Lillan ligger i min famn och sover. Så mys...

img084 (MMS)

Lillan ligger i min famn och sover. Så mysigt så, trodde att jag skulle bryta ihop tidigare när hon skrek massa men nu förstår man inte att en sådan liten kan skrika så mycket.


Torsdag igen,

Idag är det Torsdag igen, iaf enligt kalenderna, tänka sig att dagar och veckor går så fort förbi, det är helt sjukt och sanslöst. Om två dagar är Julia redan 1 månad gammal helt sjukt.
Jag vaknade ju igår med mjölkstockning och feber, det var ju inte det roligaste, har pumpat och ammat bröstet extra för att få det att bli bättre, och idag är det fektiskt lite bättre, men ska verkligen inte påstå att det är borta för det är det inte, jag känner fortfarande smärtan.
Har blivit lite snålt med att ta kort på dem senaste dagarna eftersom Julia stackaren har haft massa hormonprickar och det ser ju inte så roligt ut på kort. Men det går väll förhoppningsvis snart över och då ska kameran fram igen.
Ikväll ska vi åter ut till Jonas föräldrar och titta på de där badrummet som ska byggas om, och i morgon blir det västerås och köpa saker till det och en bärsele till Julia.

Jobbet på besök.

Jag och Julia var idag på besök på jobbet. Så trevligt så. Men tror ni inte att Julia sov sig igenom hela besöket på ca 2 timmar. Och så fort vi kom hem så började hon skrika. Kanske skulle man ha lämnat henne på jobbet. Nej skämt och sidor dagen har varit toppen.

Dagens fråga 30/3Hej Malin.
Jag var 19 år när jag blev gravid. Trodde dock aldrig att jag skulle få barn när jag var så ung som 20 år. men ångrar verkligen inget.

Jobbet

I morgon ska jag på besök på jobbet med lilla Julia, Det kommer bli så roligt så, jag saknar faktiskt folk på jobbet och till och med att jobba. Kanske det är för att man är van med att jobba, men jag kan verkligen inte låta bli att längta till att få jobba lite, jag trivs så bra och jag lär mig hela tiden nya saker fast jag jobbat där i ca 2 år.
Men skulle ändå inte ge upp denna tid hemma med Julia mot att jobba.
Men det blir kul att gå dit och spändera lite tid i morgon.

Snöar

Det har ju snöat riktigt mycket idag.
Vart har våren tagit vägen?
jag hade stora förhoppningar på att det inte skulle komma mer snö, på att våren skulle vara här.
Men men mina förhoppningar hjälpte tydligen inte, men förr eller senare kommer ju våren, eller hur?
Och inte ens detta väder kan förstöra mitt humör idag.

Dum och elak

Jag känner mig så dum och elak mot Julia just nu, jag har satt henne i hennes "sitter" och hon ligger och tittat på dem saker som hänger ner över den, och vibrationen är igång så stolen rör sig hela tiden, hon ser nyfiken ut, men ändå känner jag mig elak.
Varför jag känner mig elak är för att hon är vaken och hon är inte hos mig, hon ligger inte på mitt bröst/axel eller knä. Jag borde säkerligen inte ha dåligt samvete för detta.
Hon kommer ju bli för klängig om hon är hos mig hela tiden, eller? eller kommer hon lära sig mer och bli mindre rädd för saker för att hon inte ligger i mammas säkerhet hela tiden?
Nej men gud jag borde sluta noja!

Dagens fråga 29/3

Hej Jennifer, Visst så känns det, och det gör ont, jag skulle ljuga om jag säger att det inte gör ont. Men så fort bebis är ute så slutar smärtan, och i dagens läge finns det så många bra smärtlindrandepreparat så smärtan är inget du ska oroa dig för.

Påskmust

Ja dem har ju sålt påskmust ett tag detta år redan, men vi har inte köpt någon must fören igår.
Jag kan tycka att det är för tidigt att börja sälja sådant, det är ju ändå en månad till påsk!
Varför ska dem börja med allt så tidigt????

Så underbart mysigt

Det är så underbart just nu, dagen blir ännu bättre, Lillan ligger och sover over mitt bröst.
Helt underbart är det, jag älskar när hon somnar över bröst och axel, man får sådan kontakt, sådan mysfaktor på det hela. Åååh jag älskar det! så här jag jag spändera hela mina dagar.

God morgon!

God morgon bloggen!
Idag är Suzanne på strålande humör, dock lite ledsen för det är molnigt, grått, trist och det snöar! men inte ens
det verkar kunna dra ner mitt humör nu på morgonen, jag hoppas detta håller i sig hela dagen.
Det blev ingen våg igår, jag hittade ingen på maxi och inte på jysk heller, men det blev iaf två sängbord (hallelulja för det). Men som sagt en våg behövs verkligen, så det blir att titta efter det någon kväll/dag i västerås har en känsla av att vi kommer åka dit snart igen. något annat som jag är inne på att behöva köpas hen nu är mattor. Vi har knappt några mattor, tre stycken har vi i hela lägenheten känns lite tomt, skulle vilja ha lite mattor så det ser lite mer hemtrevligt ut.
Förresten idag kanske pappa kommer hit ett tag, vi får se hur det blir med det. Nu ska jag fortsätta titta på tv och en sovande Julia.

Sjukt

Jag tycker det är helt sjukt, Julia är 3 veckor och 2 dagar och jag sa de första dagarna att aldrig att jag skaffar flera barn, det sa jag nog under tiden jag var gravid också.
Tackvare att jag under graviditeten mådde så illa som jag gjorde (kommer knappt ihåg det).
Men nu ni, nu tänker jag ganska ofta att jag vill ha en till, att Julia börjar bli stor (och jag vet ändå i mitt undermedvetna att hon inte är så stor ännu) men det känns som om hon är stor i mina ögon, att jag vill ha en till att ge och få kärlek av.
Men visst ännu kan jag ju inte börja tänka på att skaffa en ny, eller?
Nej stackaren kanske ska bli ett år innan nästa kan planeras så hon hinner få in en dygnsrytm, att man har kunnat lära sig vad hon vill ha och tid för att ge henne kärlek.
Men när kan man börja tänka på att skaffa en ny till då?`
Vi har iaf kommit fram till att det inte ska vara så jätte långt till nästa.

En till fråga


Hej jag svara på din fråga på en gång åse för jag tycker att det är en så viktig fråga.
Jag testade mig 3 dagar efter min mens skulle ha kommit om jag kommer ihåg rätt.
Jag testade mig för säkerhetsskull, jag hade börjat må lite smått illa och reagerat på flera olika lukter så kändes som något inte var som de bruka.
Jag tycker du ska testa dig för att inte vara orolig, kan ju bara vara så att mensen är sen ändå,dock så ger tester inte alltid tidigt svar för alla. Men testa för din egen skull för att inte oroa dig mer.

Graviditeten

Om ni vill läsa om graviditeten så kanni gå in på den kategorin. Kanske är många som kommit hit efter jag fött,
Där står det om vad jag gått igenom den sista tiden i graviditeten och den känslan jag hade med att gå över tiden.

Dagens fråga 28/3

Hej, och tack för att du tycker bloggen är fin.
Tackvare att jag blev igångsatt så visste jag ju att bebis skulle komma ut. Men när jag väl låg där och hon var på väg ut, så var jag faktiskt lite rädd, irriterad och tänkte att jag hoppades att det skulle gå fort, för man kan ju inte sticka under stolen med att det känns att föda barn.
Jag tror inte jag förstod att det riktigt hände fören jag gjorde ultraljudet innan de så funderade jag på om jag verkligen var gravid, om dem inte hade sett fel, eller om barnet ens levde, för min mage var helt plan väldigt väldigt länge. och man såg inte att jag var gravid fören i vecka 25-26 någon gång.
Det är bara att komma med mera frågor svarar på det mesta.

Den stora kärleken

Den stora kärleken i ens liv är ju verkligen ens barn.
Visst är ens partner också den stora kärleken i livet, men den kärleken kan verkligen inte jämföra sig med kärleken som man känner för sitt eget barn.
En kärlek som man verkligen inte kan förstå om man inte har barn.
Folk som inte har barn säger ändå att dem förstår, dem som är gravida brukar också säga att dem förstår.
Men kan säga att man itne förstår fören barnet är i ens famn redan då finner man en kärlek starkare än någon annan känsla av kärlek som man kunnat haft tidigare.
Så att leva med två av sina största kärlekar förgyller ju verkligen allt, hela vardagen blir lite lättare, och man känner som man flyger på små rosa moln fast man ibland har det riktigt jobbigt, och att det kan vara dessa som gör det jobbigt så förlåter man dem så fort man tittar åt andra hållet.
Ni två e mina sötnosar

Dagens fråga

Dags att köra igång dagens fråga igen.
Det är bara att fråga vad som, när som hur som.
Jag svarar så fort jag hinner.

Sömntuta

Det ligger en sömntuta brevid mig här i soffan, hon har varit vaken högst 1½ timme hittills sedan i morse, hon är trött snuttan min, förhoppningsvis gör det inget på hennes nattsömn. Men men man ska vara glad över att hon är ett sådant snällt barn som hon är.
Stackaren har dock lite prickar i ansiktet just nu, sådana där hormon prickar eller vad dem sa att det var. Det är lite irriterande, stackaren reagerar förhoppningsvis inte på dem, och förhoppningsvis är det hormonprickar och inte någon allergi eller så.
Eller kan man ens se allergi i utslag när dem är så här små?

Mat det är min melodi

Ja mat det är min melodi, finns det något som gör en så mycket lyckligare i livet?
Nej jag tycker inte att det finns så mycket saker som slår mat, visst så finns det en del men inte mycket som sagt.
Idag ska ska jag plocka fram revbensspjäll ur frysen som jag har lagat till och fixat innan jag åkte in på förlossningen. Det ska jag ta upp idag, det blir att äta det och potatissallad med lite sallad till, det blir nog toppen gott.
Men jag har problem med att veta vad som ska ätas till middag i kväll, har ni några förslag?

Rosa

Jaha ja nu har Rosa också åkt ut ur Big brother.
Henne tycker jag faktiskt om, jag vet inte varför men jag tror att det är för hennes riktigt störda utbrott, och efter hennes bråk med rodney tycker jag ännu mer om henne, underbar människa som verkligen kan gå folk och en själv på nerverna. Helt underbart, men nu är ju hon som sagt ute ur BB efter en ganska kort stund där inne, men ska bli kul att se vad denna nya vecka i BB bjuder på.

Dagens inköp

Dagens inköp kommer bli en våg. Har ingen våg och har inte haft någon våg på bra många år. Men nu börjar jag bli lite nyfiken på min vikt, hur mycket jag gått ner sedan förlossningen och så. Vill ju inte ha gått ner för mycket, nej som sagt dagens inköp blir en våg.

Bra sömn och allt.

I natt fick jag och alla andra i detta huset bra sömn, och det uppskattas så mycket så det inte är sant.
Hela dagen kommer att bli toppen tackvare detta kan jag redan nu säga.
Idag ska de ringas till socialförvaltningen och namnge Julia och godkänna papperna som vi skrivit på och de, måste dock ha Julia sovandes då annars skriker hon bara, spm hpn alltid gör när jag pratar i tel.
Sedan ska vi gå på promenad men det blir på eftermiddagen. Och sedan vet jag inte riktigt, Jo Julia ska badas också men de blir nog inte fören i kväll eller i eftermiddag.
Ska nu titta lite på Big brother och sedan läsa nyheterna och se om jag missat något  i världen.

Dags att sova kanske?

Dagen har varit toppen bra. Helt underbart när det kommer bra dagar, man känner att man lever då.
Var ut till Jonas föräldrar, vi fikade, fotade lite, Sågade upp golvet på toan på övervåningen och lite innan det blev att åka och inhandla lite mat för dagen, frukt och en ny golv mopp (Jonas bröt av den andra för han tog i för mycket när han torkade golvet) Sedan kom ju Petra som jag faktiskt tyckte var riktigt trevlig som jag nog hade dömt för mycket innan jag träffat henne (Dock så gör jag ju så med alla tjejer).
Nu på kvällen har det varit lugnt Julia har inte gjort så mycket liv av sig, vi har ätit god mat och tittat på tv.
Nu börjar det nog bli dags att krypa ner och slå ihop ögonen lite innan Julia tycker att hennes mamma ska öppna dem igen och ge henne mat och byta blöja.

älskar

Naaw kan inte låta bli att känna hur mycket jag älskar henne. Jag älskar henne lite mer för varje dag, timme, minut och sekund.

ett trevligt besök.

Ska nog verkligen sluta dömma folk innan jag träffat dem.
Petra var jätte snäll och jag tyckte hon var jätte trevlig.
Jag ska nog be om ursäkt för att jag kan ha förutfattade meningar.
Usch måste sluta med det! Måste lära mig att tjejer faktiskt kan vara snälla och trevliga.

Hej. Jag kan inte släppa dig med blicken./...

img083 (MMS)

Hej. Jag kan inte släppa dig med blicken./Julia. Julia fastnar lite med blicken på folk och saker.


Nej dags att starta

Det är nu dags att starta dagen, vi ska ut till svärmor och svärfar som vanligt, haha det känns nästan som att vi bor där, sedan ska vi hem och så kommer Petra på ett litet besök, ska försöka hinna med lite andra saker också som att fota bebis, stackaren jag fotar henne hela tiden, hon uppskattar det inte riktigt men jag tror att hon kommer tycka det är roligare när hon blir större med alla bilder, det skulle iaf jag tycka, och jag tycker det är roligt att ha kort på henne.

Lite kort

Lite kort från igår, DEt kommer flera bilder men inte just nu, har lite annat att göra.

Foton

Tog lite kort igår, ska lägga in dem i datorn så fort Julia fått nya kläder på sig. Så lägger jag ut dem här, så det är bara att komma tillbaka om ni vill se lite nya kort på både Julia och på alla kattungarna m.m

3 veckor

Det är verkligen 3 veckor och 1 dag sedan Julia föddes, och 3 veckor och 2 dagar sedan jag åkte in till akademiska  för att bli igångsatt. Tiden går ju så otroligt fort fast man måste vakna på nätterna och att det ibland är tufft med allt.
Men skulle inte byta detta mot något.

Hatar

Fan vad jag hatar folk som har svårt att bestämma tider. och fan vad jag hatar folk när man har bestämt att man ska träffas en dag och sedan planerar in massa annat så man får ett möte på en timme, det är ju helt sjukt.
Det känns som lillan är ett stackars utställningsobjekt som folk bara dyker upp för att titta på. Visst jag har inget imot det alls, men jag tycker man då kan offra mer än en timme. Att veta att människan ska vara någon annanstans inom en timme. Visst på vardagar tycker jag att det är okej men en helg, när det finns så mycket tid som helst så blir man intryckt mellan andra aktivitieter.
Gu jag känner redan nu att jag kommer bli sur och bitchig att jag inte alls kommer orka försöka vara glad, pigg och trevlig.

Dagens slut

Blev ingen visit till barnsaken, vi åkte ut till pappa ist och träffade min faster och hennes man också. Det var trevligt. Blev en del fika och sedan lite tid med pappa och han å jonas tittade på sport som vanligt.
Julia har skrikit mycket både i natt och nu på dagen. Jag börjar verkligen tvivla på att hon får i sig tillräckligt med mat, för hon skriker verkligen som när hon är hungrig och slutar när hon får bröstet men sedan börjar allt om efter ca 10 min. Kanske stackaren aldrig blir mätt av den mat som hon får i sig nu. Känns hemskt när man aldrig kan göra något för att trösta och fixa hennes gråtande och värk.
Nej nu ska jag se om jag kan lägga Julia i hennes säng utan att hon vaknar upp.

Seg morgon

Detta är en seg morgon, Jag har iaf hunnit duscha det är väll det.
Dagen kommer nog inte spänderas på barnsaken, känner inte för att träffa massa folk, mitt huvud hänger inte med överhuvudtaget, jobbigt är det verkligen, men jag vet ju att hon då kommer sova bättre i natt, eller iaf på dagen så någon gång kommer vi hinna sova.
Hungrig är jag verkligen också, kanske dags att äta lite frukost.

Åter en dålig natt

Det har åter varit en dålig natt, med lite sömn, men men det är väll så det är med små barn att man aldrig kan veta hur mycket man ska kunna sovas. Ska försöka åka på lite barnbytesmarknad idag i säfsta bygdegård. Men men man får väll se om man orkar det, annars får vi se vad som händer.

Eftermiddagen och kvällen

Hittills har eftermiddagen och kvällen har spänderats ute hons Julias farmor och farfar. Det är mycket rännande där ute stackarna. Men dem får ju träffa Julia massa iaf.
Försökte få Jonas att bestämma något att göra men det gick ju tydligen inte så bra så de slutade med att vi hamnade där.
I morgon kanske vi ska ut till pappa, för idag körde han mamma till arlanda för hon skulle utomlands, så vi kunde inte åka dit ikväll.
Men det har varit en bra kväll hittills iaf, ska se hur den kommer fortsätta, kanske man ska lägga in lite mer bilder man har tagit i datorn, vem vet hur kvällen artar sig.

Frågan om varför?

Det är många som frågar om varför hon inte har mitt efternamn, alltså Julia.
Jag vill inte föra mitt efternamn vidare, jag vill inte ha något med folk med samma efternamn som mig, det finns ingen anledning att låta lilla Julia födas in med ett namn som hör till folk som inte vill ha med henne att göra, på folk som inte hör av sig, som inte gjort något för att få se henne eller för att stötta.
Nej då tycker jag bättre om att hon får ett namn från den delen av hennes släkt som brytt sig, visst hon skulle kunna heta Eklund efter min pappa också men då blir det ju bara konstigt med att alla tre i familjen har olika efternamn.

Fredag

Ja idag är det ju fredag, vad ska man hitta på då då?
Inte för att man kan komma iväg särskilt mycket när man har en 3 veckors bebis, men jag vill hitta på något.
Kanske köpa en film och bara mysa ihop sig som en familj.
Kanske man ska åka ut till pappa och mysa där med alla våra katter.
Kanske spela lite spel eller göra något annat.
Det finns ju en del att göra faktiskt, det är bara det att man ska komma på vad man ska göra.
Alla andra går ut och festa, dricker och beter sig.
Men någon längtan efter det har jag inte längre, jag vill inte lämna min stackars julia, (och nej jag har inte funderat på att lämna henne för att festa när hon är så här liten) jag vill inte missa något i hennes liv.
Men visst förr eller senare behöver vi ju kunna göra saker bara Jonas och jag.

En promenad till bvc

Det blev som sagt en promenad till Bvc, det var riktigt behagligt på promenaden om man bortser från den jäkla blåsten, men det gick ju med den också.
Allt såg bra ut med Julia, hon har gått upp från 3800 till 3880. Alltså inte lika stor viktökning denna vecka, kanske är därför hon vill äta så ofta nu. Får se vad vikten är nästa vecka när vi ska tillbaka. kanske har jag inte tillräckligt med mjölk för henne det kanske är därför hon inte går upp. nej men nu ska jag inte tänka så för hon verkar oftas mätt och belåten.
Nu ligger Julia för den delen och sover, hon är helt utmattad efter allt folk hon har träffat på och alla intryck, men hon var så duktig så.
Jag själv slötittar på tv, känner för att sova men ska nog vänta med det till Jonas kommer hem, om jag inte blir riktigt dödstrött, jag har ju lite svårt att sova på dagen fast jag vet att jag kan behöva det. Det rubbar då min natt sömn och jag kan inte sova då hur trött jag än är. Men får se hur det blir med det hela.

BVC

Idag ska vi till Bvc. 10.30 ska vi vara där så vi har börjat förbereda oss att ge oss i väg. vi ska ta en promenad dit. det kan vara bra med lite frisk luft. Det är för den delen riktigt fint väder så då måste man passa på.
Är våren här på riktigt nu? eller kommer det komma mer snö?

ett försök

ska bli ett försök till sömn nu. Julia sover men kommer nog vakna snart för att äta lite. Jag fryser riktigt mycket och Jonas tittar på tv. Nej ni bäst att försöka sova när man kan. Dock kommer Julia vakna bara för att jag skriver att jag ska sova så brukar det ju vara.

Tjurighet


Gu vad tjurig man blir när man inte får tillräckligt med sömn. Men går igång på vad som och det är ju verkligen allt.
Man skäller, blir grinig, man bråkar, allt går dåligt och inget är bra.
Att så mycket beror på sömnen är ju f<ktiskt ganska sjukt, det påverkar oss verkligen mycket att inte få tillräckligt med sömn.

Jag blir som ett monster när jag inte får sova ordäntligt, jag hittar fel i allt, och jag startar bråk för allt. Jag är verklligen en människa beroende av sömn.

Vem bryr sig

Vem bryr sig om stavningen?
Jag orkar inte sitta och kolla upp stavningen när jag skriver, Det finns många slarvfel, många stavfel som har blivit.
Men ska man orka bry sig om det?
Jag läser aldrig igenom mina texter igen, om jag inte kommer på att jag vill göra det några veckor efter inlägget är gjort, så det är verkligen inte så att jag kollar om saker är rättstavat.
Och jag skriver ju för min egen skull inte för alla andras.

Trevligt besök

Har haft trevligt lunch besök av Eva.
Fick jätte fina pressenter, har redan börjat och läsa i boken eftersom Julia sover, och gjorde det genom hela besöket, här ville hon inte visa sina fina ögon inte.
Men hon får visa Eva sina fina ögon något annat besök, kanske redan i morgon när vi ska till läkaren.
Vi pratade massa och hade trevligt.
Tack för ditt besök, det förgyllde min dag.

Vad 17 gör dem?

Vad sjutton gör dem på serien? Varför har dem kastat in dem där 3 tjejerna i Big brother?
Jag får panik av deras beteende, över hur dem säljer ut sig själva och deras kroppar.
Nej usch vad gör dem där?
Dem vill väll göra bättre tv men jag får panik över allas beteende, både tjejernas och killarnas som går in där, jag förstår inte saken liksom, jag kan inte titta jag sappar mellan kanalerna och känner hur det kryper i kroppen.
Men men det kan ju bli intressant när killarna ska in till dem andra igen, om de kommer bete sig som vanligt eller om de kommer ta avstånd från de tjejerna som de hade i huset.

Ingen myt

Det är ingen myt över hur mycket man kan älska ett barn.
innan man får barn själv förstår man inte den kärleken som man kan känna för ett barn.
Inte heller kan man förstå rädslan att förlora ett barn.
Vad skulle man göra? hur skulle man känna? skulle man kunna överleva smärtan av det man förlorat?
Detta är frågor jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva svaret på.
Det är konstigt att man kan älska något så mycket och vara så rädd för att mista något som ett barn.

Rädd

Jag är faktiskt rädd för att bli ensamstående förälder.
Det känns som om det är skit jobbigt att vara det.
Man har så mycket ansvar helt själv.
Att ta hans om barnet själv,
gå upp ge mat,
trösta när den skriker,
byta alla blöjor själv,
få vardagen att gå runt.
Gud det verkar så jobbigt. OOch jag respekterar dem som klarar det.

känslan

Jag har fått känslan av att vara Lolo ferari. Jag tyckte det var stort nog att ha bh storlek D innan jag blev gravid, sedan när det var mot slutet av graviditeten var det DD. Men nu är det f*n F. Det finns knappt några BH:ar att hitta  inte ens Amnings Bh:ar finns det så många i den storleken, blir ledsen över det faktiskt när man inte kan hitta en enda fin Bh i den storleken som inte kostar skjortan.
Nej ni hoppas på att dem kommer krympa tillbaka när man slutar amma.

En god natt


En god natts sömn blev det i natt. Julia somnade vid 21 och vaknade strax före 3 för att sedan somna om vid 3 och sov tills 6 i morse. och nu ligger hon och sover igen. Hon tar nog igen sig från igår.
Jag känner mig utvilad, pigg och glad. Denna dag kommer nog bli bra. Känns bra redan klockan 8:a på morgonen, får se om man kommer känna samma sak om några timmar.

Och inga energidrycker ska intas om bebis blir pigg av det, aldrig hon är pigg nog utan att hon ska få i sig energi från drickan också. Nej jag får försöka hålla mig pigg med att hitta på saker att göra. Det kommer bli så bra så.

Denna dag

Denna dag handlar verkligen om sömn känner jag.
Förlåt, det är inte meningen att haka upp mig på ett ämne, men efter att ha haft en bebis som antingen skriker konstant eller är klistrad på dig, känns det ganska jobbigt när sömnen är utesluten och borta.
Hon har nu åter vaknat och hon kan ju inte ha sovit så länge, bara sedan senaste inlägget.
Och jag vet inte vad man ska ta sig till för att få henne att sova, man kan ju tycka att hon ska vara trött nu, men tydligen inte, hon håller sig vaken och en annan håller ju på att dö av trötthet, och enda önskan i livet är just nu att få sova, sova iaf 3-4 timmar i sträck.

Kanske ska passa på att sova

Ja som rubriken tyder, kanske man ska passa på att sova, Julia somnade i sin konstiga stol som man typ ligger i som har vibration, när hon somnade stängde vi givetvis av den. Nu när den är avstängd gör hon små antydningar på att vakna snart, men jag hoppas efter att hon har varit vaken sedan 7 i morse med bara 10 mins vila på dagen att det nu ska ha slagit ut henne, för vilken normal 3 veckors bebis är vaken 13 timmar efter att inte ha sovit så mycket i natt heller?

Min skatt

Du är min lilla skatt hur mycket du än skriker.

Jaha ja inget besök.

Jaha ja, blev inget besök idag, kanske sker på Söndag, får se hur jag känner för de då. kanske inte orkar med besök då.
Men det märks att hon inte känner mig, jag som hatar folk som ställer in möten, jag som hatar nya tjejer som jag inte känner, jag som ogillar dem flesta jag inte känner.
Detta underlättar ju inte precis när jag ska träffa en tjej för första gången och förhoppningsvis ska tycka om, men av inställda möten känner jag redan från början att det kanske inte är en person jag kommer tycka om.
Men vem är jag att dömma innan jag träffat personen? Nej får se vad som händer och sker.

Lång dag

Känner att denna dag blir lång, riktigt riktigt lång.
Jag skrev ju sist att Julia sov, och ja det gjorde hon men dock bara 10 min. Vilket gjorde så att jag inte fick någon vila inte, nej de blev det inte. Men jag han iaf göra mig lite lunch, vilket är bra iaf annars brukar det bli lite slarv med mattiderna när man är själv hemma så här, man måste ju lyckas få lite tid till att äta.
Ännu roligare är att Julia har gjort ännu mer tvätt åt mig, jag som hade tvättat klart alla mina kläder nu, men men det är så det är att ha en bebis så det blir bara att starta en maskin till. Tur att man har tvättmaskin i lägenheten annars skulle man inte klara detta med tvätten. spelar ingen roll att man är två i förhållandet heller, man får liksom inte tid till att vara i tvättstugan, därför är det skönt att kunna slänga in lite tvätt då och då så det inte samlas och bli för mycket.
Förresten så har vissa kläder redan börjat bli för små för lilla Julia, hemskt nog, framför allt när det börjar med att dem söta kläderna blir för små. Men men man får väll investera i nya.

Äntligen

Äntligen så har Julia somnat, hon har varit vaken sedan 7 i morse, förutom att hon somnat till 4-5 gånger i någon min innan hon sedan vaknat igen för jag lagt henne i sängen. Men nu så sover hon i sin egen säng fridfult och tyst.
Diskmaskinen är igång, tvättmaskinen och torktummlaren också. Bara en maskin kvar att tvätta med min tvätt efter denna som är igång, kanske ska köra igång Jonas tvätt också så den blir ren den också.
Dammsugningen har jag ännu inte kommit igång med, känner inte precis någon ork för det heller, men men måste väll ta tag i det, eller kanske ska man fråga Jonas när han kommer hem om han kan göra det, eller ta hand om Julia under tiden. Ja det låter bättre att göra det.
Förresten är det farligt att dricka energidryck när man ammar?


Maten står på spisen. Julia ligger i mitt ...

img080 (MMS)

Maten står på spisen. Julia ligger i mitt knä. Dock behövs en liten vila men det är inte lillan och jag överens över.


försöker

Har försökt nu på förmiddagen att få Julia att sova någon annanstans än intill mig helst på mitt bröst. så fort jag försöker lägga henne i hennes säng eller brevid mig vaknar hon för att sedan somna om på mig. Lite irriterande när man har lite att göra. Men hon är gullig ändå.

Tidig morgon

Det blev en  tidig morgon idag, jag hoppas på lite sömn nu på dagen, var vaken från tolv till halv två och tre till strax efter fyra i natt och sedan från sju. och jag känner mig riktigt sliten idag fast det är så fint väder.
Blev en tripp till västerås igen igår kväll till swedol men den arbetströjan Jonas tittat på fanns inte i västerås, så de var en väldigt ovärd resa.
Idag är det dammsugning och dammning som gäller, för i kväll kommer ju Petra på besök då kan det ju faktiskt vara trevligt om det är rent. Kanske ska ta upp lite fika bröd också i fall om man vill fika.
Nej dags att fortsätta mysa lite innan vi känner för att lämna sängen,

Mamma älskar dig

Julia mamma älskar dig.

Lägenheten

Jag har nu fotat lägenheten, bilderna är inte dem bästa kameran ville inte fokusera i de ljuset som är i lägenheten just nu och jag känner inte ork till att fixa vare sig ljuset eller ställa in kameran.
Hallen ur två vinklar, hallen är byggd som ett L.
Jonas och mitt sovrum, den tredje bilen är på fondväggstapeten, och Julias säng ska egentligen inte vara inne hos oss, men just nu är det lättast att ha henne där inne.
Köket ur lite olika vinklar. Det ser dock mindre ut på bilderna än i verkligheten.
Lilla toan som är katternas när dem är hemma.
Stora toan med skötbord, tvättmaskin och torktummlare på första bilden direkt till höger, man skymtar dem i hörnet på kortet. Sedan är den duschen med olika program med massage och saker.
Julias rum, dock så saknas ju hennes säng på sista bilden eftersom den står i vårat sovrum.
Data/bok rummet
Vardagsrummet, första bilden fotad från hallen.
Det var bilder över vårat hem, de som saknas på bilderna är en gånggarderob men där är det just nu stökigt.
Men men detta är våret hem inte dem bästa bilderna men man ser ju iaf att det är ett hem.

Lunch vila

Nu sover Julia lite efter att ha fått plaska i baljan, alltså badat. Jag har hunnit duscha och funderar på att börja plocka undan lite så att det ser bra ut här hemma, både för att kunna ta kort och för att Petra ska komma hit i morgon. Dock lyckas jag nog stöka ner till dess, men om man städar av idag så blir de inte lika mycket imorgon, man får väll tänka så.
Funderar också på var dagens promenad ska gå, det är ju fint väder så ska försöka med att komma ut lite, visst vi är ute varje dag annars också men inte på långpromenader, men ska se hur mycket man orkar efter städandet.

Vaken

Lillan har visst en vaken period just nu och ser inte de minsta trött ut, det är mysigt att ha henne liggandes på axeln medans hon försöker kravla sig uppåt. Varken hon eller jag verkar vara särskilt roade av denna dagen, kanske är det för att vi var uppe i natt. Men vad gör egentligen de? vi ligger ju här i soffan och njuter av varandras sällskap.
Känns som om jag vill plocka av lite i vardagsrummet, men det tänker jag inte göra så länge Julia är vaken, väntar tills hon får för sig att sova vilket brukar vara vid lunch. Sedan ska jag försöka hinna färga håret under tiden hon sover, vill inte att hon ska vara i närheten när jag färgar det. och jag måste bli av med denna/dessa hårfärger så det får bli en nyans mörkare i brunt så att de är samma färg på hela håret.

Dåligt uppdaterande

Känner att jag inte kommer lägga ner mycket tid på bloggande idag, jag har massa annat att göra som är viktigare idag. men kommer nog något inlägg till idag.

Sovmorgon

idag tog Julia och jag lite sovmorgon, vi vaknade nyss till liv igen efter att ha varit vaken två gånger i natt fast en av gångerna var i nästan två timmar.
En läsare frågade om jag kunde lägga ut bilder på hur vi bor, och visst kan jag göra det, men då får ni vänta till lillan sover igen, kan intge springa runt med både henne och kameran.
För dagen har vi inga planer inte, nej bara att mysa och ta kort på lägenheten

Känslorna svallar

Känslorna svallar ju verkligen, det går upp och ner. Ena stunden skratta, i andra gråta.
Kan inte riktigt förstå hur det går till med dessa känslor, Dem bara svallar runt, jobbigt jobbigt.
Men hur man än gör kommer man ju inte bli av med det hela så det är väll bara att stå ut med hur det är med alla känslor. Dem måste ju stabilisera sig förr eller senare. Förhoppningsvis förr men det vet man ju aldrig.

Ja den dryge är ute.


Ja jag är så glad över att nicky är ute ur big brother. Förstår inte riktigt varför han var där från början.
Eller han var väll där för att dem tyckte att han skulle gör bra tv, men enligt mig gjorde han inte det, så jag är bara glad han är ute. Så man slipper störa sig på hans ljugande.

Men ska inte påstå att jag tycket Katerina ska vara kvar, hon är fan lika irriterande hon, men men hon verkar ju sitta säker varje jävla vecka, hon borde ju ha åkt ut redan nu men det har hon ju inte. Men det kommer väll, för hon ska fan i mig inte vinna det hela.

Två bilder från gårdagen.Asia håller i lilla Julia som ligger och sprattlar lite, men hon tyckte om Asia och höll sig lugn större delen av tiden hon var i hennes famn. sötnötarna.

Tur att man ser så pig ut på denna bilden, men vi är iaf med alla tre, dock är nog ingen av oss pigga på att vara med på kort men vi fastnade ändå.
Min lilla familj.

Fastnar aldrig

Har kommit på att jag försökt fota Jonas massa, massa gånger men han fastnar inte, Han bara slänger upp handen i ansiktet eller vänder sig om, det är ju gansska irriterande, skulle vilja ha lite kort på honom och kort på oss men det blir ju aldrig så att vi tar det. Det är synd det, kanske ska man försöka ta lite kort på oss och honom nästa helg.

Lagar mat

Jag lagar lite mat, just nu står det i ugnen och det är en kasslergratäng. Inehållande kassler, cafe de paris sås, ris och annanas. Jag är inte ett fan av kassler och har aldrig varit det heller, men Jonas tycker om det så jag lagar det och äter för hans skull. Han är ju oftast så gullig och snäll mot mig så jag kan offra mig på lite kassler.

Skiva kasslern i tunna bitar. dock inte för tunna,

Lägg i kasslern och annanasen

Sedan ska riset täcka dem tidigare ingredienserna

och sist men inte minst på med sås.

Till sist när man har gjort detta i några lager, så blir det en stor gratäng, förhoppningsvis blir den god.

Första dagen själva

Idag är första dagen som Julia och jag är själva hemma, ska bli intressant att se hur det kommer gå när man inte kan lösa av varandra när hon skriker och vill något. Men jag tror att det kommer gå bra, Hon har sovit mycket i natt också så hon kommer förhoppningsvis vara vaken ganska mycket med mig idag.

Övertrött?

Undra om man är övertrött, känner mig seg som satans och jag har sovit riktigt mycket. Eller är det bara en sådan dag? Julia sover och har gjort det ett bra tag, så de verkar smitta av sig. Men snart tänker jag väcka det lilla knytet så hon äter lite och får en ny blöja, det kan hon behöva snart efter sin 2 timmars hittills av sömn.

Besök och vackert väder

Sitter just nu i soffan som en slöhög, Jonas håller på att plocka av lite i vardagsrummet, vilket förvånade mig när han började tackvare att jag inte behövt tjatat på det denna gång. Julia ligger på mitt bröst och sover den lilla solstrålen.
Och snart kommer Asia hit och ska leka med den lilla flickan, inte för att Julia leker men dem kan ju mysa iaf.
Jonas ska iväg till västerås med sin mor och far och titta på lite saker. så då passar det bra med lite annat sällskap.

Ska försöka ta lite kort idag på lillan.

...

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2310280/mammasusse?claim=fdxmzv8rhxk">Följ min blogg med bloglovin</a>

Söta från igår


Fick igår av Eva och Sture dessa söta klädesplagg. Dem är gröna, ser lite mer gula ut på bilden tycker jag.
Dem är jätte bra, jag som verkligen har fastnat för gröna saker på senaste tiden uppskattar att dessa är gröna.

utvilad?

är man utvilad nu eller? Man skulle kunna tro det efter 8 timmars sömn men nej då. Känner mig fortfarande seg. Det är ett helvete att inte bli utvilad och pigg. Men det är ju söndag idag så man kan bara vara idag. Kanske man ska åka och köpa några lådor blöjor och lite annat så behöver man inte göra det någon kväll i veckan.

lycka.

vilken lycka jag känner när lilla väl vaknar på natten så sommar hon oftast ganska fort om. Efter ungefär 20 min sover hon igen. Och i natt är det med tre timmars mellanrum hon vaknar så man hinner faktiskt sova lite. Me like!

Äntligen hemma

Är äntligen hemma igen, Har ätit god mat, fikat, haft underbart sällskap och en snäll och större delen sovande bebis.
Får berätta mer imorgon om allt detta, för nu har min ork tagit slut efter en lång dag.
I morgon kommer bild på dagens present och kanske lite annat smått och gott.
God natt!

Väntan på klagan

Ja ni där ute, jag väntar bara på nästa klagande, tex att jag sitter vid datorn hela tiden. Men kan ju meddela att så är inte fallet. När jag väl kommer på saker jag vill skriva om så skriver jag flera inlägg på en gång och lägger upp dem så att dem kommer under större delen av dagen.
Men visst jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag inte bloggar flera gånger om dagen när jag har tid, men det är liksom min hobby, och det går inte ut över Julia.

Jag skulle aldrig lägga ner tid på bloggen om Julia inte skulle sova under tiden, för all hennes vakna tid vill jag dela med henne, all min vakna tid vill jag också dela med henne, men inte ska hon väckas bara för att jag vill mysa.

Längtar

Nu har jag börjat längta efter alla andras bebisar, jag vill att dem ska komma ut så man kan gå på sådana där mysiga promenader med barnvagnar, kunna fika med bebisarna och bara vara föräldrar tillsammans och umgås. Nu när andras bebisar inte velat titta ut så känner man sig lite ensam. Men det kommer bli riktigt roligt och mysigt när våren är här.

.

”Män som absolut inte kan vara trogna är i alla fall trogna mot sig själva” Vivien Leigh

Middag

Nu ska vi iväg på middag, middag ute hos Jonas föräldrar, hans syster, moster och hennes man ska också dit och äta, det blir tacos. (gu vad gott) jag hoppas att det kommer bli riktigt trevligt, men det är inte så stor tvekan på att det kommer bli det. Jag älskar att komma utanför dörren och träffa människor.
Och framför allt när det är "familj" det är ju bra för Julia också att träffa och få umgås med dem mycket, så hon verkligen knyter an med dem. Och jag hoppas och tror att dem tycker om att umgås med henne också.

Flickan liten vill aldrig hålla sig vaken när jag kommer med kameran.

Paketet

Detta innehöll paketet som julia fick på posten igår och strumporna kom i ett gulligt paket i tisdags.

Bodyn och klänningen är från kjell och vivianne (Jonas moster och hennes man)
och stumporna är från Ann-mari som har stickat dem själv.
Så gulligt så, dock är allt lite stort fortfarande, men det är bra det så det inte är för litet.

2 veckor

Grattis Julia på 2 veckorsdagen.
Mamma och pappa älskar dig.

.

”Ett välsignar karaktärsdrag hos kvinnor är att de kan förlåta män” okänd


Inköpen från dagen


En söt rosa body med ett brunt hjärta på. 20 kr

En dräkt med massa bondgårdsdjur och färg på. (bilden gör den inte rättvis) 10 kr

En underbart söt tröja. 20 kr

Ett sätt, står cool cat på tröjan. 10 kr st (alltså 20 för tröja och byxor)

En älskling body. 50 kr.


Det blev inte så många saker men tackvare allt folk orkade man inte leta igenom alla saker som fanns,

Barnloppis

Vi har varit iväg ett litet tag på barnloppis, det var jobbigt mycket folk, varmt och mest lite större storlekar. men sådant kan man ju inte veta fören man varit där på ett besök. Men nu vet man det till nästa gång att man kanske inte ska ha Julia med sig för det är så jobbigt med folk.
Jag köpte på mig lite kläder, inte mycket men iaf några plagg. Jag ska ta och fota dem om ett litet tag och lägga ut, och sedan ska jag lägga ut peketet som Julia fick igår som inehöll två fina klädesplagg och sedan dem söta stickade strumporna som Ann-mari har stickat till lillflickan.

Men nu ska jag gå och vila lite för Julia har varit vaken många och långa gånger i natt.

Dags att somna om för att orka loppisen i ...

Dags att somna om för att orka loppisen i matsalen på Westerlundska som börjar 9.30 och slutar 13 eller 15.


Trött, men har haft trevligt

Det är roligt att jag är 20 år och trött klockan 22.00 en fredagkväll som denna, men jag kan inte göra något åt det precis.
Jag tackade till och med nej till en cider just, känner inte för att ens smaka på det, inte ens en smutt.
Tittar just nu lite på BB och fördriver lite tid, ska nog snart orka ta mig i säng för i morgon är det till att besöka barnloppis. Ja kanske nördigt men det kan nog vara kul, förhoppningsvis så kommer det vara roligt.

Känslan att behöva vara perfekt

Känslan över att behöva vara perfekt, har ökat sedan lilla Julia kom till världen.
Man vill vara en bra mamma, en bra sambo, man vill göra allt bra, men vill att det ska vara städat och rent, att det ska finnas mat. m.m.
Är det en känsla alla mammor får?
Jag vet inte riktigt om man kommer klara av att vara perfekt i alla lägen, men kan kanske inte ens bli det. eller?
vare sig man kan det eller inte så kommer man ju ändå försöka med att få allt att bli perfekt för allas skull.
Men rädslan över att känslan av tvång att vara perfekt ska slå ner en så man inte orkar mer är jobbig, men vet aldrig vad som kommer hända hur allt artar sig.

.

”När en man ger sin fru blommor utan någon orsak – då finns det en orsak” Molly McGee


Sitter och väntar på våran beställning. Ho...

img079 (MMS)

Sitter och väntar på våran beställning. Hoppas det är klart snart. Redan nu efter en kvart så saknar jag min bebis. Haha vilken tönt jag är. Hungrig är jag också för den delen. Ha en bra kväll alla!!


Tröttnar

Tröttnat på att tjata på den andra vuxna människan i detta hem.
Är tvungen att tjata för att de ska lagas mat, plockas undan, bäddas, städas och allt annat som är vardagssysslor.
Helst av allt vill han bara sitta och slappa, och lämna över Julia på mig så fort hon börjar gny lite, då lär hon ju verkligen känna sig älskad.
Han sover sig igenom hela nätterna så länge jag inte väcker honom med att slå till honom, jag förstår inte hur man kan sova sig igenom sitt barns skrik. På en annan så rycks ju hjärtat ut så fort hon börjar skrika.

Han säger hela tiden att han ska bättra sig att han ska försöka, men redan nästa dag är det lika jävla slött igen, och tjatet börjar om. Tycker inte det är kul för fem öre, och jag är rädd att Julia ska ta skada av att jag måste tjata på allt för att det ska hända något utan att jag gör allt själv.


Julia badar

Lite bilder från Julias badande igår, (går dock fortfarande inte att vända bilder på lilla datorn)Min lilla sötnos är ett litet blötdjur.

.

”Jag tycker inte sex är någon bra anledning att gifta sig. Jag menar, om man bara behöver lite mjölk, varför köpa en hel ko.” Brigitte Nielsen


början på dyngsrytm?

Känns som lilla Julia börjat få in en dygnsrytm. hon är vaken större delen av dagarna och sover större delen av nätterna. känns bra. Men kommer detta fortsätta? finns det stor risk att hon vänder på allt jätte mycket?
Det känns ju så bra nu, hon klagar inte så ofta och hon sover på rätt tider. hoppas inte allt bara vänder.

kategorier

När jag får lite tid över av allt annat så ska jag ordna i kategorierna här på bloggen så det inte är så rörigt, just nu känns det som om inläggen ligger huller om buller, och att allt inte stämmer ihop med kategorin som det ligger i, så det ska bli storstädning här på bloggen också.
Funderar på att göra kategori om varje månad Julia växer så kan man välja vilken månad man vill läsa om, det börde ju vara smidigare än att bara ha den kategorin "nyfödd".
En kategori med bilder ska nog också upp.

BVC


Carema
som vi ska gå till ligger ner vid korsängsskolan, dörren brevid polisen. Visst det är väll inte den närmaste mottagningen hemifrån men det är nog värd promenaden ner till stan.
Det var inte ett särskilt svårt val att vi skulle skriva Julia där.
(jag är själv skrivenpå ebbe wahlund mottagning, vilket är en dålig läkarmottagning enligt mig.)
Det känns bra att ha skrivit henne där och det ska bli intressant om det kommer vara så bra som förhoppningarna är.


Va f*n är detta??

Va f*n är detta?? Detta var inte vad jag hade tänkt mig inte. Men det blir ju inte alltid som man har tänkt sig.
Och det är detta jäkla väder jag är irriterad på, det är grått och tråkigt. Folk säger att det har snöat till och med, men det kan jag inte svara på för jag vågar inte titta ut på backen, för jag vill inte ha mer snö!!

Dagens planer:
Hämta ut bilen
Köpa mat från vita elefanten och åka till pappa och äta. (om han har tid och lust)
mysa riktigt mycket för det är fredag.


Där borta i fotänden av våran säng ligger ...

img078 (MMS)

Där borta i fotänden av våran säng ligger det redan en och sover i sin egen säng. Nu ska denna tant härma den söta.


Dåligt bloggande, och BVC

Min underbara flicka sover söt. Hon har varit vaken mest hela dagen så hon kommer nog sova fint och skönt större delen av natten, det kan snuttan behöva. En annan kommer väll vakna ofta ändå för att man blir orolig för tystheten.
Fick besök av Julias farfar och farmor på kvällen en snabbis, dem tog våran bil till servicen och lämnade den där tills den ska hämtas i morgon, förhoppningsvis om de inte hittar massa fel. Dem ser alltid så glada ut över att se Julia och hon verkar älska dem tillbaka redan nu vilket är toppen.
Ska bli intressant om några dagar då Jonas åter ska jobba, funderar på om det kommer bli kämpigt att ta hand om lillan själv, men jag tror att det kommer gå bra, kommer nog också kunna lägga lite mer tid på att titta på serier,blogga och umgås med vänner. Det blir ju en annan sak på dagarna när han jobbar när man inte lägger tid på varandra när Julia sover.
Dock känns det som bloggandet bara handlar om flickan lilla just nu. Men det är nog för att man lägger ner all energi, ork och tanke på familjen i första hand just nu. Vill få allt att gå ihop och försöka vara en bra mamma och sambo ist för att lägga lite tid på andra saker jag faktiskt kan reagera på och känna starkt för. Men tills nästa vecka får ni vänta. för innan dess kommer jag inte komma till skott och orka engagera mig i allt.

Förresen nästa vecka ska jag till Carema som vi har valt som BVC. På fredagen ska vi dit klockan 10.30 känns som ganska lagom tid på dagen, och jag längtar redan på att få se hur mycket hon gått upp då.

Barnmorskan på besök

Vi fick besök av barnmorskan klockan halv tre idag. Det var en trevlig prick faktiskt, pratglad och trevlig var hon så det underlättar ju det hela med sådana besök.
Hon mätte Julias huvud och hon vägde henne också.
Julia vägde 3360 när hon föddes, 3370 för precis en vecka sedan och idag vägde hon 3800.
Förstår ni hon har gått upp lite mer än 400 gram på en vecka, hon kommer verkligen bli en liten knubbis.
Men det är väll kanske bättre det än att hon inte skulle gå upp alls så bra som hon gjort.

Barnmorskan tyckte också att hon verkade fixera blicken ganska bra på saker, för hon tittar på mig när jag pratar med henne och hon tittar på färgerna på väggen, det svarta mot det vita och det röda mot det vita, m.m. Det känns bra att allt såg fint ut.

Ska dit på nästa koll nästa fredag vid halv elva, det kan bli intressant och se hur allt är då.

.

”Det finns förvisso inte så många verkligt förmögna män här i världen som det finns vackra kvinnor som förtjänar dem” Jane Austen


Bada

Idag har lillan badat igen. hon verkar tycka det är skönt och bada och är hur lugn som helst. framför allt efter.
Idag fick hon bada med sin far. hon blev dock lite skrikig för hon tyckte väll att det gick lite långsamt. men så är det ju om man aldrig badat barn förut.
lyckades till och med ta lite kort på deras badande.


.

”En orgasm om dagen håller doktorn borta” Mae West


Försöker

Försöker tagga till för att börja ta tag i saker. Tvätten håller på att tvättas, och det ligger mer ren tvätt som väntar på att bli vikt av mig, sedan väntar också lunchen på att lagas av mig, men ännu är det lite tidigt för det. Sedan ska det ju såklart dammsugas men det får bli det sista rycket i eftermiddag.

Julia ligger nöjt i Jonas kä och myser, hon tar tillvara på dessa sista dagar han är hemma, han börjar ju jobba igen på måndag och då får dem ju inte lika mycket tid tillsammans, så försöker få dem att spändera mer tid tillsammans än hon och jag just nu, men det går väll inte så bra, så vi är alla tre på samma ställe hela tiden så, men tycker att det är bra att dem får mycket tid tillsammans nu så det inte blir så att dem inte får så mycket tid tillsammans alls. Det måste ju vara jobbigt att vara den föräldern som måste tillbaka till jobbet så tidigt efter allt, tror inte jag hade klarat det faktiskt.

Morgonstund har guld i mun

Ja jo men eller hur. Skulle gärna sova bra mycket idag, jag vet inte varför natten har inte varit jobbigare än vad den brukar. Till och med vädret är ju okej, så det kan man inte klaga på heller.
Idag blir det till att
Få besök av barnmorskan i eftermiddag
Vika tvätt
DAmmsuga av lägenheten
Lämna in bilen på service
Bädda rent i alla sängarna
Hoppas på att denna dag bjuder på ett bra humör, ska försöka fota Julia lite också så att det inte glöms bort och koms på när hon är stor att vi inte har några kort på henne.,

nattinlägg

ligger just nu i min säng. Julia äter och jag späckulerar om hur onyttigt energi dryck faktiskt är. Jag som på senaste tid har druckit mycket red Bull inte bra inte bra. Blir nog att hålla sig till läsk efter tankarna om detta dör ut.

mysa

Nu ska min sprite, skvallertidning och jag lägga oss och mysa i sängen medans Julia sover och Jonas tittar på sport. Tur att man trivs med allt fast man är så trött vissa stunder. Förresten ska bli intressant vad det är för saker folk kommer bli irriterade och störda av nästa gång. Kanske ska skriva massa sjuka saker för att se hur folk reagerar. Nej då jag ska inte ljuga i min egen blogg så förvänta er inte massa saker som roar eller kan klankas ner på.

Alkohol och amning

Livsmedelsverket avråder inte helt från alkohol vid amning. Enligt de senaste råden om amning och alkohol innebär det inte någon hälsofara för barnet om mamman dricker alkohol motsvarande ett till två glas vin en till två gånger i veckan.

(http://www.minbebis.com/alkohol_amning.html ) Dock så ska man ju inte dricka större mängder, men det fattar man ju själv också. Men kan dock meddela att nej jag har inte tänkt dricka inom närmaste framtid, men det känns dock fortfarande trevligt att ha det hemma.
Har faktiskt till och med köpt mig ett flak med olika läsker att dricka ist för en cider och de. har till och med 9 olika safter hemma så finns mycket att välja på innan cider blir ett val.
Så folk behöver inte oroa sig för att man ska få för sig att dricka sig full eller något liknande när bebis är så här liten.
Kommer nog inte dricka mig full alls så länge bebis är liten och är hemma. För tycker inte barn ska se sina föräldrar berusade vare sig dem är små eller större.

Alkohol

Sedan många år tillbaka har rekommendationen varit att ammande kvinnor bör undvika alkoholhaltiga drycker helt medan de ammar. Livsmedelsverket har nu kommit med nya rekommendationer och avråder inte helt från alkohol vid amning. Råden grundas på befintlig forskning och har tagits fram med hjälp av olika experter inom området. Forskningen visar på att det inte innebär några medicinska risker för barnet om du dricker måttliga mängder alkohol när du ammar, motsvarande 1-2 glas vin 1-2 gånger i veckan. Den mängd alkohol som barnet får i sig med bröstmjölken är mycket liten och utgör inte någon hälsofara för barnet.

Rådet ska dock inte ses som en uppmaning att dricka alkohol under amningsperioden.

En annan aspekt på alkohol och amning är den sociala. Som förälder behöver man tänka på hur alkohol kan påverka koncentrationsförmågan, beteendet och omdömet och hur det kan påverka hur man tar hand om ett litet spädbarn.

(http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Efter-forlossningen/Amning/ )


Svar


ska du dricka med en liten bebis???
Frågade "anonym".
Och mitt svar är att bara för att man går in där för att handla betyder det ju inte att man kommer dricka på en gång, eller dricka allt på en gång. Men det kan faktiskt vara trevligt att ha hemma. Vi fick lära oss på våran föräldrakurs att det inte skadar att dricka två glas vin om dagen, men det skulle aldrig falla mig in. Men en cider när man blir sugen någon kväll varken skadar henne eller mig. Så ja en cider eller ett glas vin skulle jag kunna dricka om jag blev sugen på det, tackvare att ingen tar skada av det. och inte går ut i bröstmjölken.

Hockey

Sitter/ligger i soffan och glor på hockeyn. Har man blivit nörd eller vaddå?
Ja enligt mig så är denna sport inte så rolig, men visst den är mycket bättre än att titta på fotboll.
Men mest av allt tycker jag sport på tv är helt värdelöst, det är ju så mycket roligare att vara på matcherna och titta, då kan till och med jag tycka att det är roligt.
Men tackvare att Jonas är intresserad av sport så blir det ändå att lida igenom lite, men det är ju okej ändå, jag står ut, han får ju stå ut med att se tex En unge i minuten med mig och så. Dock brukar jag titta på annat på datorn när det är sport på tv, men idag har jag redan tittat på så mycket så jag inte orkar mer serier.
Julia ligger för den delen just nu i Jonas famn och sover, hon har varit ganska kinkig idag och skrikit lite mer än vad hon tidigare har gjort, men på dagarna går det ju faktiskt an, det är ju en annan sak om hon skriker mycket på nätterna, för då bryter jag faktiskt ihop. Det är jobbigt när hon väl skriker då, eller hennes skrik är inte jobbiga det är mest det att jag hoppas på att hon inte väcker grannarna, men dem har hittills inte sagt ett ljud om det hela så dem störs säkert inte.

.

”Jag har allt jag hade för tjugo år sedan, allt är bara lite längre ner nu” Gypsy Rose Lee


en helt vanlig onsdag

Ja idag är det ju en helt vanlig onsdag.
Vi har åter igen letatefter sängbord idag i denna lilla by vi bor i, och vi har faktiskt hittat några som var fina men de kostar 3.500 kr minst st och det är det nog inte värt.
Blev en sväng på systemet också blev två flaskor rose och fyra cider för min del. Dock var det Jonas som betalade i kassan och jag slapp visa leg, vilket förvånade mig riktigt mycket annars brukar man ju vara tvungen att visa det för att den som handlar ska få ta med sig de som de handlar ut.
Men det kanske var för att vi hade Julia med oss som jag inte behövde visa det.
Vi har också handlat läsk och massa annat skit idag, så nu finns det både dricka, godsaker och mat hemma, så nu kan vi åter igen bli insnöade i några veckor nästan. ( Och nej jag hoppas inte på mer snö!)

Resten av eftermiddagen kommer att spänderas på att tvätta lite kläder, städa av och mysa massa. Kvällen ligger ganska oklar ännu men den kommer nog bli bra hur som.

BB

Va f*n är det för människor som är med i Big brother?
Folk som är med där verkar ju helt slutkörda i huvudet.
Förlåt men folket verkar ju helt störda och psykisktsjuka.
Men ändå kanjag inte låta bli att titta på det.
Hur kan man bli så fast för en serie som egentligen inte ens är bra?

.

”Jag tycker män är väldigt roliga. Om jag har en sån där sak som dinglar fram i byxorna, så skulle jag sitta hemma hela dagarna och skratta åt mig själv” Dawn French


Systemet

Idag ska jag in på systemet för första gången, det är ganska sjukt att jag är 20½ typ och har inte varit in på systemet.
Jag som var så mycket för att festa, och som hade planerat att besöka systemet samma dag som jag fyllde 20.
Men det var ju ingen ide att göra det när jag fyllde år när jag ändå inte fick dricka.
Men idag så blir det ett litet besök dit, vi ska byta ut vårat sortiment hemma, och fylla på Vinkylen med lite smått och gott. Ska investera i lite vin och cider medans Jonas säkert ska köpa massa olika öler. Det är tur att man kan köpa på sig och spara det ett bra tag innan det går ut. Och ja man kan spara det!

Ska inte klaga

Nej jag ska inte klaga absolut inte, min söta bebis sover riktigt bra under dagarna och under nätterna också för den delen. Oftast i 3-4 timmars perioder så vi hinner verkligen få våran sömn vi behöver. Ändå klagar man på att man får dåligt med sömn. Varför då?
Jag började tänka på dem som inte har det så lätt som har barn med kolik eller som skriker och är vakna mycket ändå, hur jobbigt har inte dem det? Dem måste ju ha det jätte jobbigt.
Men man tänker inte på andra, nej inte på det sättet, man är egoistisk och tänker bara på att man tycker man själv har det jobbigt, men man kanske ska inse faktum att det alltid finns folk som har det jobbigare. Så man ska nog inte klaga på det hela.

Lite ont

Ligge i soffan och tittar på halv åtta hos mig. Har lite ont i magen och orkar inte engagera mig i programmet.
Julia skriker i sin fars knä och verkar inte bli nöjd med något alls i kväll.
Får se hur stackaren sover i natt, hoppas att hon sover bra så hon slipper vara trött och bli surig och skrikig för det.
För min del spelar inte sömnen så stor roll längre, man har blivit van med att vara vaken flertal gånger på natten nu.

Ny design

Nu har jag en ny design på bloggen.
Den var väldigt fin enligt mig och det är en tjej vid namn Fanny som har gjort denna bloggdesignen,
Jag vill tacka henne så mycket för denna design.
Och om ni vill få hjälp av henne med din design så finns hon på anothername_@hotmail.com
Åter igen tack. :D

kinkig

Julia är just nu lite kinkig, hon vill bara att man ska hålla upp henne så hon kan stå och hoppa. hon är 10 dagar gamal och vill redan stå och inte ligga. Hur ska det gå? armarna börjar redan ta stryk.
Förresten så får jag nu på mig alla mina kläder som jag haded innan jag blev gravid. känns riktigt bra.

.

”När jag brände min bh tog eftersläckningen fyra dagar” Dolly Parton


Ja jag har något emot honom

Ja jag har något emot Eric saade.Jag kan inte hjälpa det.
Hans musik är hemsk och jag förstår mig inte alls på honom.
Men det betyder ju såklart inte att han är en dålig artist, för det märker man ju nu efter melodifestivalen att folk gillar honom, för annars skulle han väll inte röstas fram och vinna?
Men enligt min åsikt så är han inge bra, hans musik är inge bra och ja jag tycker inte om honom.
Tycker att han verkar vara en sådan där artist som "fjortisar" tycker om. Och barn verkar också tycka om honom, och nej nu menar jag inte att det inte finns vuxna som tycker om honom, för det finns det säkerligen.
Men mig skulle man nog behöva klubba ner för att jag skulle lyssna på honom.

åter en tur

Det blev åter en tur till västerås idag, i jakt på sängbord och lite kläder.
Och kan ju säga attd et inte blev något sängbord idag heller och inga kläder förutom en bh och kläder till lillan, men vi är nog ganska nöjda ändå med dagens utflykt.
Vi tittar nu alla på tv och bara tar det lugnt, snart ska det tvättas lite och man kanske ska plocka bort lite tidningar som ligger överallt och sedan beställa lite byxor tackvare att jag verkligen behöver det.
Tänkte detta med designen som jag har på bloggen just nu är inte min nej det är den inte. Jag försökte mig på att göra en när jag öppnade bloggen, men det visade sig att det gick åt helvete, det gick ett tag men jag kunde liksom inte få det att fungera, så tog denna design från någon hemsida.
Nu väntar jag på att få en egen design från en snäll tjej som hjälper mig med detta nu.
Så snart får ni se min blogg i ny design.

.

”Det bästa en kvinna kan göra är att gifta sig med en arkeolog. För ju äldre hon blir desto mer intresserad blir han” Agatha Christie


.

”De flesta människor är ungefär så lyckliga som de bestämmer sig för att vara” Abraham Lincoln


Julia är verkligen en sömntuta hon har nu ...

img075 (MMS)

Julia är verkligen en sömntuta hon har nu sovit sig igenom våran två timmars långa letande på sängbord i Västerås. Hon är så duktig så. Och hennes mor är avundsjuk på hennes nuvarande sömn. Förresten så verkar dem inte göra fina sängbord längre. Ger nog upp letandet på skiten snart. Snart blir de ut till Julias farmor och farfar.


.

”Vad betyder pengar? En man är framgångsrik om han stiger upp på morgonen och går och lägger sig på kvällen och däremellan gör det han vill göra” Bob Dylan


går inte fort inte

Denna dag stör mig lite, jag har varit vaken sedan ca 7 och jonas sov till halv elva, han vaknade inte i natt heller. Jag kan inte hjälpa att bli sur på det hela.
Jag har badat lillan, och nu ska vi åka och titta på sängbord.
Men jag är sur för att klockan är så mycket, för att jag varit vaken så mycket medans han sover nästan hela tiden. Att jag blir tvungen att göra allt fast han är hemma och att allt ska ske i sista stund om han väl gör något.
Det är fan mer som en unge än vad Julia är.

Måndag

Blev att vakna några gånger i natt men det är ju acceptabelt efter att Julia bara vaknade en gång på natten igår.
Idag ska Julia få sitt första bad, det kommer bli roligt och intressant, men vi måste vänta på att hennes far ska vakna först så han kan vara med.
Sen ska vi kanske åka och leta efter sängbord vilket vi har letat efter i månader men vi hittar ju inga som passar vilket är riktigt irriterande. Men det är värt att ge de en ny chans.
Sedan ska vi ut till farmor och farfar till lilla julia kanske för att titta på någon ritning och måtta och så. Men men vi får se hur dagen artar sig.

Älskvärt

Älskvärt att Jonas nu hellre vill att hon ska heta Alize, men nu så blir det julia hur som helst. måste ju vara ett namn där man kan få ett smeknamn.

Välkommen

Bebis har nu fått sitt namn Julia Vivi Elisabeth Tibblin Ska sötnosen heta.
Och nej hon får inte mitt efternamn, känner inte för att sprida detta namn vidare till nästa generation så.

.

”För att få tillbaka min ungdom skulle jag göra vad som helst. Förutom att träna, stiga upp tidigt på morgonen eller bete mig respektabelt” Oscar Wilde


Vart är världen på väg?

Det vackra vädret har ju iaf försvunnit från enköpingstrakten, här är det mulet och riktigt tråkigt väder.
Någon där ute som har fint väder?
Snön smälter ju iaf ganska fort just nu iaf och det uppskattar jag iaf.

Förresten mina favoriter i melodifestivalen, Nicke borg och Sara varga gick tydligen inte hem hos folk inte, men men inget som jorden går under över inte, men jorden går typ under över att folk tycker om eric saade. Liksom sådana som honm får mig att undra vart är världen på väg??

Tog några

Tog några bilder själv på stackaren och mig, kanske inte dem bästa men bättre än dem suddiga från tidigare.

Det var två bilder iaf. Dock så går det inte att vända dem på denna datorn, vilket dock är väldigt konstigt.

.

”Ens första kärlek är alltid perfekt. Tills man möter sin andra kärlek” Elizabeth Aston


fort

Tiden går så fort kan inte förstå att det var 8 dagar sedan knytet kom ut.
tiden gick ju så långsamt tidigare men nu går den så fort så man inte hinner med allt.
och jag älskar det och njuter bara av tiden.

Lite kort


Irritation

Ja jag har irritation om något nu.
Är irriterad på att alla kort Jonas försökt tagit i veckan är suddiga, Vilken jävla idiot tittar inte hur bilderna blir efter?!?!?! Det är ju kul att ha högst ett okej kort på henne och mig första veckan, jag vill typ bara döda honom, och jag känner tårarna bränna bakom ögonlocken, känns som om allt är helt förstört, jag som har velat ha kort då tittar han inte ens hur dem blir.
Vet faktiskt inte vart jag ska ta vägen just nu, hur svårt kan det vara?!?!
Nej där var den första veckan förstörd då. inget finns bra för evigat förutom på dem.

Söndag?


Visst är det söndag idag?
Mina dagar smälter liksom ihop dessa dagar, så jag har inte någon koll alls, blir lite lättare att ha koll när Jonas börjar jobba igen sen.

Idag ska vi få besök av Jonas faster, hennes man och kusiner och bebis faster får se hur det går, men det går säkert bra, får hoppas på att lillan sköter sig och inte skriker sig igenom det hela, haha men det gör inte så mycket om hon gör det heller så.

Ska försöka hinna med att lägga in bilderna på bebis på datorn idag också så jag kan dela med mig lite, man har ju oftast tid för att göra det, men man tänker aldrig på det när det väl finns tid. Börjar bli dåliga på att fota också känns det som, men det ska det bli ändring på. Ska börja ta lite nya bilder varje dag, för det kan bli roligt att ha senare.

Nej nej nu kan jag inte fördriva tiden mer här, nu behövs det städas av.

hockey

ja vi sitter och tittar hockey hemma hos pappa. Det som verkligen inte är roligt i mina ögon. Men denna match är faktiskt helt okej tackvare att dem faktiskt slås riktigt mycket vilket jag faktiskt är det ända roliga med sådana här sporter. Ikväll blir det melodifestivalen med Jonas och Niklas. Hoppas att det är värt att titta på och någon bra som vinner. Jag har två favoriter men berättar vilka det är sen.

.

”Fantasi är viktigare än kunskap” Albert Einstein


Dagens fråga 12/3


Vad skulle du göra om du vann massa pengar? typ 1-2 miljoner?
Jag skulle spara undan hälfen på aktier eller fonder sedan skulle jag betala av lägenhetslånet som jonas har på lägenheten vi bor i (för jag inte får låna) sedan skulle jag handla nödvändiga saker som vi behöver, och lite kläder och unna oss en liten resa.

.

”När du släpper behovet att kontrollera din framtid kan du uppnå ett större mått av lycka” Nicole Kidman


katterna

idag har vi haft sovmorgon jätte skönt. Alla ligger till och med kvar i sängen och myser. Idag är tanken att vi ska åka ut till pappa och mysa med katterna och fika. Känns som om det var evigheter sedan man träffade katterna men det är det inte mer än en vecka sedan man träffade dem.

Trevlig dag

Fick ju en sen start på dagen, sedan när vi väl vaknat till och ätit lite semla till frukost så tog vi vårat pick och pack och åkte och köpte lite kakor och hämtade upp "faster" och åkte ut till lillans "gammel mormor" och fikade, dock var de ingen som drack kaffe eller så men det är ju tanken som räknas, vi hade ju iaf med oss det.
Hon blev iaf glad över att se det lilla pyret och berättade en del roliga saker.

Sedan blev det att åka till Farmor och farfar för att äta middag trevligt trevligt, och tror ni inte att lillan skulle börja skrika direkt när vi skulle äta, men det gör ju inget för hon är ju så gullig. Blev kvar på lite fika och tv tittande också, så det har varit en riktigt bra fredag.

I morgon ska vi ut till morfar och titta på våra söta kissekatter och så. Det kommer nog också bli en riktigt bra dag det där, saknar ju katterna riktigt mycket just nu, man har ju aldrig riktigt varit utan dem på detta sättet, och jobbigare är det nog tackvare kattungarna.

(Och alla är nämda ur bebis perspektiv)

.

”Fråga inte vad du kan göra för ditt land. Fråga vad det blir till lunch” Orson Welles


Dagens fråga 11/3


Vad tycker du om för filmer?
Allt som har lite pang,pang och spänning i sig. Man ska bli fängslad av filmen.
Romantiska filmer är det värsta jag vet dem får mig att vilja spy. ska jag titta på en sådan film måste jag ha något att göra samtidigt för då kan jag inte koncentrera mig.
Och sedan älskar jag barnfilmer dem ger tillbaka barnaminnena.

.

”Ät inte mer än du orkar lyfta” Miss piggy


God morgon, god morgon


God morgon god morgon.. Idag är det en helt otroligt vacker... ööh fredags morgon. (är lite dagvild just nu) Solen skiner och det verkar vara varmt ute till och med, men dock ser jag på träden att det blåser, det är väll mindre roligt men det går an det också.
Vi fick sova till hela tio i morse, helt otroligt, och vi vaknade bara tre gånger i natt, så det har varit en underbar tid på sista tid. och man har fått ordentligt med sömn till och med vilket gör så att man är lite gladare och piggare.

Idag är dagens planer att:
Åka till Jonas mormor så hon får träffa lillflickan, (hon har väntat så)
Åka till Jonas föräldrar och fika kanske äta mat vem vet.
Försöka tavara på det fina vädret och faktiskt vara ute lite.
Tvätta klart det som inte blev tvättat igår
Och sedan sist men inte minst ha en myskväll i soffan med chips, läsk och semlor.

Tankarna har börjat igen

Tankarna på namn på bebis har kommit igång igen vi tittade på massa namn igår och vi fastnade för Julia, så just nu lutar det åt att det blir Julia denna lilla flicka ska få heta, men ännu är vi inte helt säkra.
Men alternativen som vi tänker på har minstat till Alize och Julia och det känns ganska bra med Julia faktiskt ska jag erkänna, på något sätt så tror jag nu att jag vill att hon ska heta det. Jonas är också rätt inne på Julia.
Men vi får se hur det artar sig kanske ser allt lite klarare i morgon.

Läkar besök

Ja idag har vi varit på läkarbesök. Hörseln var det inget fel på och inget av det andra heller. Allt var toppen bra och hon hade redan börjat gått upp ist för att väga midre än födelsevikt som var på 3360 men nu vägde hon 3370 så det var inget fel på matintaget.
Läkaren sa till och med att man kunde dra ner på ammandet så hon skulle äta lite midre varje gång. Så snuttandet var det visst ganska bra att det minskat. Inte för att det är farligt att dem går upp, men dem ska väll inte gå upp för mycket för snabbt, eller vad vet jag om det, det är något jag inte kommer ihåg från skoltiden.

Men iaf det känns riktigt skönt att få det bekräftat att hon äter bra och går upp i vikt, det lär ju svida i vissas ögon också som tycker att man är en dålig mamma för att maninte vill att dem ska snutta så mycket. Men det var inget fel på att försöka få dem att sluta snutta så mycket och inte heller med att pumpa ur brösten för att ge om det gör jätte ont. Så ett underbart besök blev det, när man fått höra att man gjort rätt och att hon ser ut att må jätte bra.


Ikväll ska Pojkarna titta på sport, vilket inte är en favorit i mina ögon, dem får gärna titta hur mycket dem vill, men jag smiter nog gärna iväg och tittar på någon serie eller likanande under tiden, kanske ska smyga till mig lite extra sömn också, skulle ju vara skönt det också men då blir man väll trött för att man sovit mycket mer än man varit van med dem senaste dagarna. Men jag har iaf köpt semlor, chips, choklad och läsk så finns det för folk att tugga på, så ska jag mysa med min bebis det är allt jag behöver.     

                         I morgon eller senare ikväll kommer det massa bilder på underbara bebis.


.

”Jag äger tio par gymnastikskor, ett par för varje veckodag” Samanta fox


Dagens fråga 10/3


vad tycker du om för mat??
Ooh bra fråga, jag älskar mat i alla former, från alla dess länder, men thai mat är nog en slags mat som är en favorit som jag börjat uppskatta mer och mer på senaste tiden. Sedan tycker jag om allt som har med kött att göra om man räknar bort pepparbiff.

.

”Dem vill ge oss en tredjedel av intäkterna, men vi sa att vi ska ha minst en fjärdedel” Ingmar Johansson


Inköp

Dagen börjades sent vid ca 10.00 och då hade lillan inte ens vaknat ännu men hennes mor gick faktiskt upp vid nio ändå, har plockat rent lite i lägenheten och kört lite tvätt.
Vi fixade vagnen och gick på en promenad ner till "stan" till apoteket och köpte lite för att få igång min mage och en bröstpump för säkerhetsskull när brösten ömmar som mest så sötnosen får mat.

Testade faktiskt den när jag kom hem och gav sedan det till bebis och hon åt med glada livet efter det så fick hon bröstet när hon ville äta och det ville hon också ha. Så hon blev inte påverkad av det vilket är bra, för då vet jag att hon kan få mat och så om mina bröst blir sårigare och ömmare. För det lär ju inte vara så kul och lätt för bebis att äta när man spänner sig för smärtan.

Köpte också en Rosa katt till henne på åhlens, den var ju så himla gullig. Det roliga är att sedan hon kom till livet har hon fått tre gosedjur och dem tre gosedjuren är katter, en från sin faster och en från sin farmor och farfar och sedan från oss. Pappa hade också tänkt köpa gosedjur kan jag tänka mig, men han har redan sätt hur många vi har. Men man kan ju inte låta bli dem är ju så gulliga, och nu finns det anledning att köpa dem.

Snart blir det lite middag, Hemlagade köttbullar, potatismos och sallad för min del och Jonas ska äta korv ist.

en till fråga

en till fråga från Jen som kom idag "Vad ska hon heta?"
Vi pratar fortfarande om vad hin ska heta, det är ju jätte svårt att bestämma, vi var verkligen inne på dem där tre namnen som jag skrivit om tidigare. Men nu när hon  är här är det ju hur svårt som helst, stackaren ska ju leva med namnet hela sitt liv. Men det känns som om vi kommer närmare och närmare ett namn för henne varje dag, så snart har vi nog bestämt oss och då kommer det stort och fint in på bloggen, men det tar iaf inte mer än en vecka till innan vi bestämmer oss.

.

”Det är väldigt svårt att ha ett ömsesidigt förhållande när den andre personen inte tillåter mig att vara den andra” Axl Rose


Dagens fråga 9/3


vad är ditt favorit plagg ??:)
Mitt favorit plagg är nog faktiskt alla typer av linnen, jag älskar att ha linne på mig i alla dess former och färger, det kan passa till det mesta, både uppklätt och vardagskläder. Dock börjar klänningar också bli något jag tycker mycket om.

.

”Ett muntligt löfte är inte värt pappret det är skrivet på” Samuel Goldwin


saknar

Saknar faktiskt våra husdjur riktigt riktigt mycket just nu, man är ju så van med att ha dem hos sig hela tiden för att gosa, men nu bor dem ju hos pappa just nu och det är nog tur det också. För våra katter är lite över sociala och ska vara med överallt och dem skulle säkerligen ligga i barnsängen och allt, man vill inte utmana ödet med att dom ska göra det denna första tid.

Men vi kommer nog dock snart åka ut till pappa och hälsa på katterna och se hur bebisarna växer och allt. Våra katter är också mina skatter.

Bebis har varit så duktig i natt vaknade hon två gånger och åt sedan böt vi blöjor sedan blev det att somna om, andra gången tog de lite tid att somna men då låg hon vid mitt bröst och snuttade tills hon somnade vilket hon var så nöjd med så.
Mjölken har verkligen satt igång nu märkte jag i natt när det började droppa massa, först trodde jag att det var bebis blöja som läckte på sidan innan jag insåg att den var torr och att det var från bröstet det droppade.
Nej nu ska jag fortsätta mysa med bebis som sover med mig i soffan just nu.

10 dödssynder

1. Högmod
2. Girighet
3. Vällust
4. Avund
5. Frosseri
6. Vrede
7. Lättja

Haha det var dem 7 dödssynderna iaf. Jag tror inte på dödssynder därför jag tog dem.


Dagen som varit

Dagen har varit bra. vi har hunnit handla och laga mat och myst med lillan.
Lillan har varit riktigt glad och mysig idag, snuttandet har minskat och hon har bara njutit av att ligga i våra famnar och kramas. Brösten känns bättre och allt är bra.
Det är verkligen sådana här dagar som man kan älska.

I morgon ska vi gå på promenad med vagnen om det är lika fint väder som idag. frisk luft skadar aldrig.

Nej ni dags att fortsätta mysa med brummelina.

.

”Fråga till supporten: Var sitter controlaltdelete knappen?” Okänd


Dagens fråga 8/3


tror du på gud??
Nej det gör jag inte, jag tror inte på något kyrkligt, visst jag tror att det finns något stort där ute, men inte att det är gud.

Lite fegt anonymt kanske


Hej. kan svara att ja jag vet hur barn fungerar. Jag är utbildad barnsköterska och har fått sådant där inlärt i tre år.
Och visst snutta är normalt men inte i hur stor utsträckning som helst. Man kan inte ha barnet klistrat till bröstet dygnet runt. bara för att jag inte vill att hon inte ska snutta så mycket betyder det ju inte att hon inte får någon närhet. För hon är alltid hos mig. man kan ge närhet utan att dem ska snutta hela tiden. Och jag är inte så jävla dum så jag drar bort snuttandet helt, utan mer att hon inte ska snutta varje kvart bara för att.
Och det är väll synd att du inte har en positiv uppfattning om mig. men jag ändrar mig inte för det, jag är den jag är och ingen tvingar dig faktiskt att läsa det jag skriver.


Dagens att göra

Boka hörsel och syntest till lillan  √
Boka besök med BVC  √
Åka och handla √
Fixa en pump till barnvagnen  √
Packa skötväskan så man kan ha den med sig √
Köpa semlor bara för att det är semeldagen   ×

.

”Det är högst osannolikt att något transportmedel för passagerare kan röra sig fortare än 15 km/tim” Thomas Treshold 1835


Min förlossning

Klockan 14.00 i fredags så skulle vi på bedömning, men tackvare att vi var tidiga fick vi komma in tidigare på bedömingen dem började redan klockan 13 ist. Där gjorde dem ultraljud, mätte barnet, kollade fostervattnet och gjorde en gyn undersökning.
Dem kom där efter fram till att sätta igång mig för att jag var öppen 3 cm och hade lite fostervatten.
Så då blev det att vandra ner till förlossningen.

Väl nere på förlossningen blev jag plaserad i ett rum på en gång, dem satte på ctg och den där som mäter värkarna och barnets hjärtljud. Sedan tog dem hål på min hinna. (vilket var ganska obehagligt, framför allt när man inte vet vad som händer) DDroppet blev påkopplat och allt satte igång,
I början gick det ganska långsamt öppnade mig ca 1 cm i timmen första två tre timmarna, värkarna blev värre och värre men var fortfarande uthärdliga.

Det blev mycket att förflytta sig för att hålla allt igång, sprang runt med gåbord, satt på bobatboll och låg i olika ställningar i sängen, Och från ingenstans så blev smärtan outhärdlig och dem blev tvugna att lägga ryggmärgsbedövning, och det var tur att dem gjorde det.

Värkarna fortsatte och helt plötsligt gjorde allt så otroligt jävla ont igen, och då visade det sig att ryggmärgsbedövnings sladden som pumpade in smärtlindringen hade åkt ur, så det blev att sätta en ny. Och det var ju inte så kul framför allt när man är tok rädd för sprutor.

Sedan gick det fort, krystvärkarna tog fart och jag blev hysterisk, dem sa också om att bebis inte var ute inom 45 min skulle dem ta ut henne med hjälp av sugklocka, men då skrek jag tills jag fick sugklockan och jag är så tacksam över att ha fått använda den så.
När hon väl ville ut tog det tydligen 15 min sedan var hon här.
Dem slängde upp henne på min mage och försöktefå henne att börja skrika, och det gjorde hon.
Vilken upplevelse.

Några stygn och en dusch senare åkte vi upp till BB och stannade däe en natt innan vi äntligen åkte hem med våran skatt.

Känns bätte.

Vad ska man hitta på idag då? Vi funderar på om vi ska åka och handla lite, det kan behövas, eller vi har väll kanske egentligen allt vi behöver förutom dem där amningssakerna som ni tipsade om, så det ska inhandlas.
Just nu känns brösten bättre efter att ha smörjt dem varje gång efter amningen, men visst det gör ont när hon börjar suga ändå, men det är väll så det kanske är ett tag.

Lilla juvelen ligger just nu i soffan och halv sover och är jätte gullig, hon sov bra från 5 i morse till ca 10 men jag vaknade och gick upp vid 9 ändå, kan inte sova bort hela dagen fast det skulle vara skönt, men jag vet själv hur slö jag kommer att bli av att ligga och sova hela dagarna, då är det bättre att sova några timmar då och då, men inte flera timmar än vad man behöver.

Jonas har radan börjat klättra på väggarna när det kommer till att vara hemma,, han vet inte vad han ska göra om dagarna, visst det finns en babis att ta hand om men jag förstår honom faktiskt precis när det kommer till att klättra på väggarna när det kommer till att vara hemma, för det gör jag ju själv också. men just nu känns det lite lättare när Jonas faktiskt är hemma och bebis ute.
Men Jonas som är så van med att jobba hela tiden måste tycka det är jätte jobbigt, han tar till och med promenader till affären fast han annars alltid tar bilen, det visar ju bara hur uttråkad han har blivit på bara dessa få dagar.

Ska försöka mig på att skriva om min förlossning också när det finns tid.

Det här ska jag bli när jag blir stor

Jag tänker inte säga "att det här ska jag bli när jag blir stor" för jag vet inte vad jag tänker bli när jag blir stor, jag vill göra så mycket med mitt liv, så jag tänker ta det som det kommer, göra det som faller mig in det som känns bra för stunden, men visst så har man väll mål, men oftast ha man ju mål som inte går att uppfylla.

I natt har sötnöt varit kinkig. Hon har va...

img073 (MMS)

I natt har sötnöt varit kinkig. Hon har vaknat en gång i timmen och velat äta och bytas på. Jag som redan hade ont i brösten liksom. Men nu blundar hon iaf så ska försöka hinna sova lite.


Aj!

Aj! mina bröst spänningar från helvetet och jätte ömma bröstvårtor eftersom hon har haft för sig att snutta som satans på dem när hon inte kunnat sova m.m. för hon hade rätt tag varje gång dem tittade på BB.
Men ska testa och köpa sådana där plast saker man sätter över brösten, det är ju värt att ge det en chans.
Håller också på att smörjer brösten med bröstkräm massa gånger om dagen.
Så ger inte upp amningen ännu, ska testa ett tag till och se om det blir bättre nu när vi faktiskt fått henne att börja lära sig att använda napp som tröst. Struntar i att dem tycker att man ska vänta med napp för ac hennes små smackande på sina egna händer och andras har blivit bättre det också.

Saker jag saknar


Saknad över hur det var förr i tiden finns, så som det var när man var 14-18 och man inte hade så mycket "vuxen problem" dock hade man ju många andra problem men det är i dagens läge inte så svåra.
Då kunde man göra nästan hur som, vad som, allt var roligt fast kämpigt.
Det är nog kanske inte bara jag som saknar hur det var förr men man kommer aldrig få den tiden tillbaka, man får det att leva kvar i minnet om man vill uppleva det igen. Men det gör inget, det känns som om bra saknad man har över den tiden som har varit.


.

”Vem fan vill höra skådespelarna tala?” H.M Werner


Dagens fråga 7/3


hur många inlägg har din blogg sammanlagt? :)
Jag har skrivit närmare 400 inlägg. Det blir många inlägg om dagen så,

dålig uppdatering

har uppdaterat dåligt på senaste tid. förlåt.
alla mår föresten väldigt bra, och vi får alla faktiskt ganska mycket sömn, otroligt nog.
Dock så spelar det inte så stor roll att vi får mycket sömn, man är riktigt trött ändå.

Börjar dock få ont i bröstvårtorna efterson prinsessan hela tiden vill vara vid bröstet. hon snuttar fast hon inte ens är hungrig. Vad ska man göra för att lindra smärtan eller få henne att sluta snutta så mycket?

har förresten tagit PKU test idag och lillan sa inte ett ljud hon reagerade inte ens otroligt nog.
Nu ska jag snart ta tag i att ringa Carema om läkarbesöket som ska ske inom snar framtid. (eva jag meddelar tid och så på mejl när jag har ringt dit.)

.

”Ohh, jag älskar din tidning. Speciellt avdelningen med ”Öka ditt ordförråd”. Jag tycker den är väldigt… väldigt… väldigt… bra.” Homer Simpson


Min favoritplats


Är Göteborg utan tvekan, har alltid varit och kommer alltid att vara tror jag, iaf i sverige.
Folk är så trevliga där nere, det är jätte fint både på sommaren och på vintern och dem har Liseberg och massa andra ställen som jag älskar att vara på.
Till detta ställe återkommer mina besök inte lika ofta längre men hoppet om att kunna åka dit lite oftare finns, det ska bara lyckas att genomföra också.
Dem som inte har varit i Göteborg har ju iaf missat något, det har dem verkligen, för det är en stad som verkligen är värd att uppleva.

Mina rädslor

Myror,myror,myror det är fan min största rädsla här i livet, dem små krypen som kryper upp på en och biter på en så det gör ont, det är inte alltid man ser dem och dem kan krylla miljoner på ett och samma ställe. Nej det är något jag inte förstår ska existera det är verkligen myror dem övergår mitt förstånd, dem är ju bara äckliga.

En annan av mina rädslor är att bli lämnad själv, att behöva leva livet helt ensam att alla bara ska fly från min omgivning och jag aldrig kommer repa mig från det, kanske är därför jag stöter bort människor i min omgivning innan dem stöter bort mig.

Och sedan är jag rädd för stora båtar och ubåtar men det är för att man kan fastna i dem när dem sjunker och då dör man eller att en ubåt kan dyka upp var som när som i vattnet. Nej usch.

.

”En lyckstolpe for mot min bil och skadade den på två ställen” Okänd


Dagens fråga 6/3


Vad har du för skostorlek?
Oj vilken oväntad fråga, Jag har storlek 38-39 på klackar och 40-41 på platta skor. Kanske är för att jag tycker om att kunna röra på tårna när jag har platta skor, för jag får på mig skor i storlek 39 också men då känns det lite instängt.

.

”Sprängämnen kan ligga bakom explosionen” Expressen


Nu rullar vi hemåt och prinsessan sover ga...

img071 (MMS)

Nu rullar vi hemåt och prinsessan sover ganska bra här i bilen. Hon reagerar på lite saker ibland men ännu skriker hon inget:)


Det här är jag bra på

Oj det är svårt att pinsamt att prata om vad man tycker att man är bra på, men tydligen så ska man göra det med denna fråga så det är väll bara att börja tänka ut något.

Jag kan tycka att jag kan vara duktig på att lyssna på andra människor (kanske inte alltid men oftast iaf) att lyssna, försöka förstå och försöka hjälpa. Kanske jag inte alltid svarar det som man vill men jag lyssnar och är ärlig om vad jag känner och tycker. Och jag tycker att det är viktigt att kunna lyssna på andra utan att behöva ge något svar, utan bara vara där som ett stöd, att folk vet att man finns som en bollvägg att bara bolla idéer,tankar och sådant med.

Något annat som jag faktiskt tycker jag är bra på det är att baka och laga mat, jag är faktiskt stolt över att jag har lärt mig laga så mycket som jag har gjort, jag började laga mat när jag var 16-17 innan dess så rörde jag knappt något som hade med mat att göra, förutom när jag hjälpte till när jag var liten.
Och vi bakade itne särskilt mycket under min uppväxt heller så det förvånar mig att jag faktiskt kan baka så pass mycket som jag kan och att jag tycker det är roligt.
Jag ska inte skryta men jag tycker att jag lagar väldigt god mat och bakar gott fikabröd.

allt är bra

allt är bra igen. Jag fick smärtlindrande tabletter som tog bort min smärta och allt känns nu åter bra. Dock vet de inte vad det var för fel men de gör inget just nu för nu är jag glad för att må bra. Är dock jätte trött men kan inte tänka mig att det blir någon sömn på ett tag.

Det här får mig att gråta

Jag gråter nästan för vad som kan jag erkänna, jag är verkligen en mes när det kommer till att gråta.
Jag gråter om jag är glad, när jag skrattar, när jag är ledsen, arg och förtvivlad.
Det är nästan allt och vad som får mig att gråta är också det mesta, det beror helt och hållet på sinnes stämningen i stunden.
En sak i ena sekunden som får mig att gråta kanske inte får mig att gråta nästa gång.
Jag kan inte ens sätta fingret på vad det är som får mig att gråta för det är så mycket som får mig att gråta. Nästan lättare att säga vad jag inte gråter av.
Kanske är det också senaste tidens hormoner som fått mig att vara extra känslig. så det gör det svårt att förklara vad det är som får mig att gråta för om jag ska vara ärlig kan jag inte riktigt minnas hur det var innan.

bevakas

bevakas just nu på bb för jag har svårt att andas och tryck i bröstkorgen och blodtrycket är högt. Får se vad detta slutar. Ont gör det!

.

”Gott omdöme får man genom erfarenhet, och erfarenhet får man genom dåligt omdöme” Okänd


känner mig svår andad

jag känner mig just nu svår andad. Förhoppningsvis så av det för att organen i kroppen håller på att lägga sig tillbaka på sina platser. Doktorn undersökte nyss prinsessan och hon verkade må jätte bra vilket är skönt att höra. Just nu ligger hon i min famn och sover sin skönhetssömn. Bebisen och föräldrarna i rummet brevid hörs jätte bra in till oss eftersom dem inte stängt sin dörr vilket irriterar mig. Jag vill ha lugn och inte massa folk som tittar på mig när jag ska på toa.

Dagens fråga 5/3


Om du hade fått veta att du skulle få tvillingar hade du behållt dem då?
Ja det hade inte varit midre självklart att behålla dem än denna bebis, men visst vi skulle kanske ha diskuterat allt lite mer och tänkt efter lite mer hur vi skulle ha råd. Men skulle aldrig ha tagit bort barnen bara för att dem hade varit två. Hade ju bara behövt kämpat lite mer.

Lilla prinsessan som ännu inte fått något ...

img067 (MMS)

Lilla prinsessan som ännu inte fått något riktigt namn. Ligger just nu på bb i Uppsala, inte det roligaste stället precis. Men en natt kan vara värd att offra här om man känner att man kommer på något man vill ha hjälp med. Jag känner lite smärta där dem lagt alla stygnen inuti efter vi dragit ut henne med sugklocka. Jag är faktiskt rädd för att de ska släppa eller dras upp. Men finns det stor chans till det? Nej ni gott folk nu ska jag försöka sova någon timme. Lyckades bara sova en timme tidigare idag.


.

”Har du någonsin försökt? Har du någonsin misslyckats? Det spelar ingen roll. Försök igen, misslyckas igen, misslyckas bättre” Samuel Beckett


Mitt hem

Mitt hem består av 4:a rum och kök å 2 badrum. på 88 kvadrat bor vi och jag tänkte visa lite bilder på hur vi bor.
här kommer dem:

03.46

i natt kom hon äntligen 03.46 så klev hon in i denna värld. Efter tolv timmar av värkar så fick hon lite hjälp ut med sugklocka. Kan tycka att det är helt underbart att få använda den annars skulle det tagit tid och jag hade inte orkat. Nu är vi på bb och ska försöka sova efter att ha varit vaken 27 timmar i sträck. Berättar mer när vi kommer hem och lägger upp bilder då. Vi åker för den delen hem i morgon.

Det är igång

allt är igång. Jag har till och med fått ryggbedövning efter att ha brytit ihop. Men bebis har inte velat komma ut ännu. Men allt är iaf igång. Uppdaterar med bild och allt när det är klart.

Det här upprör mig

Mycket i världen är upprörande, det som är mest upprörande för mig är all denna orättvisa som finns i denna lilla värld. Jag förstår inte riktigt hur det kan ha blivit så orättvist i världen, visst jag kan förstå att det inte alltid kan vara rättvist men det finns ändå för mycket orättvisor där ute.

Folk lever på gatorna och dör av värme och kyla, dem får ingen mat, ingen utbildning, dem blir utnyttjade på alla dess sett. Det finns folk där ute som blir misshandlade och dem som blir våldtagna eller tvingade till att sälja sig själva.

Sådant upprör mig, att det får existera, visst jag vet själv att det aldrig kommer att försvinna helt och hållet det vet jag. Men det upprör mig så mycket, alla ska ha samma chans här i livet.

.

”Det finns två sätt att få lugn: det ena är att aldrig göra något man ångrar, det andra är att aldrig ångra vad man gör” August Strindberg


Dagen fråga 4/3


 Hur många barn hade du tänkt du ska ha?
Jag har inte riktigt bestämt mig hur många jag vill ha, men jag vill såklart ha mer än ett barn, jag vet själv hur tråkigt det är när man är ensamt barn, framför allt när man blir lite äldre.

väntan

har gjort ett ultraljud nu och tagit blodtryck, och legat i ctg och så. Nu väntar vi på läkaren och vad hon/han ska säga om det hela. Återkommer med vad som händer. Förresten får till och med ha mobilen igång just nu vilket är skönt.

Uppdatera er.

Jag är nu på väg till Uppsala, jag kommer uppdatera er så fort jag vet något om vad som kommer att hända. Om jag så ska blogga från mobilen, känns som om det är så skönt att kunna uppdatera alla om vad som händer. (kanske lite fötter) nej men skämt och sidor. Så meddelar jag här när jag fått prata med sköterskorna och det.

.

”Det är skamligt att det finns en moral för kvinnor och en för män. Jag tycker att det inte ska finnas någon moral alls” Oscar Wilde


101 sätt att att åka ur en gameshow

Skulle vilja vara hemma och titta på 101 sätt att att åka ur en gameshow men så blir kanske inte fallet.
Men jag vill se Telia pappan när han är med. Roland som är "telia pappan" bodde jag tidigare granne med,
Om ni bara visste vilken dryg människa han är, han tror verkligen att han är något bara för att han varit med på tv. Vissa dagar kunde han hälsa och vara hur trevlig som helst, andra så ignorerade han verkligen eller la konstiga kommentarer.

Så skulle vilja se hur han överlever serien ikväll. och faktiskt önska lite inom mig att han kastas in i en bergvägg ist för vatten.

Mina dåliga sidor

Dem är då många, nej men skämt och sidor, det är svårt ändå att skriva dåligt om sig själv, lika svårt som det är att skriva massa bra för man vill inte framstå som en dålig person.

Men en av mina sämsta sidor är min svartsjuka, jag är grymt svartsjuk av mig, och kan smälla på bara någon sekund. Det behöver inte ens hända något för att jag ska se svart genom mina ögon, det räcker med att tjejen kanske är lite söt som han pratar med, att det är ett ex och ibland kanske till och med att det är en tjejkompis till honom som jag inte vet har för baktankar med det hela.
Det är synd att vara så svartsjuk det förstör så mycket, men vill kunna lita på varandra.
Om man litar på varandra blir svartsjukan mindre då? Man måste iaf kunna arbeta ner svartsjukan och det ska jag försöka, för en av mina sämsta sidor är verkligen svartsjuka.

En annan dålig sida är väll att jag kan ha svårt att hålla mun, framför allt när jag är sur, jag är inte rädd för att ta saker ansikte mot ansikte, men det kan bli för mycket om jag blir arg.
Jag har svårt att låta bli att säga det som faller mig in i mitt huvud vare sig det är bra eller dåligt, det kan såra personer vilket inte är min mening men jag vill inte heller ljuga. Men det är inte en bra egenskap i alla lägen att inte kunna vara tyst och hålla det man känner till sig själv. Det är också något jag måste lära mig att kunna vara tyst och hålla saker för mig själv.

Tålamod är också en av mina sämsta sidor, för tålamod finns inte i min värld, jag förstår inte dem som har tålamod som kan vänta på saker, jag klättrar på väggarna innan de första fem minuterna, jag blir sur och grinig och vill att allt ska hända på en gång, tålamod är något jag verkligen är född utan.

Rädslan är här

Nu är rädslan här ganska bra kan jag meddela, jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.
Jag har nu blivit rätt som satans för att snittas, vet inte hur stor chansen är på att man kommer bli det. Men chansen finns ju alltid och jag är rädd.
Jag är ju skit rädd för sprutor det räcker ju, men om dem skulle få för sig att snitta kommer jag bli rädd som satans, det finns ju inte precis chansen till att säga nej till det heller. Eller jo man kan säkert säga nej men dem lär ju inte lägga snitt på bordet fören dem tycker man behöver det.
Och nu har jag blivit nojjig att bebis har fastnat där inne så dem måste snitta. Men jag vet inte hur stor chansen är till det heller, dem sa ju ändå att bebis var liten, men man vet ju aldrig.

Ska ta och klä på mig och äta frukost nu tycker jag förtjänar att vara lite lat medans Jonas plockar undan lite av det sista som han har släpat runt. Det är ju ändå inte han som kommer att pinas så mycket, så detta blir nog bra i slutet ändå.

Bra nu kom nojjan över att dem kan skicka hem en igen, tur att min hjärna verkligen får slappna av, min kropp får kanske inte heller slappna av så mycket av detta. Hatar att vänta på saker, så denna dag kommer gå så sakta, men ska fördriva lite tid att åka till ICA och handla nya hörlurar och lite frukt och sådant att ta med oss.


6 timmar

Om 6 timmar så ska jag befinna mig i Uppsala, så spänd på det hela. Ska till bedömningsavdelningen först iaf det vet jag. och där hoppas jag nu att dem bedömmer att det är dags att sätta igång det som barnmorskan sa. För jag har inte sovit många timmar dem senaste dagarna och nätterna, Jag somnar vid tio vaknar vid halv två och kan inte fortsätta sova, på dagarna är det omöjligt att sova hur mycket jag en kämpar för att få min sömn.
Jag har ju ändå gått över tiden med två veckor i morgon så dem lär väll sätta igång det?
Jag har haft sammandragningar/värkar från helvetet rent ut sagt i över ett dygn som gör så att man inte kan slappna av. Jag orkar inte gå runt massa och jag orkar inte göra ett dugg. så det skulle göra mig jävligt sur om de skulle få för sig att vänta med att sätta igång det till på måndag för då är det tre nätter till med ingen eller dålig sömn. och det är inte okej.
Men jag hoppas på det som barnmorskan här i Enköping sa att dem kommer sätta igång det hela, men med allt hopp jag har haft tidigare vågar jag inte hoppas på något längre.

Snart så

Snart så, så är det dags, har fått sova några timmar från strax efter tio till nu. Helt underbart med lite sömn.
Nu ligger jag och tittar på tv i hopp om att det ska göra mig trött.
I morgon bittie kommer pappa och hämtar kissekatterna så ska dem få bo ute hos honom ett tag, för vi vill inte ha katterna klättrande överallt just nu. Men såklart så ska dem få komma hem igen.

Förresten om att familjen annorlunda som är mina förebilder, så är det verklige inte så att jag tänker skaffa mig 100 barn inte. haha nej då, jag förstår inte heller hur dem får plats och hur dem har råd eller något alls. Jag är mest imponerad av att dem klarar att få allt att gå ihop.
Det ska bli intressant och se om man lyckas få det gå ihop så pass bra med bara ett barn.

Dagen kommer bli så spännande, jag är närvös men ändå så glad. dagen kommer kännas så lång men kanske inte tillräckligt lång. Och jag hoppas på att dem inte skickar hem mig igen från uppsala utan att ha satt igång detta nu.

Mina förebilder


Familjen wetterholm
Mina förebilder är dem som är med och som har varit med i familjen annorlunda, jag förstår fortfarande inte hur dem orkar och klarar av allt, dem måste ju verkligen ha ögon i nacken dem där.
Att ta hand om ca 10 barn, hålla dem lugna, laga mat till alla m.m m.m måste ju verkligen vara jobbigt det är mycket för dem att göra, och jag är så oerhört imponerad av att dem verkar klara av allt sådant där.
Dem kommer ut och gör saker med barnen, mycket mer än vad "vanliga" familjer gör också, dem tar sig tid att ta sig ut i skogen, att grilla korv på gården eller umgås hela familjen tillsammans.

Familjen Johansson

Känns som om dem borde vara förebilder för flera i detta lilla land, vi "små" familjer ska nog ta lärdom av att man faktiskt kan göra massa saker fast det är kaotiskt, men det känns mer som dem vanliga svensson svensson familjerna ger upp så fort dem får ett hinder, det gör inte dem där stora familjerna.

Familjen Ilmrud
Tycker ni att det är fånigt att jag har dessa familjer som förebilder så får ni tycka det, för jag står för det, dem ger iaf mig så mycket styrka att orka kämpa.

Följ mig

Om ni vill ha lättare att följa mig så bli medlem i http://www.bloglovin.com  och sök på mammasusse och börja följ. Då ser man varje uppladdning av bilder och inlägg.

.

”Av tio farhågor är det minst nio som aldrig blir verkliga” Winston Churchill


Tuff dag

Ja jag kan tycka att dagen varit tuff. Haft värkar var tionde minut sedan igår, och det går ju inte frammåt. Ska ta och kontakta förlossningen om detta lite senare.

Jag har inte tagit kort på dagens kläder, men det får folk faktiskt stå ut med, känns som om det är så mycket annat att tänka på faktiskt, och när ska pappa hinna hämta katterna är ju en bra fråga. Visst han har ju nyckel hit så han får väll komma hit och hämta dem imorgon eller ikväll för kan ju inte stå här men en nyfödd och tre kattungar och två vuxna katter, lägenheten räcker inte till.

Ska försöka få underbara Jonas att laga lite mat till mig när han kommer ham också, för jag känner inte att jag orkar. Nej jag är inte slö. Bara hungrig och trött.

Dagens fråga 3/3


brukar du kolla på 16 and pregnant
Ja det brukar jag göra, jag har nog sätt alla avsnitt X antal gånger, en av dem bästa serierna som MTV kommit på att göra.

Kärleken blommar

Kan man göra annat än att älska kärlek?
Jag skulle gärna vilja säga nej på den, men man kan ju faktiskt riktigt ogilla kärlek.
Det är inte alltid man bli lyckligt kär man kan vara olyckligt kär också.
Och vem har inte varit det? Jag tror alla har varit det någon gång.
Man har varit kär i någon som man inte kan få av olika anledningar, men det är ju ändå normalt, varenda människa kommer uppleva detta någon gång, Det är väll bara det att man glömmer bort att andra också upplever samma känsla.


Längtan finns

Längtan finns verkligen efter den lilla krabaten men denna smärta är inte rolig, och den har ju knappt börjat.
Så fånigt det går inte att stoppa nu så.

Ska ta och duscha för andra gången för idag, det är extremt att duscha massa gånger under en dag, men det är så skönt att stå där och bli lugn och avslappnad. Är så glad att vi har sådan där massagedusch som kan massera ryggen också det gör en ännu mera avslappnad.

Sedan måste jag komma på vad jag ska laga till middag, är det någon som har något förslag på vad man kan laga till?

.

”Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat” Nalle puh


Står fortfarande mellan


Det står fortfarande mellan
Tyra
Alize
Tiffany
när det kommer till namn till bebis.
Hon ska heta Elizabet wivi i andra namn så vilket passar till det?

Inte så lätt

Saker är inte så lätta just nu. Jag har gått med dessa värkar mellan 7 och tio minuter sedan klockan 21 igår kväll, och inget händer. det gör bara ont men inget mer, inget verkar hända förutom att jag ska lida med dessa värkar i bra många timmar och dygn till. Jag förstår inte riktigt hur det kan vara så här att värkarna inte startar något. Varför ska jag gå med dessa värkar så länge?
Dock är jag nöjd med att värkarna gjorde ondare inatt än nu. Tror den lilla sömnen jag fick i natt gjorde ganska stor skillnad på värken.
Jag vet dock inte vad jag mest önskar just nu att allt bara ska sluta, eller att det startar ordäntligt. Vet inte vilket som skulle kännas bäst just nu.

Gaviscon

Gaviscon är verkligen något som har hjälpt mig när jag har haft halsbränna. Det är det ensa medlet som faktiskt fungerat på mig. Det smakar inte gott det ska jag verkligen inte påstå men det lindrar riktigt bra och det kan sväljas ner med lite vatten vilket är helt perfekt. Jag använder den i flytande version och önskar jag hade hittat denna produkt på en gång mot halsbränna och sura uppstötningar.

Ute efter att skada kanske

Denna bebis måste ju vara ute efter att skada bara.
Igår/ i natt så hade jag sammandragningar/värkar från helvetet. det höll verkligen på bra länge också.
Efter två ipren och ingen sömn på ett dygn så lyckades jag somna iaf, vilket var väldigt väldigt skönt.
Så ingen bebis har blivit född inte.
Men det är ju inte lång tid tills i morogn ändå så, det gör mig inget, jag kunde ju inget annat än önska att smärtan skulle gå över igår. Dock känner jag mig lite sönder slagen just nu.
Men detta kommer bli så toppen så.

Minskar

Nu är det sju minuter mellan sammandragningarna/värkarna så det är inte mycket vila just nu. men jag ska vänta en timme till och se hur det artar sig, vill inte åka in om det slutar helt plötsligt.

Sjukt ont

Sjukt ont får jag var tionde minut, så har det varit i ca en timme nu, det är jobbigt när det känns som om det aldrig kommer hända något, men detta är ju något man får vara redo för. Kan bli intressant om det kommer starta på riktigt allt nu, eller om det bara är sådana här luringar som jag har haft tidigare,

Ett pinsamt ögonblick

Kanske inte så pinsamt för alla men iaf för mig.
På julafton var vi hemma hon Jonas föräldrar med hans syster,
där sitter vi i soffan och tittar på kallesjul och jag bökar runt i soffan, utan att riktigt tänka mig för så fortsatte jag böka runt för att hitta en bekväm ställning att sitta i.
Och helt plötsligt fiser jag, kanske inte jätta högt men tillräckligt att det ska höras, jag börjar skratta, Jonas skäms och hans pappa kommenterade det med något. dock verkade dem andra två antingen intge höra det eller annars ignorera det.

Ni kanske inte tycker att det var pinsamt men för mig så var det verkligen pinsamt i den stunden.


Väntan snart slut

Snart är väntan på denna bebisen slut. Det känna som om den har varit så lång nu, men nu ser man slutet på det hela, hoppas att dem håller på det att sätta igång det hela på fredag när vi ska till akademiska.
Men med våran tur skulle det inte riktigt förvåna om dem skulle skicka hem en igen på fredag utan att göra något, då kommer jag bli sur som satans för nu har jag väntat två veckor på att dem ska kunna sätta igång det hela.

Älskar att det var en tjej tidigare idag som kommenterade och var jätte sur för att jag inte använder mamma kläder. Men måste man göra det varje dag eller? Jag använder kläder som jag kan ha. och när jag vet att jag inte ska lämna mitt hem så känns det ganska onödigt att klä upp sig.
Och varför ska jag köpa på mig massa mammakläder när jag kan ha kläderna som jag har haft tidigare?

Hon var sur på denna sista bild. men på den första så ser man ju att jag har tröjor som är tillräckligt stora också.


.

”I skolan fick jag lära mig att pengar inte är allt och att det viktigaste var att vara snäll. Så fort mamma fick veta det satte hon mig i en annan skola” Zsa Zsa Garbo


Otrohet hur vanligt är det?


Hur vanligt är otrohet egentligen?
Det känns som om det är jätte vanligt, känns som om det blir vanligare och vanligare ju äldre man blir.
Kanske det är för att folk kanske hållt ihop längre nu än tidigare? men det stör mig så himla mycket detta med otrohet.
Varför gör inte folk slut på sin relation innan dem startar en ny? är folk så rädda för att lämna dem som dem ändå sviker?
Usch nu blir jag irriterad men kan inte låta bli det.
Visst så kan jag aldrig tänka mig att folk kommer sluta vara otrogna mot varandra det tror jag verkligen inte, men det är ändå så sjukt att så många är det.
Och att folk får sina förhållanden att fungera efter sådana saker förstår jag faktiskt inte, det är verkligen starkt av den som blivit sviken.

Laga lite mat kanske

Nu ska jag ställa mig och laga lite mat,
Idag så blir det köttfärssås och spagetti. nam nam det tycker iaf jag är gott.
Vad tycker ni om det?
Det känns som bra mat som kan ge lite energi i vardagen, och det är ju till och med fint väder ute, iaf i denna lilla byn, så humöret är på topp.

Dagens fråga 2/3


Vad motiverar dig att blogga?? :)
Det som motiverar mig till att blogga är att jag tycker att det är så roligt att skriva, att få ur sig sina tankar och känslor. Och det är ju jätte kul att man kan gå tillbaka och se vad man tyckt och kännt tidigare.
Sedan är det bara ett plus att folk läser bloggen, men jag skulle blogga fast det inte skulle vara folk som läste för det är ju för min egen skull jag håller på.


Kattbebisarna

Kattbebisarna börjar bli stora nu. Idag är dem 2 veckor och 6 dagar gamla. Och dem är ju så söta.

Blev frustrerad

Frustrationen kom nu om något, blir irriterad när det inte fungerar att blogga. Det bevisar ju hur besatt man är av att kunna skriva av sig. Det blir liksom inte samma sak att skriva i den lilla ”dagboken” som jag har börjat skriva till bebis för någon månad sedan. Känns som om det kan vara roligt för barnet att sedan kunna läsa hur jag känt under den senaste månaden. Jag ska sedan skriva in första leendet, skrattet, ordet m.m m.m. För det känner jag att jag skulle tyckt varit roligt att få. Så det håller jag på med till bebis.


Klädseln för idag.


Idag ser jag uit såhär, linne från JC, Tshirt från Jc som det står "love is seeing eye to eye" Sedan ett par tunnare mjukisbyxor från Vila.

.

”En klok kvinna skapar fler tillfällen än hon finner ”Okänd


Barndomsminne

Många barndomsminnen har försvunnit ur ens minne känns det som, om man får några år sedan tänkte tillbaka på tiden som var så var minnena mycket lättare att komma ihåg, kanske man börjar bli gamal.

Men ett stort barndomsminne jag har är ett besök på TomTits med dagis, vi åkte buss dit och resan kändes så oändligt lång innan man kom dit, kanske det var alla nerverna på att det skulle hända något nytt. Vi fick gå i led in två och två, hand i hand. Väl där inne så var det som ett sagoland. Om ens ögon kunde ramla ur huvudet så skulle iaf mina ha gjort det.

Jag älskade sådana här saker och vi satt genast igång med att undersöka allt som fanns inne på tomtits, så fort man hade hittat något spännande så hittade man något ännu mer spännande, och framför allt så mycket vatten saker man kunde leka med och blöta ner sig av.

När vi barn var som mest inne i att leka med allt det underbara så gick brandalarmet (det är nog därför jag kommer ihåg allt) vi fick skynda oss ut genom en brandtrappa på utsidan av huset, ner för bra många steg och stå och vänta tills brandkåren hade varit där och kollat så att det inte var någon fara. Det tog nog inte så lång tid, och snart fick vi åter gå in i byggnaden.

Men då hade vi hittat intressantare saker att leka med ute, stora svampar som sprutade ut vatten som fontäner, kommer ihåg att fröknarna inte ville att jag skulle vara där inne och leka men inte ens på den tiden lyssnade jag.


Kan inte riktigt bestämma mig


Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilket namn jag tycker är finas till bebis när hon kommer.
Tyra
Alize
Tiffany
Det är dem tre tjejnamnen som vi är inne på att ge bebis men kan inte bestämma vilket som är gulligast och finast.

Till om det blir en pojke så är vi inne på
Benjamin
Sedan har vi inte kommit fram till något mer namn, så det lutar åt detta namn om det blir en kille.

Men har ni några förslag? vilket namn tycker du/ni är finast?

Var har sömnen tagit vägen


Ja det undrar jag verkligen över, var har sömnen tagit vägen?
Jag har inte sovit en hel natt på flera månader.
Och de senaste veckorna har det blivit värre. Räcker det inte med att veta att man inte kommer kunna sova ordäntligt på nätterna när bebis har kommit?
När hon väl har kommit så kommer jag ju inte heller kunna sova hela nätterna.
Så när är det tänkt att jag ska bli pigg? och sova ut?
Nej det verkar inte som om jag ska leva i pigghet utan i evig dvala i hopp om sömn.
Är det någon mer där ute som kanske har lite sömnproblem?

Gårdagen


Igår hade jag 482 sidvisningar och 321 unika besökare, det var riktigt roligt, det börjar löna sig att skriva ofta och vad man känner, denna eviga väntan på att bebis ska komma ut gör ju så man har mycket att skriva ut om.

Förresten så vaknade jag nyss upp och kan inte somna om, det är ju jätte kul eller inte, men men sitter här med datorn framför tv:n och myser av lugnet som råder.

De tre kattungarna ligger och smaskar mat ...

img059 (MMS)

De tre kattungarna ligger och smaskar mat i sängen innan dem ska ner i sin låda och sova.


Första kyssen

"den första riktiga kyssen" den första som jag verkligen kommer ihåg var med "trollhättan" på ett läger när jag var 12 år gamal han var nog iaf 2-3 år äldre än mig och kusin till en av mina kompisar.
Vi hade varit på läger en vecka och vi skulle nu lämna lägret denna dag, han stod och höll om mig vid lägersångs platsen där folk stod och sjöng, och från ingen stans så kysstes vi, vi kysstes många gånger där innan vi skulle åka våra olika vägar.

Romantiskt var det liksom inte riktigt, men det var den första kyssen som jag verkligen kommer ihåg, något som gjorde intryck på mig, visst så hade jag pussat andra innan men detta var den första "riktiga" kyssen.

Denna kyss fick mig verkligen att fastna för honom, jag kommer ihåg att jag verkligen tyckte om honom, på något sätt så var dock dessa läger till för att para ihop oss bara för det året, och året efter när man kom tillbaka var det ofta någon annan som gällde.

Men efter att detta läger slutade så skickade jag sms till honom, jag skrev att jag saknade honom och massa sådant, men jag fick aldrig något svar på mina sms, och min första kyssen minne blev ist en mer deppig historia än en glad när jag blev kär men aldrig fick gensvar på mina senare kyssar.


Hemma och myser

Har storhandlat så nu är frys och kyl fulla igen, helt underbart. Köpte på oss två lådor med blöjor också så nu har vi lite mer än 200 st så det ska väll räcka den första tiden iaf. så behöver inte känna stress för det.
Och ingen stress över att ha mat heller första dagarna för det finns det också nu, så det är underbart.

Just nu sitter jag och tittar på halv åtta hos mig och bara myser, jag har lite sammandragningar då och då och började få det när vi handlade. Men inget hopp läggs på dessa sammandragningar för dem kan ju lika gärna gå över igen. Men det känns bra ändå att ha haft sammandragningar i 3 dagar i rad då, då visar det iaf att hon kan tänka sig att komma ut snart.

Storhandla

Är dags att storhandla ikväll. Känns som om det är ett måste så att det finns mat och sådant hemma tills bebis nu kommer, tackvare att jag var öppen så vet man ju inte hur lång tid det tar innan hon tittar ut. Annars så kommer hon ju i helgen så är nog bra att passa på.
Måate handla hem massa blöjor också. hur många kan man behöva ha hemma. räcker det med 1 eller 2 lådor med ca 100 i?

Räknade också ut att vi gjorde av med hälften så mycket på mat i februari än vad vi gjorde i januari, man kan ju undra vad vi handlade då.

Dagens fråga 1/3


Bara en ärlig fråga:är du lycklig?
Om jag ska låta bli att ljuga på denna och säga ja, så säger jag faktiskt ibland.
Jag är inte lyckligare än andra personer är. Jag lever inte i på ett rosa moln jag har problem som alla andra.
Jag kämpar för att få vardagen att gå ihop med allt, men jag skulle aldrig byta mitt liv imot att alltid vara lycklig.
Man måste vara olycklig i stunder för att kunna känna sig lycklig.


Ett glatt besked från MVC

Trodde inte att dem på MVC kunde göra mig så glad som dem faktiskt har gjort mig nu.
Bebis mår jätte bra, alla värden är jätte bra och jag går visst runt och är öppen. tydligen därför jag har svårt att gå, hon sa dock inte hur öppen jag var men att jag verkar ha varit öppen ett tag.
Sedan så bokade hon in tid på akkis för koll och igångsättning på fredag om bebis inte har kommit innan des.
Och jag kan inte låta bli att känna sådan glädje men ändå sådan rädsla.
Men det är ju detta jag har väntat på såååå länge men ändå så inger det sådan rädsla, men jag vet inte vad rädslan är för. Jag är inte rädd för att det ska göra ont, eller är jag det?

Förlåt att jag har uppdaterat så mycket idag och verkligen tjatar i verje inlägg, det är inte meningen att göra det. Men det blir väll så när man väntar på något.

tidig

jag är nu utanför mvc. Helt otroligt att det tog mig en halv timme att gå. Så fort gick det inte förra gången jag fick för mig att gå. Då tog det en timme. Dock är jag en halv timme tidig nu men bättre det än att vara sen. N jag känner mig så här pigg när mötet varit så tänker jag gå hem också. Då slipper jag promenera ikväll.

Börjar bli dags att röra sig mot mvc. Och ...

img058 (MMS)

Börjar bli dags att röra sig mot mvc. Och ja det är en och en halv timme kvar men jag har bestämt mig för att gå så det är bäst att ha ordentligt med tid på sig. För om jag går dit kan jag åka taxi eller buss hem om jag inte orkar gå tillbaka. Kan vara bra med lite promenad.


Ja jag blev en bitterfitta rent ut sagt

Ja jag blev nyss en bitterfitta rent ut sagt.
Det är flera i min föräldragrupp som nu har fått sina bebisar fast dem var beräknade efter mig.
Jag blir riktigt bitter, VARFÖR SKA JAG VÄNTA SÅ LÄNGE?
Jag som kände att stressen över att hon ska komma ut hade försvunnit, men nej ni nu har det kommit tillbaka och det känns inte alls bra.
Man vill ju kunna glädjas åt andras lycka men det går ju inte när man själv väntar på precis samma sak och när man skulle "fått" det tidigare.
Kanske det bara är jag som blir sådan, eller är det någon annan som också kännt samma sak?

Dagens utseende

Så här ser jag ut idag

Oj blev inga bra bilder alls idag, men så här ser jag ut, men dock inte så blek, kanske är för att jag inte orkade ställa in kamerans ljussak. Men ni får överleva med dessa bilder.

Har på mig ett Rosa linne från gina tricot, en stickad långärmad i bebisrosa från Nelly och ett par Jeans från stockholm (kommer dock inte ihåg vilken affär). Det är det jag kommer strosa runt i idag. Känns faktiskt bra, framför allt när jag fortfarande kan ha jeansen som jag hade innan jag blev gravid, ibland gör man bra köp.

Göra mig i fin

Ska ta och göra mig lite fin hade jag tänkt, det är ju inte varje dag jag orkar ta mig ut där det finns folk, men idag måste jag ju det när jag ska ner till MVC så ska sminka mig lite och klä på mig kläder som inte består av mjukiskläder. Lägger in en bild snart på hur jag kommer se ut idag om ett tag, känner inte för att stressa mig med att göra mig i ordning.

Teckenblödning?


Jag fick svaret på tidigare inlägget att folk tror att det är en teckenblödning att det börjar bli dags att något händer.
Har ju ändå gått 41+3 veckor nu så det kan ju slå till när som. Men ska bli skönt att komma till MVC ändå och boka in en igångsättning fall om det inte vill komma igång självmant.

Förresten glöm inte att man kan ställa vilka frågor som helst till Dagens fråga.

Mina drömmar

Många drömmar surrar runt i mitt huvud, jag har många oliks drömmar som jag vill uppfylla som säkerligen aldrig kommer att bli uppfyllda men jag vill dela med mig av några av dem.

Jag skulle vilja flytta, flytta till Göteborg, något med den staden har alltid lockat mig, från första gången jag kommer ihåg att jag var där har den staden förtrollat mig, så jag tvingade pappa att åka till Göteborg varje semester i bra många år. Och det är i den staden jag vill leva, i landets underbaraste stad enligt mig.

När jag väl bor i Göteborg så vill jag så gärna jobba som BarnPsykolog, men det är en dröm som jag vet aldrig kommer gå i uppfyllelse, det är för mycket pluggande, för många år, jag skulle aldrig klara av det. Men det skulle vara mitt dröm jobb att jobba med barn som behöver min hjälp, kunna finnas där och lyssna för den stackars personen. Det skulle stärka mig som person att få jobba med det.

Jag har också drömmar att kunna upptäcka världen lite, jag har aldrig varit utomlands förutom england, om man inte räknar dem närmaste länderna som finland,norge,danmark och tyskland. Men det är liksom inga ställen som har givit mig så mycket att åka till. England var intressant och roligt att åka till, men min dröm är att upptäcka flera länder att kunna ta senester och åka utomlands i 2-4 veckor och bara se nya saker, pyramider, korta människor, smaka konstig mat. Det skulle verkligen vara en dröm att vinna en jorden runt resa.

AJAJAJ!!!!

Ajajaj! det gör ont som satans i magen just nu, men det är hela tiden inte som sammandragningar.
Bebis rör sig iaf så hon lever. Men ont gör det och det var lite blod med när jag var på toa och jag torkade mig. (ja trevlig info).Men jag kan ju inte ringa som en idiot till MVC för att få svar på det hela för jag ska ju endå dit 14.00, då kan jag ju få svar på det hela. Men det gör lite ont så ska vara lite vaksam på det hela. Kanske börjar det bli dags för bebis att komma ut och att det är därför det känns så här just nu. Det känns typ som mensvärk.
Men vi får se, högst 6 dagar kvar till bebis kommer.

30

Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Varför tror hon det?

Barnmorskan tror att jag kommer gå ner till mindre vikt än vad jag hade innan jag blev gravid när bebis kommer, jag förstår inte riktigt vad hon baserar det på. Hur kan hon veta det? Det är ju inte precis så att jag kommer banta ner mig. Detta hull och fett som jag har fått och lagt på mig stör mig inte, (inte för att jag gått upp mycket men ändå) jag känner inget behov på att banta ner mig,
Men det är så mycket hon har sagt som får mig att tveka på hur allt stämmer för när 3 barnmorwskor tror att bebisen ska komma för tidigt och bebis ännu inte är här i v.41+3 så kan man ju undra. Dock ska jag inte skylla på dem ett dugg för det kan inte vara ett dugg lätt att räkna ut sådant.