärta och själ av att läsa allt det där.
Hur kär jag var i F utan att han visade mig några ordentliga känslor, över hur förvirrad jag kände mig jag visst vare sig ut eller in. Jag både grät och skrattade åt allt som hände då.
Jag trodde att allt skulle lösas, att vi skulle höra ihop i slut enden. Men det blev inte så.
Han tog för lång tid på sig att visa sina känslor. kanske tyckte han att han visade sina känslor tillräckligt mycket. Men det tyckte verkligen inte jag. och det tycker jag fortfarande inte att han gjorde.
Jag vet inte varför detta fortfarande sitter i mig efter så lång tid.
Borde jag inte ha släppt detta ännu???!!
Jag vet inte varför jag inte har släppt detta ännu. kanske är det för att det är ett oavslutat kapittel som aldrig fick ett riktigt avslut.
jag vet inte om han läser det jag skriver längre, jag vet at han gjorde det förr, men det kanske har blivit förmycket nu.
Jag har gått vidare och det har han också? men endå så svårt att släppa.
AAAaahhh!! jag blir tokig på det hela varför kom detta upp i mitt huvud helt plötsligt?
Kanske var det låten cocaine som satte upp allt i huvdet på mig?
ALLT UTSPELAR SIG I MITT HUVUD SOM IGÅR!!
tÅRARNA KOMMER SNART ATT FALLA.

Förresten!!

Förresten så är ASSSSSSSAAAAAABASSSSSSSAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! skit dålig på att blogga just nu!!! buhuhuhu.   Men tycker om dig ändå. <3

Så söt.

Julia kyper runt och skrattar för sig själv när hon hittar nya saker att leka med, det är så roligt att titta på henne.
Hon är så duktig på att roa sig själv och hon är mer road av det än att leka med mig otroligt nog, helst leker hon med katterna men Moa vill aldrig leka med henne men Julius är ju hennes kompis, så dem leker ocj springer/kryper efter varandra.
Men en dum vana Julia har fått nu är att ställa sig mot ytterdörren och börja skrika för att det inte är någon där, hon ar ju lärt sig att det är därifrån folk kommer och går.
Och hon har blivit så duktig att börja skaka på huvudet när hon inte vill ha mer av saker, eller när hon inte vill.
Hon förstår det verkligen också. Våran lilla gullunge.
Delar med mig av den vackra skolbilden.

Så glad!!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det en väldigt bra dag. Ja ja ja vad glad jag är.
Ordentlig sömn fick man i natt då Julia sov från 22 till 09 i morse.
Det behävdes verkligen denna sömn för att både hon och jag skulle bli glada och för Jonas också.
Så det är toppen bra just nu.
Och igår storhandlade vi all julmat, det är väll lite småsaker kvar men knappt det, men potatis och sådant är det ju lite tidigt för att köpa, men sill,kalkon, skinka julbröd, köttfärs till köttbullarna och prinskorvar är inhandlat.
Blir så bra detta, så skönt att inte behöva stressa.

Mår skit.

Just nu sitter jag här och mår skit.
Vi har storhandlat det mesta inför julen vilket känns toppen bra.
Blev en kalkon på 6 kilo och en julskinka på 4 kilo så detta blir bra det.
men iaf så mår jag skit just nu och det känns som om jag ska spy när som, det är verkligen inte en bra känsla ska ni veta. Nej blä på detta, ska ta ett äpple nu och senare lite färska Jordgubbar med grädde.

Kvällar och nätter.

Det är kvällar och nätter som har blivit svåra för Julia nu.
Dem har aldrig varit svåra vare sig för henne eller oss förr men nu när hon har varit sjuk har det varit svårt och jobbigt för oss alla och det sitter i fortfarande. Och i natt höll jag på att bryta ihop, visst det var bara andra gången hon vaknade, för hon har bara vaknat två gånger i natt men hon är ju vaken i över en timme och har börjat skrika/gnälla då vilket aldrig hänt förr. utan förr var hon nöjd och tyst när hon väl vaknade på natten och somnade om på 10 min.
Men hon vaknade ett och var vaken till två ca sedan från ca 5 till halv sju. Men sen sov vi till halv elva för vägrade gå upp och hon sov gott i sängen under tiden, dock är det väll lite farligt då hon kanske håller på att vända dygnet tackvare det, så det blir ingen förmiddags vila här inte utan vi sparar det till eftermiddagen så kanske hon sover gott i kväll. Och nej hon blir inte trött på promenader heller.

Nu är hon igång igen.

Nu är Julia igång igen med att skrika eller hon har praktiskt taget skrikit konstant sedan 14.
Hon har inte sovit något alls och bör vara övertrött oh somna,men inte det inte hon bara skriker och är inte nöjd med något.
Det är tur att man vet att det kommer ta slut men frågan är NÄR??? aaah för min del kan de ta slut nu!
Mina öron är trötta och huvudet ännu tröttare.
Känns som om jag är på väg att få min andra huvudvärk i mitt liv och denna också av Julia.

Förvirrad.

Har lekt med Julia ett tag och nu vandrar hon runt för sig själv och hittar nya saker att busa med.
Jag känner mig mest förvirrad idag, varesig ut eller in förstår jag, det bara ut och in och upp och ner i pallet på mig.

Godmorgon.

Det blev lite sömn i natt iaf.
Jag hade svårt att somna efter att Julia skrek, låg och tänkte på hur jag ka klara av en bebis till som skriker. Men det går nog bra, igår var jag så slut i huvudet så jag önkade att jag inte ens gått upp ur sängen så.
Julia tog upp nästan hela sängen i natt så man fick ligga åt alla håll och kanter när man skulle sova, men det gör inget så länge hon inte skriker.
Morgonen var väll inte toppen då jag fick börja den med att stå hukad över toan (det är det värsta som finns)
men Julia var så söt och kom krypande och la sig på badrumsmattan och tittade med stora älskande ögon på mig.

Bryter ihop!!!

Julia skriker, och skriker och skriker.
Hennes sovtid har passerat med 2½ timme nu och hon ger sig inte. Vad är hennes problem?
Jag vet att barn skriker men hin har aldrig hållt på så här tidigare förutom senaste veckan.
Annars har hon inte skrikigt mycket i sitt liv. så nu har jag brytit ihop jag känner att jag skulle kunna slänga mig ut ur fönstret för att slippa detta snart.
Tydligen så sover hon nu enligt Jonas vågar man lita på det? Usch behöver nog lite avbrott i allt snart, visst älskar Julia mest av allt så det är verkligen inte de.

Buzzador

Inbjudan från Suzanne Lönngren
Hej!
Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.
Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.
Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Susse90):
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Susse90>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Susse90</a>
Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
<a href=http://www.buzzador.com?refstr=Susse90&lang=SE>http://www.buzzador.com?refstr=Susse90&lang=SE</a>
Hälsningar,
Susse90
Inbjudan från Suzanne
Hej!
Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.
Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.
Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Susse90):
Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
Hälsningar,
Susse90

Julia gråter och är ledsen. Det skär i hjä...

Julia gråter och är ledsen. Det skär i hjärtat. Jag kan inte sova alls när hon är vaken fast Jonas har henne just nu. Jag ligger och vrider och vänder mig i sängen med katten på magen. Mysigt men sömn behövs.


Hon piggar på sig.

Julia piggar på sig hostan sitter i sig men hon blir inte rädd längre när hon hostar vilket känns bra.
Jag är tokhungrig, dags att beställa lite mat nu. Och har skrivit på om försäkringpengarna och det hade ökat massor i värde också vilket glädjer massor jag som behöver gå till tandläkaren har ju inte varit där sedan jag var 16 år då dem konstaterade att jag har hål, och det är ännu inte lagat, så har jag nog två till känns det som så det är lagom att lägga ner lite pengar på det, det är ju pengar man aldrig haft så.
Nej som sagt nu ska det bli mat!!

Blir så ledsen.

Just nu är Julia sjuk på riktigt för första gången, hon har hostat och gråtit minst en gång i timmen, det låter inge bra när hon hostar och hon fick nyss frukost för hon inte orkat hålla sig vaken tidigare, hon fick inte i sig en hel tallrik gröt vilket brukar vara lätt för henne, hon dricker ju iaf bra, men tycker så synd om prinsessan när hon mår så här.
Aldrig har hon varit så här sjuk, och förhoppningsvis håller det inte i sig så länge.

Två sjuklingar.

Hej vi är två sjuklingar hemma just nu känns det som.
Julia hostar och gråter omvarannat och värre blir det och hon är jätte trött, och är inte ett dugg hungrig men hon får i sig morgongröten, kvällsvällingen och ibland till och med två kvällsvällingar ibland, och 1 burkmat på dagen vilket annars brukar vara 3 st.
Hoppas hon blir bättre lider verkligen med henne.
Jag höll på och svimma inne på maxi idag det visar ju att man inte mår så bra, men efter en drick yoghurt kommer jag nog må bra igen, för mår redan mycket bättre, det är det som är så hemskt när man inte får i sig så mycket om dagarna, man önskar att man skulle klara allt, att man skulle få i sig mat och allt sådant som ser gott ut, men det fungerar inte ens när det ser gott ut, det vill iaf inte ner i magen och det bara växer i munnen.

Efter mycket klickande.

Det är ju värdelöst att ringa till företag, men får ju klicka in siffror en hundra gånger för att komma till dem man ska prata med.
Men denna kvinna som jag fick prata med var riktigt trevligt och dem hade ju tydligen skickat post till mig i oktober, men mitt minne suger så kommer inte ihåg om jag fått något, så jag ska få ett nytt i morgon eller på måndag, så är det bara att skicka in det. Men det är bra att det drar ut med pengarna faktiskt ska ju fortfarande få pengar från försäkringskassan, men som vanligt så strular det när jag faktiskt inte kom ihåg och anmäla Oktober fören i slutet av november.
Men jag blir så irriterad på att inget vill gå som det ska liksom, allt ska bli tvärt i mot allt. men det kommer ju kännas bra när man väl får alla pengar, då behöver man inte tänka på att snåla som man har gjort dem senaste dagarna då man inte vet när försäkringskassan tar sig i kragen.

Tja alla muppar.

Idag blev det en ganska sen uppgång, och Julia har precis fått frukost, nu ska hon få klä på sig dagens kläder och så ska jag göra mig ett stort glas oboy och försöka få i mig ett äpple.
Sedan idag ska det ringas till SKANDIA för jag har ännu inte fått ut pengarna för mormor och morfar som skulle komma 1 dec lika gärna ringa och kolla det idag och Julias morfar sa att han skulle komma upp en sväng, får se hur det blir med det då.

Maria Wern

Jag har fastnat för dem senaste Maria wern filmerna, så fort Julia sover en stund eller jag har en stund över tittar jag på dem.
Just nu tror jag att jag är inne på den sista som jag inte sätt men får väll se när jag går igenpm allt, det saknas säkert något.
Men iaf så sover Julia nu igen och det är bra det hon är så trött min sjuka lilla stjärna.

Sjukling?

Tror att den lilla i familjen börjar bli sjuk, hon vill knappt äta hon har fått i sig morgon gröten och 3/4 delars matburk idag, det är det hon fått i sig i matväg men nästan en hel flaska med vätska.
Hon är riktigt skrikig och gosig men just nu för en stund accepterar hon at leka på golvet, det är efter att ha myst i min famn i en timme. visst att hon brukar vara gosig men inte på detta vis.
Men ska nog ge henne en liten isglass som svalkar ner henne då hon faktiskt är otoligt varm.
Usch blir så ledsen över att hon är sjuk, hon har bara varit lite halvsjuk och snorig en gång tidigare det höll i sig i tre dagar men det var ingen skillnad på hennes beteende förutom att hon snurvlade massor.

Min lilla sömntuta.

Julia är min lilla sömntuta hon ligger och sover så sött, hon behöver nog det, hon är hostig och snorig, så hon har nog lyckats fått en förkylning stackaren, tycker faktiskt synd om henne, och tycker hon ska sova massor så hon blir frisk snart, det är ju inge kul att vara sjuk.
Kan man göra något så att ett barn blir friskt fortare?


Ja vi var 2.

va spelar de för roll om han jobbar..man är väl 2 om att skaffa barn!?
Ja vi var så klart två när vi skaffade Julia, och var två när vi skaffade oss denna bebis vi väntar på.
Men jag känner mig riktigt elak när Jonas faktiskt ska gå upp och jobba massor, och jag "bara" drar runt hemma.
Visst så slöar man ju inte precis om dagarna när man tar hand om en liten, och när man mår skit dagarna ut.
Men på något sätt förstör detta över min tanke på "den perfekta mamman" man jag vet att man aldrig kan bli den perfekta mamman, man kan inte orka göra allt. Man behöver hjälp och man är ju som sagt två om det hela.
Hoppas detta är svar nog åt dig fråga.

Vi såg det snöa.

Vi såg det snöa, vi såg det snöa. Men nu har det slutat, det var väll bra?.
Julia har haft en okej natt och har faktiskt vaknat till i natt, Jonas fick ta hand om det.
Ja jag vet att han jobbar om dagarna men nu ska han faktiskt hjälpa till och hela sommaren när jag jobbade så tog jag hand om Julia på nätterna. Och då var de tinte bara en gång utan 2-3 gånger och det gick bra det med ska ni veta.
Idag vet jag inte alls vad vi ska pyssla med.
Har ni något bra förslag på vad vi ska göra? Och bra förslag på namn?

Lägg ditt förslag.

Hej.
Lägg just ditt förslag på barnnamn vare sig tjej eller kille tackvare att vi inte vet vilket.
Det gör inget om förslaget redan har kommit, utan jag tittar på förslagen ändå och hur många som ger förslag på samma.
SÅ VILKET ÄR DITT/DINA FÖRSLAG PÅ NAMN?

Nu är hon trött men vill inte sova inte.

Just nu ligger Julia utslagen i sin gunga, hon är trött men vill inte sova, men det är faktiskt mitt fel när jag väckte henne tidigare för att vi var tvugna att gå ut och hämta lite saker jag hade köpt av en tjej.
Men nu så vill hon inte somna om, och hon ska ju iväg på ännu en grötmiddag ikväll och skulle därför behöva vara utvilad, men det vill hon inte.
Jag ska inte förlja med på grötmiddagen jag ska vila lite och dammsuga av lägenheten hade jag tänkt, och Jonas kan ju få umgås med sin far och syster utan att jag är med. Han är ju inte precis en fånge, han får umgås med vilka han vill nästan när som, men vad väljer han, jo att vara hemma med oss hela tiden, det är ju inte så kul för honom.

Grattis förresten.

Förresten, igår glömde jag skriva ett GRATTIS till Julia som fyllde 9 månader!
Så otroligt fort tiden går, känns som det var igår man var på BB och blev igångsatt, sen kom denna underbara ängel som har varit perfekt från början, inget strul alls med henne inte.
Mamma och Pappa älskar dig mest av allt!

Liten och inlindad, snart kommer du bli en underbar storasyster.

mys i surheten

Vi har just nu lite mysstud i soffan, Julia och jag. Det är verkligen det bästa som finns, dock saknas ju hennes pappa som är på jobbet, dock står Julia just nu på sidan av soffan och är sur för att hon inte får av mitt äpple.

vilken morgon

Vilken morgon detta är. Är vaken och har tryckt i mig en banan,illamåendet står mig idag högt upp i halsen så bra att jag vaknade innan Julia så jag fick i mig lite för att bota det hela. jag ligger fortfarande kvar i sängen och känner att jag inte vill gå upp på närmaste tiden så ska slå ihop mina ögon igen och försöka somna om lite, och hinner jag inte det innan Julia vaknar får jag sova när hon vilar sen inte värre än så är det med de.

Vilket namn skulle passa oss?

Hej, tänkte fråga vad ni tycker för namn skulle passa ihop med våra namn vare sig det är en pojke eller en tjej?
Har fått svaren
POJKE!
Simon
Samuel
Svante
Serafim
Sigvard
Sigfrid
Emil
Oskar
Isak
Benjamin
Viktor
Adrian
Felix
Sebastian
Johannes
Alfred
Erik
Axel
Anton


FLICKA!
Stella
Sigrid
Signhild/Signild
Serafima
Serena
Serenella
Simona
Sara
Hanna
Livia
Thea
Emilia
Selma
Sofia/Sofie
Saga
Anna
Hanna
Ella
Filippa
Frida
Emmy
Emelie
Siri
Har du något förslag på ett namn?

Hur mycket behöver man läsa på.

Snälla människor, har sökt i detta med dagis tackvare mitt illamående, och jag har hittat massor med sidor och allas svar är på ett ungefär likadana och dem ser ut så här, om ni inte tror på dem kan jag skriva in massa andra kommunsidors svar också.

Börja i förskola

Barnet har rätt till förskola från ett års ålder. Ibland kan barnet få börja förskola tidigare om särskilda skäl finns, till exempel om barnet behöver särskild stimulans för sin utveckling.http://www.vardguiden.se/Tema/Barn-och-foraldrar/Sma-barn-1-5-ar/Barnomsorg/

Vid vilken ålder kan barnet börja?

Du har rätt till barnomsorgsplats när ditt barn har fyllt ett år. 
Barn i behov av särskilt stöd kan få plats före ett års ålder.

http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/forskola/Fragor-och-svar-om-forskolan/

När får mitt barn börja i förskola eller pedagogisk omsorg?

Ditt barn måste vara minst 12 månader för att få börja i förskolan eller på pedagogisk omsorg.

http://vaxjo.se/Kommun--politik/Allmanna-handlingar-och-styrande-dokument/Media/Vanliga-fragor-och-svar/

I förskolan arbetar förskollärare och barnskötare med barn i åldern 1-5 år.

http://www.uppsala.se/sv/Utbildningbarnomsorg/Forskola-och-barnomsorg/Forskola-kommunal/

 

Och det fortsätter så kommun efter kommun att från 12 månaders ålder får barnet börja på dagis. Kanske bor du i en kommun som står ut ifrån dem flesta andra kommuner som accepterar barn från 1 år vare sig det är kommunalt eller privat. Så är det iaf i uppsala län där vi bor att barnen ska vara hemma med föräldrarna första året, vilket är jätte toppen. Älskar att vara hemma med henne, skulle inte förstå mig på någon som inte uppskattade att vara hemma med sina barn. Men det kanske inte är så många mammor eller pappor som lämnar ifrån sig sina barn frivilligt när dem är så unga.

Så jag hoppas att ni inte tror att jag inte uppskattar min tid hemma med Julia för det är verkligen den bästa tiden, och jag ska försöka underhålla henne hemma massor när andra bebisen kommer också, men då ska hon få gå på "förskola" lite då och då, och få ensamma dagar med mig utan den minsta bebisen också, det räcker med någon timme också men vi kommer lägga upp det så att Julia kommer få ensam tid med oss.


Så varför inte lämna henne på dagis?

Fick nyss en kommentar på mitt förra blogg inlägg "Så varför inte lämna henne på dagis? Det vore mycket bättre för henne"
Ja du redan här ser man ju att du inte vet något om barn och inte har barn själv. För man får inte lämna sitt barn på dagis fören dem har fyllt 1 år i sverige om det inte är något som hänt i familjen så ingen kan ta hand om barnet. Men det är inte ofta dem tillåter någon under 1 år att börja på dagis.
Med din kommentar så låter det som du dum förklarar mig. Visst skulle jag lämna henne på dagis för att leka av sig massor om hon FICK! men nu får hon ju inte det så jag sväljer mitt illamående och ibland mitt dåliga humör för att hon ska ha det bra. Hon ska inte lida för mitt mående.
Och det kan jag verkligen säga att hon inte gör, och varje gång hon träffar nya barnmorskor eller annat folk så förstår inte folk hur hon kan vara så nöjd med allt, hon sover hela nätterna, leker själv och med andra, kan kramas med andra personer fast hon inte träffat dem tidigare eller inte träffat dem på länge, hon är liksom nöjd med allt. Blir så glad av att alla personer berömmer att dottern är så duktig. Men det sticker i hjärtat att folk läser ens blogg och verkar vilja trycka ner än.
va fan gör ni här liksom om ni inte tycker min dotter har det bra och inte vill veta om oss?

Oj så här pigg, osminkad och utan att borstat håret kunde man se ut i skolan.

Vilka idioter.

Ibland kan man undra vad de tär för idioter man diskuterar med när man säger att man mår illa och tycker synd om dottern för man inte kan leka med henne som förr, så kommer någon och säger "jag hade det värre, jag var tvungen att lämna mitt barn på dagis/skolan" Ja men jag har inga problem så, jag skulle gärna att min dotter gick på dagis just nu så hon hade andra att leka med och inte bara ser trista mig som leker med henne en timme och sedan måste vila mig för att jag mår illa, och sedan efter en halvtimme leka igen.
om hon skulle gå på dagis nu skulle hon få leka med andra barn, jag skulle hinna vila massor under dem timmarna hon skulle vara borta och ha energi till henne när hon kom hem.
så hur kan man tycka att man har det värre när man har sitt barn på dagis när man är gravid och inte har en kropp som tillåter en att leka?
Oj,oj, oj gammal bild.

Hej!

Hej, nu är vi tillbaka vid datorn.
Har haft en helg fullt upp med saker, i lördags var det IKEA med lilla familjen, pappa, faster och min kusin. Pappa skulle köpa vitrinskåp (eller hur det stavas)
igår var vi ute hos svärföräldrarna med Julias faster, vi fikade åt lite mat och Jonas hjälpte till i badrummet, snart så är det klart så, vilket är bra det.
Igår kväll mådde jag piss och fick gå och lägga mig jätte tidigt, och Jonas satt och kliade mig i hårbotten ett tag också snälla han.
Men sedan sov Julia i våran säng i natt när hon började skrika, men tror ni hon låg normalt? Nej hon tog upp hela min sida av sängen så jag fick kura ihop mig till en lite boll. Inte så roligt inte.
Sovit dåligt och illamående kommer spegla denna dagen vilket är värdelöst för lilla Julia stackaren.

Middagslur.

Vi har sovit en stund en timme rättare sagt, och usch vad skönt det var det kan jag inte förneka.
Men nu när vi vaknat är det inte lika skönt, Julia är pigg, (inte undra på) Och vad är jag jo seg och illamående.
Är det så här jag kommer bli straffad genom hela graviditeten?
Det känns inte rättvist för någon, varför ska jag må så här så lilla julia blir lidandes?
Detta känns inte rätt mot henne!!

Tröttmössa.

Idag är jag en riktigt tröttmössa. Julia fick sova i våran säng i natt för hon kunde inte somna igår kväll men det kan ju bero på att vi var på grötmiddag i örsundsbro, dock var det massor av traktor saker där och det var väll därför Julias pappa och farfar ville dit. Men det var faktiskt trevligt.
Fick risgrynsgröt, glögg pepparkakor och skinksmörgås. det var riktigt nam nam, och julia älskade gröten och pepperkakorna. och vi var faktiskt där i hela 2 timmar.
I morse blev det sovmorgon då Julia sov till 09. det var verkligen värt det fast jag vaknat massor med andra gånger.
Idag blir det ingen promenad jag känner att jag är för trött för det.
och i kväll så ska vi åka och titta på nya och en begagnad syskonvagn. Den begangnade är köpt i våras av familjen och säljs nu billigt, tänkte att vi skulle kolla på barnvagns affärerna först också. Blir toppen.