Vi har varit i Västerås med hela familjen,...

img_20120331_154 (MMS)

Vi har varit i Västerås med hela familjen, morfar,farmor. Farfar och faster. Vi ska nu köra pappa in till stan för han ska ut och äta, så vi är ute hos honom strax för att hämta honom.


Gjorde sitt val.

Ibland blir allt så svårt.
Man kan så som en ilning av smärta som tar sig igen om ens hjärta.
När man kämpat så hårt för sig själv, en annan och för OSS.
Men man får sedan inget utav det utan vänskapen blev bortvald och kämpningarna gav inga resultat alls.
Att någon som sedan kastat bort en så abrurt och elakt försöker få kontakt, vet man inte hur man ska göra.
Ska man skita i det hela, ksa man ge det en chans eller hur ska man göra.
Hon gav mig ändå en sådan smärta av att varit så elak med att välja den personen som bara ljög och hittade på saker.
Jag känner inte att jag vill kämpa för någon vänskap alls längre, inte från någon, har man en vänskap så har man eller så har man det inte.
Vänner kan inte komma och gå hur som, vänner är alltid vänner annars lär man väll inte vara vänner?
Hur skulle ni känna er om ni blivit så bortkastad?
Jag har så mycket energi i mig, men inte för att lägga på någon som svikit än och som säkerligen kommer svika en igen, jag vill lägga mig på en person som man kan lita på.
En person som man kunde lite på som det var innan hon kom i mellan oss, men tror aldrig det kommer hända, du kommer alltid dra dig tillbaka till henne då du inte lssnade förrs gången, kan jag inte känna att jag kommer kunna lite på dig.
Visst saknar jag den vänskapen vi hade, den vänskapen som var för ca 3 år sedan innan allt började rinna åt fel håll, men den tiden kommer aldrig tillbaka, vi två kommer nog aldrig bli vi två igen, iaf inte om du aldrig kommer bevisa att man kan lite på dig igen.

Ska.

Ja idag ska jag ta tag i detta med att fota lite mera, har varit slö med det och det erkänner jag, känner mig dock slö med allt just nu. Men livet fungerar ju iaf.
Jag har fixat i gånggarderoben som Jonas egentligen ska ha hand om, jag har tagit ur lådställningen, (kommer inte på vad det heter) och ställt in den i Julias rum och lagt hennes kläder i den och lagt ner leksakerna i de andra lådorna där hon hade kläderna i, men som faktiskt var tänkt för hennes leksaker.
Min far ska komma på ett litet besök senare, ovanligt va? nej inte precis men som sagt man vet u aldrig när han dyker upp.
I morgon ska Jonas familj och min pappa och vi såklart åka och titta på någon bilutställning, det blir ju trevligt.
Det är ju roligt när alla kan umgås utan problem och har samma intressen iaf pappa och Jonas pappa. Vi andra är bara glada att komma ut lite.

Nu ni.

Idag har jag jobbat 7.30-17 det är därför jag har varit så frånvarande.
Och direkt efter jag slutade jobba åkt vi på visning på ett hus, det är inget stort hus övervåningen är 79 kvadrat och undervåningen 55, det var ett riktigt mysigt hus det kan jag inte klaga på.
Det jag kan klaga på är att det bara var två sovrum på övre våningen och den tredje på undervåningen, men kanske ingen panik när de små kan dela rum första året och man kan slå upp gipsskivor i förrådet så det isolerar och gör det till ett sovrum till. Jonas är nog mer eld och lågor över huset än vad jag är, men jag känner inte heller åååh nej när jag komme rin så skulle kunna tänka mig att bo där.
Men vi ska på en annan visning på söndag också på ett annat hus och så tänkte jag att man kunde åka tillbaka på visningen för detta hus och titta en gång till.

Gråter.

Ja jag kan inte hjälpa det, jag har blivit så extremt känslig på senaste tiden, jag är verkligen en som lider av hormoner under graviditeter, nu gråter jag av alla olika slagts låter som inte ens är ledsamma, jag gråter för att jag blir sur på mig själv, jag gråter för att jag tänker massa tankar, fan rent ut sagt gråter jag typ för allt möjligt. Värre och värre blir det känns det som. Detta är ju verkligen inte jag att reagera så.
Det är som att jag kan inte behärska mig när jag blir sur, då blir jag sur och kastar ur mig allt på en gång utan att tänka, jag har inte varit så heller tidigare, jag har aldrig varit någon som blivit sur, utan accepterat typ allt, men nej nu kan minsta lilla sak sätta igång det.
Känns skönt att det inte är såååå lång tid kvar av graviditeten.

Tja.

Tja, hejsan svejsan!
Idag hade jag tänkt tagit en promenad ner till byn för att köpa ett nytt block som jag kunde skriva i alla recept jag har liggande överallt, men vädret är ju inte det roligaste, och jag har ont i mitt bäckenben buhu.
Men får se vad vi hittar på, känner mindre ork just nu för att göra något alls tyvärr, känns inge bra men ska iaf ta tag i och laga ännu mera mat än vad jag har gjort och fylla frysen med så jag slipper stå och laga mat som höggravid och precis när barnet har kommit.
Tänka sig det är snart bara 3 månader kvar till utsatt datum, alltså är det högst 3½ tills hon kommer ut, men känner mig inte alls stressad denna gången, fast vi saknar ju bara täcke och madrass till den kommande så det är ju toppen.

Inga bilder.

Nej vi har inte tagit några bilder på senaste tiden, det finns så mycket annat man känner att man bör hinna med att göra, så man får lägga prioriteringarna på att hon ska ha roligt i första hand.
Jag har ingen tanke på vad jag ska laga till mat i kväll, så jag behöver verkligen komma på det, annars blir det en matlåda från frysen.

En bra morgon idag.

Idag var den en bra morgon, dock var båda Julia och jag sega men det gick som på räls ändå.
Jag har gjort rent bänkar och kakel i köket, dammsugit alla förutom två rum i lägenheten och hängt upp lite saker i Julias rum, och dammat av lite.
Nu vilar Julia lite middag då hon var jätte grinig och låssades gråta för minsta lilla.
Jag ska vila upp mig lite, fortsätta tvätta upp den tvätten som finns kvar, bädda sängen och så kommer lilla Asia på ett litet besök också vilket är trevligt.
Känns bra med att få rent, och att man får lit sällskap det behövs inte mera på en dag inte.
Bara fortsätta lite med inköps listan som jag började med för någon dag sedan, tur att vi har så mycket mat hemma iaf så man bara behöver sm,å handla mjölk och så, men nu börjar det dock bli lite tomt på mat så dags att fylla på förådet.

Jaha ja nu är det så.

Ja nu är det verkligen så.
Glädjen är inte så stor över en mage som gör uppror, det värker lite, och spänner på magen.
Men vi ska klara av denna dag som bara den ska ni veta.
Vi ska ju börja på babyrytmik i eftermiddag. hoppas Julia kommer tycka det är roligt. Förhoppningsvis så gör hon det, ger det några chanser iaf, kan ju vara roligt både för henne och mig att komma ut lite till.
Julia leker på och är jätte glad just nu, stackaren att hon ska behöva lida av att en annan har lite ont.
Hoppas också på att jag får min lön i morgon och att försäkringskassan delar ut sina pengar i tid denna gången, men det lär dem ju säkert inte göra! så trött på dem så man bara vill spy.

Så underbart.

Allt är så underbart konstiogt nog.
Jonas är lite sjuk men han är mest hela tiden, Julia är på jätte bra humör och har varit ute massor i dag.
Jag har jobbat då det är folk som är sjuka och folk som har semester.
Det var kämpigt i morse kan jag säga att gå upp och jobba klockan 7, och att inte veta om ens mobil ställer om sig själv eller inte. Men den lyckades bra själv som tur var.
Jobbade ända till haöv fyra men tiden gick faktiskt bra och snabbt.
Sedan efter åkte vi till Jonas föräldrar och böt till sommardäcken, vi ska ju låna ut våran bil till harrens föräldrar så vi fixade på en gång och det var väll tur jag är så trött efter att jag jobbade så jag skulle kunna storkna.
Dock är jag ledsen för att vi inte kunde gå på Arns kalas och för att förspillt en dag på jobbet, men får väll tänka att det är bättre att göra tråkiga saker men få pengar ibland än att göra roliga saker hele tiden.
I morgon ska vi börja på babyrytmik det blir intressant.
Bebis i magen rör sig mer och mer hela tiden, jag mår toppen nu om man bortser från halsbrännan och lite smärta i bäckenen ibland men det är väll för att jag anstränger mig för mycket, men så mysigt med alla sparkar,slag och rörelser från lilla bebisen nu innan det börjar göra ont.

så skönt.

Ja det är så skönt väder idag, synd att jag ska jobba och att jag inte har någon ork alls just nu faktiskt.
Har öppnat alla småfönster i lägenheten och knytit upp blkongdörren så katterna inte kommer ut. Annars om jag visste att dem inte hoppade över till grannens balkong eller rakt ut i luften så de faller tre våningar.
Visst man skulle ju kunna testa men inte värt det när man vill behålla sina djur och inte leta efter dem överallt.
Julia sover och det behövs nog om det kommer besök under dagen, frågan är väll när dem dyker upp sådant vet man ju aldrig, båda är ju lite dåliga på att säga en tid eller hålla en tid. Pappa tycker väll han är bra på att hålla tider och det är han väll om han någonsin skulle säga en tid när han ska dyka upp.
Åååh jag vill inte jobba jag vill njuta av det fina vädret och av våran underbara dotter!
Men får vara positiv är ju ledig hela sommaren vilket jag inte varit sedan jag slutade skolan. Så det blir underbart då ska jag passa på och njuta av det underbara vädret. (blir säkert regn hela sommaren bara för det.

Vi väntar.

Vi väntar besök i detta lilla sjukhum idag min pappa och faster ska komma, dem skulle ju det först förra veckan men då mådde inte dem bra, nu mår dem bättre det är bara jag som mår lite si och så med min hosta, men ska klara mig igenom besöket och orka mig igenom att jobba i kväll. Ska kämpa till sista droppe av blod om det är så det är.
I morgon ska jag klippa mig och jag hoppas det är så här fint väder då för då kan man ju ut och gå promenad och fika på stan, Vet inte heller hur jag ska klippa mig, och dem får väll klippa hur som bara jag blir av med lite slitet hår.
På Söndag ska vi på kalas för Arn och sedan på husvisning, (om jag inte blir tvungen att jobba) kan bli en bra helg detta, iaf om vädret tillåter.

ljud.

Hos bvc igår så hittade dem ett blåsljud eller kanske var det ett pipljud när dem lyssnade på hennes hjörta/lungor.
Vi ska tillbaka om ca en månad så ska en annan ta och kolla på henne.
Men jag är inte orolig faktikt otroligt nog. Hon borde ju inte vara så pigg som hon är om det är något, hon är ju förkyld så tror att det är det.
Hon vägde 8750g och var 75 lång. Våran lilla flicka som inte är en bebis längre.
Jag mår iaf skit, hostar, får frossa och har haft lite förverkar som kommit och gått under hela natten och lite på morgonen.
Fast jag inte mår bra ska jag ta mig till MVC idag då Jonas är hemma och får köra mig, han kanske jobbar i morogn beroende på hur jag mår, men känner att jag behäver vila när jag mår och mått som jag har gjort i natt.

BVC

Idag ska Julia och jag ta oss ner till bvc. Ska bli intressant att se vad hon väger och hur lång hon är.
Mindre bra är att vi inte hittar hennes lilla bok där de skriver längd och vikt i.
Hon lär ju inte få en 12 månaders spruta idag inte, hon hostar och snorar, och barnen ska väkl vara friska när dem får det?
Jag känner ingen glädje över att gå dit och inte ha kortet med mig. Men så går det när någon annan ska ta hand om det, kan tänka mig att de andra två i familjen har lagt det på ett bra ställe, Nja kanske hittar det under tiden Julia sover middag vilket hon verkligen lär göra när hon inte är riktigt pigg.
Julia ska också få åka våran phil & teds vagn ner till bvc, hon har ju knappt åkt frammåt i en vagn innan då hon är nöjd att titta på mig under turen vilket jag tycker är jätte mysigt. Men hon skrattade och satt och sparkade i vagnen sist hon åkte frammåt så det får det bli som nöje idag.
Behöver man ha åkpåse eller täckbyxor nu när det är 5,5 grader (redan halv nio på morgonen.)

Glädje,

Är det bara jag som känner glädjen över skattebeskeden, ja alltså vi som iaf gått in och tittat det.
Vi får närmare 30tusen tillbaka i skatt detta år tillsammansm fast vi varit föräldra lediga vilket känns toppen bra.
Då släpper till och med en till sten från ens hjärta, man vill ju inte behöva betala tillbaka något och det slipper vi ju.
Dessa pengar kommer gå in på sparkontot på en gång och så närmar vi oss en handpenning till ett hus med stormsteg, det känns ju toppen bra.
Vi har inte hört något från mäklaren om den andra visningen dem ska hålla då vi inte kan gå på den visningen som är, får se när han hör av sig.
Jonas försöker få tag i försäkringskassan så han kan skriva över de 180 dagarna som han också har att få ta ut, men han har ju massor med dagar kvar av dem 60 som han ska ta ut också så då kan det vara bra att jag har lite av de dagarna då jag går hemma om dagarna med Julia.
Längtar efter att hitta ett hus som passar oss. något där Julia kan springa runt och ut och leka massor, där man kan gå ut och grilla och bara njuta av vädret som kan vara på sommaren. Känner liksom panik redan nu av att sitta fast i en lägenhet under sommaren som kommer. Jag klarar det inte.

Har saknat.

Det är ju så otolligt sjukt att jag har saknat Julia så mycket av att ha varit ifrån henne i 26 timmar.
Just nu sitter hon och äter lunchen som jag redan ätit upp. Det blev mackaroner och stekt korv. och det är tydligen jätte gott och hon ler mot mig flera gånger i minuten, och bara smaskar på.
Funderade om vi skulle gå till öppna förskolan men det kanske inte är det smartaste när vi båda är tok snoriga, och ska till BVC i morgon, och MVC på torsdag och så ska jag ju jobba på fredag.
Så kanske ska passa på med bara en promenad i friska luften ett tag. Det kanske friskar upp oss båda.
Får se hur det blir känner mig dock riktigt slö just nu, får tänka på att detta är ända lediga dagen denna veckan förutom lördagen så kanske ska passa på att slappa hemma med att tvätt så jag slipper hålla på med det någon annan dag.

Jag är så glad.

Jobbandet igår gick bra men frågan är hur bra det egentligen är för mig att fortsätta jobba och sedan streta hemma, Jag fick flertal sammandragningar/förvärkar på jobbet igår, och ont i bäckenbenet och ryggen.
Men jag ska kämpa mig igenom de tiderna jag iaf har fått, jobbar ju mycket stödagar så man är ledig efter det längsta jag jobbar är tre dagar i rad och det ska man ju klara.
Men jag vill ju så gärna orka mig på att jobba till 1 Juni då jag gick hemma det sista två månaderna innan beräknat förra gången vilket blev till två och en halv innan Julia kom.
Julia sov också för den delen när jag kom hem från jobbet. men det gick bra jag blev lugn av att bara se min lilla flicka sova i sin säng så lugnt, sen hade jag dock svårt att somna, så jag låg och tittade på massor igår kväll innan jag somnade runt tolv. Men jag lever idag också otroligt nog.

Mys dag med mig själv

Nej jag tycker inte om min mysdag med mig själv!
Det finns inget mysigt med denna dagen. Jag tål inte att vara själv jag märker det nu.
Hur klarade man det innan man fick barn?
Man var ju van med att vara själv på ett helt annat sätt då, men nu nu klarar jag det inte!
Jag känner mig som en knarkare skulle göra utan knart typ. (jag vet inte hur det känns så ska väll inte riktigt jämföra med det men ändå)
Jag har redan gråtit en skvätt för mig själv bara av att höra en låt i en film!
Jag har fixat två tacopajer och jag har duschat men inget av detta har varit roligt.
Jag njuter inte ens av att titta på nya twilight filmen!
hur ska detta gå när jag börjar jobba helt och har två barn och som ska lämnas på dagis?
Det känns som om jag inte vill ha Julia på dagis längre, utan jag vill ha henne hos mig hela tiden, men hon behöver ju träffa andra barn, kan ju inte vara självisk!

Segt.

Jag liger fortfarande i sängen, och ja jag har varit upp och fixat frukost ätit den och det var gott.
Jag har tittat på lite tv och nu tittar jag på lite serier.
Sedan ska jag duscha slänga ihop lite lunch en tacopaj blir det nog för dagen.
Sedan titta på nya Twillight som jag ännu inte sätt, men det blir sista prioriteringen.
Känns riktigt tomt utan Julia nu på morognen tur att man får sysselsätta sig på jobbet ett tag sen.

Lite

Usch känner mig lite ledsen!
Vi har varit ute hos Jonas föräldrar hela dagen, vi har fixat nya vagnen en p&t vagn.
Nu är Julia kvar där efter att dem var och hämtade henne nu på kvällen då jag ska jobba kväll i morgon och Jonas inte hinner hem fören jag börjar.
Men känner paniken redan nu vad ska jag hitta på ända till halv tre i morogn då jag börjar jobba?

tok.

Ligger tok sjuk, tok snorig och hängig.
Det kan inte ha varit vattnet som gick igår tacka gudarna för det, för har inte märkt något under natten.
Och jag vill ju att lillan ska ligga kvar där inne i 10 veckor til iaf, visst hon har 15 veckor kvar och hon ska ju hålla sig där inne tills de förhoppningsvis.

Något.

Något är som det inte ska.
Ja bebis sparkar massor tacka gudarna för det, men jag känner att jag behöver på toa hela tiden.
Alltså att det snart läcker direkt efter jag har varit på toa och så håller den känslan i sig.
Jag funderar på vad det kan vara men kommer inte på något bra svar.
Julia var också utan blöja i soffan tidigare när jag låg där, efter hon togs bort av Jonas så var min klänning och lite annat blött, och det var ganska mycket.
Men borde jag inte ha märkt om vattnet gick?
Men jag borde också ha reagerat på att Julia kissade då jag kände att klänningen var blöt.
Förvirrad.

Han försöker.

Ingen rolig natt, Julia vaknade massor med gånger och verkar ha ont i halsen, och hon är tok snorig. Hon vaknade ca 1 gång i timmen.
Jonas hade en bra kväll men svek att han inte skulle dricka då varesig Julia eller jag är pigga fall om vi skulle behöva åka framför allt för Julias skull till uppsala för att få någon annan smärtlindring än alvedonen. Så då blev jag riktigt sur och ledsen så jag gav honom en örfil. Och ja jag vet att man inte ska slåss, och jag vill inte slåss men det var inte så att jag tog i heller men jag var så besviken och faktiskt rädd att vi skulle behöva åka in och då väljer han att dricka.
Idag har jag ignorerat honom till det mesta då jag mår skit, har ont i magen konstant, har ont i halsen och feber, så försöker bara hålla mig borta så jag inte ska bli sur något mera.
Och han är duktig just nu att försöka göra lite nytta nu, och förhoppningsvis så förstår han att man inte kan sätta sig och dricka när man har en sjuk dotter hemma och en sambo som ligger med magsmärtor, vilket inte är toppen under en graviditet.

Mys

Mysss för hela slanten.
Och Julia har varit så glad och mysig hela dagen får se hur länge hon sover innan hon vaknar till.
Julia som kastade ut lite kläder tidigare idag och hade nya klänningen hon fick av Ronja, Rickard och underbara Olivia och Felicia.

Hel dag.

Jag och Julia har haft en hel dag tillsammans, Jonas är inte hemma men var hem i ca 2 timmar då dem duschade tillsammans och lekte lite.
Nu har hon fått fyra små pizza bitar och fått smakat lite sockerdricka, och det var tydligen gott.
Sedan somnade hon i min famn innan vi ens han in i stora sängen vilket jag hade tänkt att vi skulle krypa ner i och mysa till en film kanske lejonkungen, men det var bara totalt nej till de och hon somnade efter att ha kramat mig i ca 5 minuter, och hon brukar ju inte somna förens 20 fast hon fick vällingen samtidigt som hon brukar.
Känns riktigt skönt faktiskt. Dock känns det som att det hade varit en perfekt kväll att ta ett glas vi, men det är ju ett stort NO NO! framför allt under graviditet och jag skulle aldrig dricka då.
Jag tror faktiskt jag ska mysa i soffan ett tag ist för att krpa ner i sängen, vill vara Julia nära, och känns som om jag bara skulle somna om jag la mig i sängen.

Inget besök.

Pappa och min faster skulle komma på besök idag. Tyvärr kommer dem inte pga av sjukdom.
Och vad ska jag hitta på med Julia hela dagen och kvällen då?
Får panik Jonas kommer ju bara hem och byter om och det är inte så bra väder här heller.
Och jag vet inte vad jag ska göra. Jag hatar att vara själv, men tycker ändå på något sätt att det är skönt.
Ska nog iaf ta en promenad så jag kan skicka in papperna till försäkringskassan.
Och så ska jag och Julia ha lite fredags mys med kanske lite popcorn och lite pizza. Vi ska nog mysa till en film också, men annars då. vad ska man göra? Dammsög ju två gånger igår, och det blir en sväng idag också och torka lite golv igen. men annars vet jag inte.

Tja.

Ja idag har vi haft besök av fina barn. <3
Jag har hunnit dammsuga två gånger till och med och skulle gärna ge mig ut på en tur till men då är jag verkligen tokig för så ofta ska man inte behöva dammsuga.
Ikväll blev det en pytt på stekt potatis, köttbullar och bacon, Julia tyckte det var toppen gott, och det var en nödlösning från min sida då vi skulle ha ätit de ena till lunch idag och det andra till kvällsmat igår.
Men men, i morgon kommer pappa och min faster hit får se när de dyker upp då.
Och Jonas som ska ut och äta i morgon och inte kommer vara hemma när Julia vaknasr och inte när hon somnar heller, kommer bli en kämpig kväll för mig i morgon, och jag måste passa på och vila när hon vilar i morgon då hon inte är van med att jag nattar henne, det är Jonas som gör det, ja han gör det varje kväll, och jag tar henne alla andra gånger.

Hej.

Idag rullar allt på, jag har varit vaken sedan halv sju men gick inte upp fören en timme senare.
Har dammsugit,torkat golvet, fixat med tvätt och disk, rengjort badrummet.
Har myst lite med ljus också nu när Julia sover, dock är det stearin på hela golvet efter att en av ljusstakarna som står på golvet inte kunde hålla det inne, det är ju bra att jag märkte det innan, eller inte.
Men men ingen skada skedd det håller nu på att stelna så jag kan ta bort hela skorpan sen.
Har inte orkat mig på att baka något till Julias lilla barnkalas, dock kommer bara två vuxna, och två barn, (en av tvillingarna stannar med pappan) Men det är lagom det då behöver man inte stressa, man kan vara lugn och man kan prata med båda.
Hela köket är också storstädat och jag som var så glad för det fina vädret tidigare men det finns inget fint väder kvar längre. buhu.

Fixat.

Hej, nu har vi fixat laddare, vi lånar svärföräldrarnas under tiden tills vi skaffar ny då dem har två datorer.
Vi var på öppna förskolan med Lotta och Arn igår och det uppskattade Julia massor, måste ta mig i kragen och gå dit lite oftare, hon är ju så mammig så hon knappt vill lämna mig.
Idag har jag redan hunnit städa av lite dammusugning och torka golvet kvar. Är inne på tredje maskinen tvätt, och har fixat i och ur med disken, ska laga lite pytt i panna till lunch och bacon och potatis tills ikväll.
Vi ska också gå en promenad i det fina vädret först till jobbet iaf för att hämta min kalender som jag behöver.
Nej ni nu ska jag lägga in de nya bilderna på datorn, och putsa av lite till hemma.

Laddaren

Laddaren till datorn har slutat fundera, toppen, vad glad man blir!
Har batteri för 40 min kvar, och tänker int lägga ner dem minuterna här.
Får se när jag lyckats få tillbaka en fungerande laddare då alla bilder på Julia ligger på denna.

Rena döden.

Ja usch försäkringskassan är ju rena döden för mig!
Jag kan inte anmäla min ledighet på deras hemsida efter dem gort om, och det var ju inte alla som fick problem, men såklart så är jag en av dem.
Jag ringde upp dem och beställde papper så jag kan anmäla hoppas det kommer för pengarna på telefonen tog slut så den la på. kändes riktigt otrevligt när den la på men det kan jag ju inte göra något åt, hade iaf 70 kr på telefonen så.
Jämställdshetsbonus är nog inget vi får just nu iaf, jonas har ju inte ens tagit ut 60 dagars ledigt från dem. utan vi har snålat med dagarna och har 230 st ca kvar. Men det gör inget, hellre ha dagar kvar än att få in lite pengar på kontot pga sitt barn.

Redan.

Ja lilla Julia sover redan hon var gnällig och så fort hon fick en napp och blev lite gungad slog hon ihop ögonen, men kanske inte så konstigt det när hon varit vaken sedan 7 i morse.
Jag ska laga lite lax i sås och potatis till middag och passar på nu när hon sover.
Sedan klockan 1 ska vi träffa victoria och Joline och så ska vi ta en promenad och sedan gå till öppna förskolan lite, det blir så bra så. Barnen kan behöva leka av sig lit eoch vi kan behöva snacka lite skit haha.
Nej dags att sätta igång och skala lite potatis.
Och i kväll ska jag göra vårullar och ris har jag tänkt mig, blev så sugen på det.
Mys magen förra veckan, ska ta en ny i slutet av veckan.

Mys.

Vi har haft en mys morgon, Jag och Julia alltså, vi låg kvar i sängen och gosade och gullade, men efter en timme så tyckte hon det var nog med att gosa och hon kröp ur sängen och lekte runt med katterna och jag gick upp fem minuter senare, nu har Julia fått frukost och åt väldigt bra.
Och nu ska vi leka lite men jag har ingen energi för det just nu fast det är fint väder ute, vilket man kanske ska ta tillvara på.
Förresten igår fick Julia sin första blåtira, hon var ute och gick i köket och ramlade med huvudet in en lådknopp, stackaren och vad ledsen hon blev och vad rädd hennes mor blev, buhu nu ser det nästan ut som någon slagit till henne stackaren bara för att hon ramlade i köket. Men det är väll sådant som händer nu när hon går man kan inte skydda henne från allt.

Halsbränna.

Tror jag dör!!
Min halsbränna är tillbaka, och jag hatar det, har börjat fått lite sammandragninger ibland också, det känns inte heller så toppen i v.25 (24+0 idag) jag hade ju inga problem av detta fören sista veckorna med halsbränna och de två veckorna jag gick över med sammandragninger.
Hoppas detta inte betyder något, eller bebisen får gärna komma tidigt men inte så här tidigt den kan ju iaf stanna till v.36 så elva veckor minst ska hon ligga kvar om jag så ska stå på händerna.

Söndag.

Kalaset gick bra igår, dock kom alla innan utsatt tid och därför var vi inte klara med att lägga upp kakor men men det gick bra, alla kom till och med min mor otroligt nog. Julia var glad hela tiden och lekte glatt med sina paket hon fick.
Och kunde hon så skulle hon säkerligen säga TACK för att ni kom och för presenterna.
Vi hade en lugn kväll hemma med pizza/kebab och lite chips framför melodifestivalen, som jag inte ens tänker lägga mitt utlåtande på.
Idag ska ag hämta lite mammakläder från en på stan kommer ju inte i mina egna byxor och vill inte lägga ner 300-400 kr per jeans när jag bara kommer kunna ha dem i högst 4 månader till och behöver iaf 3-4 par då är jag nöjd med att få ca 8 par byxor och lite tröjor för 500 kr. Man behöver ju inte vara toppen snygg när man går hemma liksom.
Annars så ska de nog städas lite under dagen, men om det fina vädret fortsätter borde man ta en promenad.

Gap och skrik.

Nej jag dör lite, Julia gapar och skriker, inget duger hon vill inte leka, inte gosa, inte dricka något nu sitter hon i sin gunga och skriker, hon har varit vaken sedan halv åtta i morse och har varit totalt igång sedan dess. Men inget duger längre, önskar hon kunde somna lite så hon orkar sen, men det verkar inte bättre än att hon ska vara på detta humör i någon timme till fast hon gnuggar sina ögon och gnäller.

Underbart.

Är riktigt nöjd med dagen, lekt med Julia hela dagen och hon somnat av sig själv två gånger pga all lek.
Har lagat potatis, fisk och sås, och gjort 50 kanelbullar. Blir några till kanske i morgon eller på söndag, både vaniljbullar och kanelbullar behövs fyllas på med.
Snart blir det lite kvällsnöje med att leta upp kamera laddaren, vika tvätten och bädda rent.

Ska bli.

Det ska bli intressant och se vilka som har ringt eller kommer ringa idag och avsäga sig att komma till Julia ett års kalas på lördag. Det är ju bara familj/släkt/gudföräldrar som kommer men ändå.
Jag är inte förvånad om min mamma inte ens ringer och säger att hon inte ens ska komma, hon har ju svikit så mycket genom mitt liv att jag till och med när jag stod och duschade idag undrade om det är värt detta, denna inre stressen som kommer så fort hon är inblandad i något. Denna stressen att man inte vet om hon kommer och det att hon aldrig är nöjd, allt jag gör är fel, allt jag säger är fel, allt är verkligen fel, hon ger mig pikar hela tiden om allt och jag orkar inte, men jag kan inte heller bryta kontakten mer än vad jag har gjort, jag struntar nu i att ringa, jag skickar inbjudningar när det har med Julia att göra, och kommer göra det om den andra bebisen också men annars så ska jag inte bry mig eller lägga ner något på det hela.


Ni kan fortfarande chanska på när Janina kommer att komma till världen, hur lång hon kommer vara och hur mycket hon kommr att väga.

Ovanligt.

Jag hittade kameran igår vilken lycka kan jag säga.
Men lyckan höll sig inte så länge, redan nu är betteriet slut och jag ve tinte var laddaren är.
Jag har ju grymt tur eller inte, men Julia fastnade iaf på några kort innan den dog.

Tidiga mornar.

Det blir tidigare och tidigare på morgonen, Idag vaknade vi halv åtta och låg och mös i sängen efter att hon vaknade i natt, hon känner sig ensam i sin säng då det kan jag förstå. Men hon får då sova i våran säng och mysa, och hon har nu lärt sig att ta sig upp och ner ur våran säng helt själv ockå att ta sig upp och ner ur soffan. Så nu behöver hon inte mycket hjälp, går gör hon mer och mer, dock beror det på vilket humör hon är på.
Barnens rum blir med och mer klart för varje dag som går men nu kan inget göras förens en garderob inhandlas eller nya ramar till tavlorna inskaffats.
Nu leker Julia för sig själv, vi lekte tillsammans men hon kröp nyss iväg och nu kommer hon ledsen tillbaka för hon tror att jag försvunnit, kanske är hjärtegrynet trött.

Snart har denna dag.

Snart har denna dagen också gått, dagarna går faktiskt väldigt fort iaf nu när Julia är så aktiv, hon sover inte mycket typ sin middag sedan får hon nu på eftermiddagarna sova en timme för att hon blir så trött,arg och ledsen, men det är ju inte konstigt då hon vaknar före 8:a nu och innan sov hon till halv tio så.
Och ja detta med katterna, skulle gärna sälja eller skänka bort dem till ett bra hem om detta fortsätter, Han katten går det ju bra att bli av med och han älskar alla.
Men våran honkatt måste ha varit misshandlad m.m m.m när vi köpte henne för hon var rädd för allt, till och med oss, hon har vant sig mer och mer med människor och är riktigt social och tycker om mäniskor nu men tvivlar om att hon skulle fortsätta vara så när hon kommer till nytt ställe. Men hon är en katt som inte gillar barn vilket är synd men Julia låter henne vara för det mesta och har aldrig varit elak mot någon av dem, bara matat dem med makrill, köttbullar m.m.
Men För honan vill jag inte vara elak och skicka henne till nytt hem om hon inte kommer trivas, men vill heller inte avliva någon av dem. Ger det en chans i 1-2 månader till om detta fortsätter och kanske blir värre så får vi se hur vi ska göra med djuren.

Vad gör man?

Va fan gör man, Katterna har pissat i Julias säng två gånger nu en i går kväll och en nu på morgonen, vad gör man åt det?
Dem har gjort det förr men inte på 2-3 månader och trodde det var över med sådant äckligt beteende.
Dem är båda kastrerade/sterilicerade.
Det är ju så jävla äckligt och jag funderar faktiskt på att avliva katterna bara för att slippa att de ska pissa på hennes säng, för det är bara den dem pissar på/i.
HJÄLP NÅGON?

God morgon.

Julia har sovit hela natten i sin säng fram tills Jonas gick uppi morse sedan somnade hon om i sängen med mig, jätte skönt och mysigt. Just nu tittar vi på barnprogram och Julia är inte intresserad hon har mer koll på katterna som springer runt och leker. Idag ska jag nog ha en nappfri dag då hon bara får ha napp när hon sover och fortsätta så då hon inte är i sådant stor behov av nappen.
Min sötnos ville hellre bli skjusad i vagnen.

Gissningar.

25 Juni  Flicka  3800 g  48 cm  (Annika Andersen)
2 Juli  Flicka  3160g  49 cm  (Pappa Jonas)
4 Juli  Flicka  2790g  48 cm  (Rebecca Barkstedt)
6 Juli  Flicka  3300g  50 cm  (Lovisa Pettersson)
8 Juli  Flicka  3280g  50 cm  (Jag)
9 Juli  Flicka  3050g  50 cm  (Tea/http://mammatea.se/)
13 Juli  Flicka  3160g  50 cm (Charloth/http://sleepingangels.blogg.se/)
13 Juli  Flicka  3340g  51 cm  (Malin/http://elinorsdotter.blogg.se/)

Gissa.

Kör redan nu igång med att gissa när bebis tänker komma, hur tung och lång hon kommer att vara.
Och vi har fått reda på att det är en flicka vi väntar men de kan ha fel, så vill ni gissa på pojke så får ni skriva det också. Och den lilla är beräknad den 1 Juli.


Depp!

Hur får man kontakt med mammor i sin egen stad(kommun iaf)? känns som om jag inte har några att umgås med på dagarna och önskar att dottern som nu är ett år hade lite kompisar att leka med på dagarna, Men vart hittar man andra mammor?

Har testat öppna förskolan men tycker inte att man får så bra kontakt med andra mammor så, det är ju inte så att man frågar någon där om man ska gå och fika veckan efter ist för att gå till öppna förskolan.

Några tips? Vi börjar bli deppiga både jag och dottern.

Och finns det någon mamma/gravid eller annat i enköping som vill träffas lite?


Kalas snart.

Så skönt att det snart är över faktiskt, ska ju ha ett litet kalas för Julia.
Pappa var tveksam på att mamma skulle komma, hon skulle tydligen iväg på massa annat, då kan hon knappast klaga på att vi har försökt, hon har inte hört av sig alls själv på över 8 månader.Hon har inte träffat Julia sedan före oktober, och hon verkar inte bry sig om att ta sig tid heller, så då skiter jag snart i det, jag har ringt henne dem flesta gångerna och det är inte mitt ansvar, så tänker skita i att höra av mig och sådant, det får hon göra.
Och min faster kommer kanske inte då hon kanske inte åker upp från småland den månaden, men det är förstårligt, man kan inte åka närmare 40 mil bara för ett barnkalas.
Men annars kommer det några, såklart en del mer från Jonas "familj och släkt" då dem är flera.
Men funderar på ett litet barnkalas för Julia med lite barn som hon umgås med, och lite kompisar till mig och kanske till Jonas, vad tror ni om den idéen?

Kladdar på.

Julia äter som vanligt en smörgås med makril på då det är det hon tycker är gott och äter medans hon dissar det mesta annat pålägg just nu. Jag ska värma en kopp te och ta en smörgås jag också. Men väntar lite med det.
Vi vaknade redan före sju i morse av det fina vädret men vi somnade som tur var om till strax före åtta så mys!
Får se vad dagen bjuder på.

1år!!

Idag fyller Julia 1 år!
Vi har varit i västerås med henne, köpt lite presenter, hittad dock inget smycke men det hinner vi göra tills lördag.
Vi åt på jensens böfhus där Julia fick en hel meny helt till sig själv och hon åt och åt och åt och var jätte nöjd vilket var jätte roligt, hon har fått paket under dagen och älskar dem, den ena mer än den andre. Men visst det är dyrt med presenter då vi bara köper "märkes"leksaker så man kan vara lite säkrare på att det håller.
Och jag är lite deppig över att jag inte vet var kameran är fortfarande men fixar det i veckan så kan man ta kort på kalaset.

Jaha ja.

Ja nu är Julias rum färdigt, nu ska det bara köpas en garderob och en prinsessmatta så är det toppen, ja kanske någon gardin det är väll de.
Vi har slagit in Julias presenter och inset att hon bara får tre leksaker, ett leksakstält, och sedan lite böcker och kläder, hur kul är det? Nej jag är ledsen för det och Jonas har inte köpt något alls vilket gör mig ännu mer ledsen, men i morgon ska det köpas ett smycke till Julia och det ska hon få varje år vilket kan vara rolig. Annars får vi se, köper kanske några presenter till hennes kalas för släkten på lördag.
Ska också ta och planera ett litet "barnkalas" för hennes och kanske någon av våra kompisar.

Hej.

Hejsan på er,
Om ni undrar varför jag inte skriver något just nu för. Så ska jag nu berätta det för er.
Vi åller på att fixa i ordning ett ordentligt barnrum och har målat och fixat och ska sätta en bård och så idag, så vi har flyttat kontoret till gamla barnrummet och tvärs om så därför finns det inte så mycket tid att skriva på just nu.
Men återkommer nog ikväll.
OCH I MORGON FYLLER JULIA 1 ÅR!!

Mys morgon idag.

Ja vi har myst hela morgonen, tagit en dusc tillsammans, alltså Julia och jag. Hon har ätit en stor smörgås till frukost, och vi väntar nu på min far, för vi ska åka och titta på födelsedagspresenter till Julia för hon fyller ju år på måndag. Tänka sig vad tiden går hon blir redan ett år.

Vad?!??!

Vad ska man äta till luch tro. Är grymt sugen på skräpmat men vad ska Julia då äta som vill äta samma sak som oss andra.
Jag har pratat med philips iaf för att beställa ny sladd till babyvakten men tror ni att dem pratade svenska nej engelska men en snäll svenska ringde upp mig sen om det hela. Men dem hade den inte utan skickade mig vidare. Får se hur det går i jakten på sladden.
Försöker få Julia att somna lite nu när hon varit grinig och sovit dåligt i natt, och komma på något bra för henne att äta. Jag håller på att hungra ihjäl då jag bara åt en banan som frukost innan tandläkaren men det får jag ta tag i snart om Julia somnar.

Så skönt.

Så skönt jag har varit till tandläkaren och lagat sista biten i munnen som behövt lagas efter att jag bitit av den också när jag öppnade en kapsyl med tänderna.
Julia var snäll i bilen med sin farmor som åkte hem för att sova direkt efter då hon jobbat natten.
Jonas lyckades väcka Julia när han skulel gå till jobbet och hon tokskrek ett bra tag och han bara gick till jobbet, då var jag lagom glad på honom kan jag säga.
Och så vaknade hon ju i natt och var vaken 1-1½ timme då jag försökte få henne att somna, det värsta var ju att när man vet att man ska upp och har en tid att passa så går tiden mycket långsammare på natten och det känns som man missar massor av sömn.
Idag ska det letas efter kameran som är totalt putsveck.