32

Ja magen mätte 32 cm idag, och ett hjärtljud på 140 slag i minuten.
Halsbrännan kunde hon inte lösa er än att ge lite tips och att jag ska fortsätta äta/dricka halsbrännemedicinen.
Jag är iaf trött som satans, och jag har iaf fått i mig lite kvällsmat, men inte mycket att hurra för dock, men pressade i mig lite.
Julia älskade maten och smaskade med bra aptit vilket värmer hjärtat.

..

Jag har nu fått i mig tre små chokladvåffelrån, ja jag vet inte vad dem heter men ni kanske fattar vad jag menar.
Och så har jag fått i mig en haöv fruktdryck på 2½ dl. Känns väll inte så där roligt att inte få i sig mera än så här. Så det är verkligen dags att ta upp detta med min BM när jag ska dit i eftermiddag och min kära svärmor är snäll och kör oss ner, det var mest för att det var mulet och började regna tidigare, men höll det i sig? Nej det gick över lika fort, men då kan man lika gärna åka bil annars tar det nog ett bra tag innan jag kommer fram till MVC, kan ju inte gå så långt längre, eller jag kan ju gå långt men jag blir tokkissnödig så fort jag går utanför dörren, och jag går som en snigel och allt går dubbelt så långsamt som det brukar göra.

Skit.

Jag mår totalt skit just nu, skulle kunna sjunka genom jorden!!
Jag kallsvettas och det känns som om jag ska spy och svimma, ingen härlig känsla kan jag säga.
Det blir inte lättare av att Julia är pigg som bara den då jag bara lan ligga ner framför tv:n för att överleva. Dock verkar hon nöjd ändå men inte det roligaste kan man säga.
Ännu värre känslan av att veta att man måste laga lunch då man bara vill spy pga tanken på  mat.

Fick jätte mysigt sällskap av Asia på efte...

Fick jätte mysigt sällskap av Asia på eftermiddagen. Vi har pratat och varit ner på stan ett tag. Vi har också ätit "hämt" mat också. Julia var inte på toppen humör mellan två ca och halv fem allt skulle vara tvärsom. Kanske var det för att hon råkade väckas. Jonas har iaf varit underbar idag fast han retat gallfeber på mig, men jag vet att han inte vill något illa för det utan att det är jag som är kinkig, trött och lätt irriterad.


1500

Herre gud,
Undra hur många timmar jag har lagt ner på denna bloggen sammanlagt.
Med detta inlägg så har jag nu sjort 1500 inlägg, tänka sig att man kan lyckas skriva ner så många känslor, tankar och händelser på ett ställe. Det är så roligt att kunna gå tillbaka och se vad som har hänt och hur man har känt.
Alla inlägg här har ju verkligen inte varit positiva, men alla har då inte heller varit negativa.
Men det som har en kompling mellan alla inläggen är att dem har handlat om det som händer och sker i våra liv, alltså mitt liv. (Julia och Jonas räknas som mitt liv).
Tänka sig att under dena tiden jag har skrivit denna bloggen så har vi fått ett bar, vi har flyttat, vi har bråkat, vi har älskat varandra, blivit gravida igen, lagat massa mat och bakat, testat massa nya saker.
Och mer ska det bli, en ny fas börjar snart för oss, och om 1 månad högst 1½ så är vi tvåbarns föräldrar.

Varför.

Varför gifter sig folk?
Jag bara undrar hur dte kommer sig.
Känner man sig säkrare i sitt förhållande då?
tycker man att man visar mera kärlek till varandra då?
Jag bara undrar, jag är inte mycket för äktenskap så jag vill bara fråga.
Varför väljer man sig att gifta sig i någon annan färg än vitt när man väl bara gifter sig en gång(förhoppingsvis) ?
Varför välja ett stort bröllop, varför välja ett litet?
Är man mer kära ju mer folk man bjuder in på sitt bröllop? eller är man ute efter mer pressenter eller hur ligger det till?
Nej om jag någon gång kommer gifta mig så står jag ingör många frågor som jag har.

Tjolahopp.

Oj vilken tröttmössa jag måste ha varit i natt, jag vaknade knappt när katten började klättre på nätdörren, inte ens 5 gången han klättrade på den så kände jag mig vaken. Utan gick upp på toa och somnade snabbt om igen.
Och när Julia hade vaknat och Jonas la henne i sängen precis innan han behövde gå till jobbet så vaknade jag nästan inte, utan vaknade av att hon satt i sängen och Jonas var på väg ut ur rummet, men ännu denna gången så kunde jag inte hålla mig vaken så länge utan somnade kaske till och med om innan lillan.
Otroligt men sant! Men är jag utvilad nu för det? nej inte riktigt det kan jag inte påstå.

Magen.

v.35+2
Magen växer så det knakar, kommer ju inte i några normala kläder läge utan måste ha mammakläder, lite jobbigt men nu går dte ju ann när jag har short och sådant som jag kan ha på mig.

Svårt att äta.

Usch jag har så svårt att äta, vi sitter och äter lunch, jag har avslutat min portion den var lika lite som Julias och jag mår skit illa.
På senaste tiden så har jag fått det jätte svårt att äta, och det hjälper inte med små portioner och ofta utan jag mår skit ändå och kan knappt äta. Dricka går bra men inte mat över huudtaget, inte sötsaker, kakor eller andra saker heller. Hur kan det komma sig??
Jag mår iaf skit och bör kanske ta upp det vid MVC på torsdag.

Mår skit.

Mår illa, känner att jag vill spy, är trött så att hjärnan håller på att ramla ur.
Julia är underbart snäll just nu så henne kan man verkligen inte klaga på.
Det behöver tvättas och plockas undan och dammsugas i vardagsrummet, men det känns som jag ska svimma, hur löser man det?
Frukosten är intagen så bör inte vara pga det heller, så vad är det som gör så att jag mår skit just nu?

En fråga.

Oj bilden på frågan kanske blev lite liten.
Jo jag slutade inte helt att amma fören hon var lite mer än 6 månader.
Men jag gick tillbaka och började jobba heltid när Julia var tre månader och då fick hon amma morgon, kväll och på nättera. Och enligt Bm så var det ingen fara överhuvudtaget för henne att jag jobbade och hon ammade då och åt ersättning och gröt på dagarna (gröt när hon blev 4 månader och äldre)
Jag ångrar inte alls att jag gick tillbaka och jobbade så tidigt jag har njutit så mycket av min mamma ledighet efter det, skulle nog inte ha kunnat njuta så om jag gick hemma konstant i över ett år.
Men denna graviditeten så planerar jag inte att gå tillbaka och jobba så tidigt utan gå tillbaka efter ca 5-6 månader och bara jobba 4-6 dagar i månaden som jag har gjort sedan jag gick av att jobba heltid.
Ammandet var ju jätte mysigt men det var inget för mig, jag kände mig som en mjölkkossa som aldrig fick vara ifred, men jag skulle heller inte neka mitt barn att få amma när jag faktiskt kan amma så nästa kommer nog ammas mycket längre än Julia.

Bra kväll.

Vi försöker få Julia att somna och hon vill inte sova det är väll inte så bra.
Men resten av kvällen har varit bra, har bjudit Jonas på pizza i västerås.
Har köpt tre par jeans då jag inte kommit i mer än en jeanskjol i sommarklädes version senaste två veckorna, köpte två par skor, en skjorta och två gravidklänningar också så nu har jag kläder för den kommande och sista 1½ månaderna som mest.
Jonas hittade inget han ville ha annars tänkte jag köpa något till honom men svårt när han inte hittar något.
Julia fick tre pjamaser och kommande bebisen två. Det var denna månads köp.
Tur att det inte gick på mer än 1500 kr. Och att man förhoppningsvis kan sälja kläderna begagnat sen när jag fött, dem lär ju vara i riktigt gott skick då iaf.
Usch vad Julia skriker Jonas vaggar till och med på henne men hon vill inte sluta skrika. Hjärtat vårat.

Så fint.

Jag fick ett underbart smyckeskrin av Julia i morsdags pressent, tre våningar med lådor och en "lucka" högst upp där man kan ställa sina ringar, örhängen och massa nadra smycken, kommer ta lång tid att fylla den då den faktiskt var riktigt stor och i vit läder imitation (tror inte att det är riktigt läder men man vet aldrig)
Dem valde ut den underbaraste presenten min karl och min dotter.
De är underbara båda två och därför funderar jag på om jag ska baka eller laga någon extra god mat som dem tycker om idag, men får se hur pigg jag är, annars får det bli i morgon.
(Hittar ingen bild på ett likadant skrin, men dem kunde iaf aldrig ha alt ett bättre än dem gjorde. <3  )

Jag ska.

Jag ska sluta bli så irriterad så fort.
Men jag skylle rpå hormonerna som fortfarande finns kvar i mig, och det gör ju faktiskt min söta sambo också han säger inget när jag börjar bli arg och så förutom efter att "ja nu har hormonerna pratat igen" vi bråkade ju ganska bra när vi väntade Julia också och det gick över så fort jag slutade amma efter en vecka eller två ar jag hur lugn som helst, jag brusade inte upp för minsta lilla utan jag tog det med en nypa salt. Och det är ju det jag bör göra nu också. Men det är inte lätt när man inte kan rå för det.

Glädjen.

Ja igår kände nog alla i familjen glädje.
Vi åt goda svenska jordgubbar till frukost och det tyckte vi alla var gott.
Sedan blev det ut till svärföräldrarna där det blev först kött potatis och fick och potatis, jätte gott.
Sedan massa mys i solen medans Julia badade i sin lilla pool som vi köpte till henne.
Rulltårta med massa färska jordgubbar och grädda och massa mys till fika på altanen medans lilla Julia sov vilket var väldigt avslappnande.
Och sedan fick vi till och med smörgåstårta till middag, då var jag så mätt så jag fick inte i mig så mycket men det var jätte gott.
Väl hemma sedan på kvällen så tittade vi på film, sorterade strumpor och bara var fast Julia hade svårt att sova och somnade ca 21.3 jonas somnade en timme senare medans en annan låg vaken till strax efter tolv och sedan sov jag till ca 2 och var vaken till 6 me låg kvar i sängen, katten skrek, började klättra på nätdörren och satte sig på gardinstången ex antal gånger.
Idag så får vi se vad som händer pga av dålig sömn, förverkar och en halvglad Julia så får vi se vad som händer.
Julia är ingen badkruka inte.

Hallå.

Ja jag skrev direkt ur min agretion igår. Jag skrev av mig hur jag kände i stundens hetta.
Och nej jag önskar inte på riktigt att jag hade någon annan än Jonas, men ni vet hur det blir när man känner sig arg och irriterad. Jag ville inte heller ta ut det på stackars Jonas så skrev av mig all hetta jag kände.
Jag fick också kommentaren om att jag verkar tro att jag är perfekt.
Verkar det verkligen så?
Jag kan ju iaf säga att jag verkligen inte tror att jag är perfekt, snarare tvärt om, varför tror ni att jag städar, tvättar, lagar mat varje dag, det är för att jag aldrig känner mig nöjd med vad jag själv gör. Blir aldrig nöjd, jag dömmer mig själv för starkt hela tiden och känner aldrig någon riktigt glädje över något jag gör eller har gjort för jag känner att jag aldrig gjort något så bra som det skulle kunna göras.
Jag är inte nöjd med mitt utseende, känns som om jag inte gör något för att förbättra det heller, känns så värdelöst att Jonas kommer hem ganska ofta och jag är osminkad med dålig hy och bara håret slarvigt i en knut. Jag känner mig tjock, äcklig och riktigt onöjd med mig själv framför allt nu när jag har fått massa bristningar också.
Men visst jag är perfekt eller hur?? Sådant jävla skämt.
Och leva i ett förhållande där man aldrig är oensiga kan ju inte vara ett normalt förhållande, man kaninte alltid tycka lika om alla saker. Och tackvare att vi bråkar kanske 2-3 gånger i månaden och då är kanske 1 av dem ett ordentligt bråk.
Så seriöst väx upp och sluta läs här om du inte tycker man kan få bli sur och irriterad och bråka i ett förhållande någon gång ibland. (plus att jag skrev av mig i stundens hetta för att vi inte skulle bli så osams, vilket vi inte blev!)

Ja det irriterar.

Ja jag är varken arg eller något sådant, bara irriterad.
Och på vem? Jo karln här hemma.
Han har fusk dammsugit, (alltså dammsugit runt allt,och inte ens dammsugit under soffa eller säng)
Han har fuskat och hoppatöver att torka av dörrar och lister ( 3 av alla som han blivit bedd om) och dte var ett halvår sedan jag bad om det och tvätten som jag kämpat med att få ren och torr ligger i en stor stor hög i badrummet och väntar på att bli vikt då Jonas knappt gör något hemma, så då brukar han få vika lite tvätt, men oftast tröttnar jag på hans tempo och gör det själv.
Latheten hos denna karl är ju så dryg så det inte är sant.
Det är inte så roligt att vara höggravid och gör ALLT hemma!
Och ja ni får tycka att jag klankar ner att jag är elak, men jag känner så här och jag gör det flera gånger i månaden, så kommer inte ändra min åsikt heller fören det blir förbättring hemma.
Jag förstår inte hur man kan bli så lat, och påstå inte att det är så när man jobbar för jag har också jobbat heltid, hållt hemmet skinande rent och lagat mat för att han inte då heller gjorde dessa saker fast jag jobbade länge dagar än honom.
Jag fick göra allt hemma när jag gick på att jobba och Jonas var pappaledig, för då hade man de inte städat eller mat serverat alls, så på de fyra månaderna som Jonas var hemma så fick jag hemlagad mat av honom 4 gånger och två av dem gångerna var det pyttipanna och en gång blodpudding ( ROLIG MAT LIKSOM!!)
Nej och sedan tycker ni jag är en grinkärring för att jag gnäller på att behöva göra allt, men hallå det är fan inte roligt! ni förstår inte alls hur det är om ni inte bor tillsammans med ett sådant lat arsle.
Jag önskar faktiskt att jag hade träffat någon annan person som skulle finnas med resten av mitt liv, någon som hjälpte mig med allt ansvar, hjälpte mig hemma och med Julia. Ja med allt!! Delade allt så att det iaf var lite rättvist, nu är inget rättvist!

Äntligen.

Ja jag menar det! äntligen sover Julia middag. På senaste tiden har on börjar sova hela nätterna men sover inte middag fören vid två. Men varför skulle jag vilja bryta det när hon väl sover hela nätterna då, nej det är ju ogripligt så hon får sova när hon känner för det.
Men idag ska jag passa på och ta en skön dusch under tiden hon vilar och ta fram en påse bullar som jag ska svälja ner med lite saft, eller ett kallt glas oboy.
Men först ska tvättmaskinen bytas till sista maskinen tvätt som finns i detta hem. Plocka undern krukorna till alla de blommorna jag har kastat under dagen.
Och sedan blir det bara mysa, passa på att gå ut i det fina vädret, och ja vi går alltid ut på eftermiddagen, för efter när Julia har sovit är hon ju som piggast och gladast, och vi har ännu inte hunnit inhandla solkräm till Julia vilket måste göras i kväll men ändå. Och vill varken utsätta mig eller Julia för den värsta solen mitt på dagen vare sig hon går själv eller åker i vagnen.

Vilken.

Vilken sovmorgon Julia gavoss i morse, visst hon vaknade till vid sex och fick komma och sova bredvid mig men hon somnade ju direkt då, och sedan...... ja sedan sov hon ända till 09.10!! hör och häpna, man kan ju undra vad som tagit åt barnet, då hon sover så bra nu.
Vi hade iaf picknick ute igår när Jonas kom hem och åt hamburgare på en filt på gården och Julia sprang runt och lekte, hon var så glad och nöjd, så det ska vi fortsätta med om det är fint väder, att sitta på balkongen eller ute på gården. Men måste ju passa på när det är fint väder, det kan ju vara skit väder resten av sommaren det vet man ju inte.
Julia när vi var ute och lekte igår.

Nej.

nej jag var inte ute efter att provecera i förra inlägget detta är verkligen hur jag känner, och jag vet att många känner som mig framför allt dem som har barn över ett år. Bara för att en liten procent av föräldrarna fortfarande är "lata" och ja jag menar verkligen lata för att laga egen mat till sina barn så kanman ju sluta läsa här.
Detta är min sida med mina åsikter och mina känslor.
Men om jag räknas som överklassmamma för att jag lagar alla mina mål mat till dottern och sedan hinner med och storstäda, tvätta, diska och leka massor varje dag så är jag väll det, inte skulle jag utsätta mitt barn för mer burkmat än vad som varit behövligt, inte heller skulle jag utsätta mitt barn att ge henne välling mer än en gång per dag, för barn som får välling flera gånger om dagen har ju visat sig ha sämre sömn om nätterna då dem inte vet om dagsrytmen ordentligt.
Nej nu dags för picknick

Så trött och äcklad.

Ja jag blir så trött och äcklad av föräldrar som ger sina stora barn barnmat i burk
Hur tänker man då??
Så äckligt kan jag tycka, tycker det är vidrigt när dem är mindre också men då kräver dem ju mat bra många gånger mer än när dem blir lite större.
Men alltså har man ett barn på ett år kanske lite mer eller lite mindre så kan barnet roa sig bra själv man lagar ju mat till sig själv varför inte laga mycket åt gången och frysa in så att barnet får bra mat?
Nej dem ger sina barn den där jäkla burkmaten som får mig att vilja spy.
Jag tycker sådana föräldrar är så oansvariga och äckliga som inte kan laga mat åt sitt eget barn!!!
Och varför ge dem fruktsaker på burk när dem kan tugga, när det är nyttigare, och när det blir så mycket billigare???
Nej skäms på er era jävla barnmatsburks föräldrar.
(Och nej barn under ett års föräldrar klagar jag inte på, för jag vet att det är lätt och bra i början att börja med så man vet att dem får i sig mat)


Det går bra nu..

Skit bra går det rent ut sagt.
Både vardagsrummet och Julia är helrent förutom att torka golvet och tvätta fönsterna nu.
Har fått hjälp av den lilla hon fick en egen torkservett som hon går runt och putsar med och är jätte lycklig.
Jag ska ta tag i det andra nu och göra klart dessa två rum, sedan leta upp kamera laddaren och laga middag sedan ska jag visa er hur vi bor, allt är ju som sagt inte klart fast vi snart bott här i snart två år, vi har ju haft så mycket annat att lägga tankarna och pengarna på.
Vi kan trycka in hela handen i munnen och försöka skratta samtidigt så vi ser lite mongo ut. men hon är ändå mitt <3

Tjo hej!!

Vilken underbar natt!
Ja jag ljuger inte, jag är riktigt glad över natten som varit, jag fick faktiskt rikitgt mycket sömn fast jag var vaken mellan tre och sex, men jag sov faktiskt riktigt skönt strax efter elva till tre och sedan sex till åtta. Och Julia hon vaknade kvart över åtta efter en hel natts sömn. Mitt lilla hjärta.
Nu sitter vi och äter frukost, jag är klar och Julia lyckas långsamt få i sig lite frukost men pratar och leker mer i sin stol just nu.
Dagen bjuder visst på otorligt fint väder, frågan är ju den om man ska passa på att vara ute lite, det är ju så tråkigt att vara ute själv med Julia, alltså inte att vara själv med henne utan för att de är varmt, svettigt, och att man ska försöka leka massor hela tiden vilket jag inte alltid har ork till.
Men ska iaf dammsuga lägenheten och plocka upp det Julia redan har lyckats plocka fram, för det skulle ju min kärna nyklippta sambo göra igår men han kände inte för det, och då blir det ju jag som får göra det, om jag inte klarar att hålla mig tills i kväll med detta, och det brukar jag inte klara för det värsta jag vet är stök.

Så här roliga är våra kvällar, eller rätta...

img_20120522_223 (MMS)

Så här roliga är våra kvällar, eller rättare sagt mina kvällar, Jonas sover redan liksom Julia, till och med katterna sover denna kvällen tacka gudarna för det. Nu ska man bara lyckas somna själv. Det är problemet ligger, jag har så svårt att somna och när jag väl sover så är det riktigt dåligt jag sover. Man får vara glad för ca 3 timmars osammanhängande sömn. Önskar att min underbara sömn återkommer när lillan är född, alltså kanske inte så att man får hela nätterna sömn utan iaf mer än i dagsläget.


v.34+2

Oj, jag som lovade att leta fram laddaren till kameran idag har int ens börjat leta.
Men iaf så är vi inne i gravid veckan 35 (34+2) idag.
Tiden bara rullar iväg, det känns som vi nyss fick reda på att det bodde en ny lite bebis i min mage, om man jämför med förra med Julia så går denna så grymt mycket fortare men det är ju för att man har Julia att roa sig med nu.
Men detta kommer nog också bli min sista graviditet,hur mycket jag än längtar efter detta knyte så känner jag att två räcker. Är jag dum att tänka så?
Det är ju iaf högst 7 veckor kvar till våran lilla Janina kommer vara här hos oss, och vi har verkligen hållt fast vid detta namn bra länge.
Mellannamn har vi inte ens börjat fundera på, men ett namn eller kanske två har jag bestämt utan att Jonas vet om det.

Alltså seriöst!!

Jag blir så jävla upprörd!!!!
Jag som inte brukar svära i min blogg gör nu det.
För jag har fått ett inkassokrav på en räkning jag har betalat redan i feb!! Hur fan kan de inte ha någon koll?
Jag har beställt kort två gånger och jag betalde båda i feb den 15 och den andra någon gång efter 20:onde.
Har inte fått några påminnelser eller något för jag har ju betalat.
Men idag dök detta krav upp i brevlådan.
Och jag var snabb på att skicka ett argt mej med alla detaljer i. Och jag har till och med kollat upp så jag betalat de båda, både med att titta på räkningarna och på internet!
Om dem inte hade stängt sin kundservic (eller vad det stavas) redan klockan 17 så skulle jag ha ringt och tok klagat.
Jag har iaf betalat räkningen och kommer kontakta detta idiotiska företag och kräva tillbaka mina pengar då jag redan betalat räkningarna, blir intressant vad deras försvar blir då jag vet att jag bara beställt kort två gånger och har kollat allt och allt tyder på att jag betalat dem, vilket jag vet att jag har gjort då jag betalar alla räkningar så fort dem kommer ner i brevlådan.

Den osminkade sanningen. Tackvare att jag ...

img_20120522_133 (MMS)

Den osminkade sanningen. Tackvare att jag inte har några planer på att vistas bland folk har jag bara satt upp håret och klätt på mig en klänning, om vi ska ut sminkar jag mig då. Men det är riktigt skönt att bara luffa runt hemma.


Jag lovade.

Från början när jag började skriva, lovade jag både mig själv och andra att denna blogg inte skulle bli någon tråkig mamma blogg. Och hur har det gått??
Nej åt det andra tokhållet, jag skriver bara om min vardag med mitt barn, snart två barn.
Men vet ni hur svårt det är som förälder att ignorera den största delen av sitt liv när man skriver?
Nej jag är väll en tråkig mamma som lägger all min tid på mitt barn, hon är mitt allt jag skulle göra allt för henne (precis som alla andra föräldrar också säger).
Därför lägger jag inte ner så mycket tid på mig själv.
Jag är inte den som går ut och äter med vänner så ofta, inte heller bjuder vi hem dem så ofta som jag önskar att vi gjorde, Jag lägger inte ner stora summor på kläder åt mig själv medans jag lägger ner bra stora summor på Julias kläder så hon alltid har fläckfria kläder, jag köper inte mycket smink,hår eller hud vård till mig själv.
Nej jag har helt enkelt blivit den där tråkiga mamman som jag inte tänkte att jag skulle bli.
Tänka sig att livet kan bli så tvärs imot än vad man tänkt sig.

Oj vilken dag.

Oj vilken dag, Julia ger massa tillfällen till att blogga idag, hur kommer det sig?
Har lagat lunch till lillan och hon sitter nu och smaskar i sig den. Jag har fått städnojja ist för att möblera om, det är nog bättre det iaf, så ska städa så det står härliga till under tiden Julia sover middag.
Det är ju så det är när man har barn, man får liksom anpassa sina dagar efter dem. Man får acceptera att det blir stökigt och att man behöver plocka upp saker hemma minst en gång om dagen, men det är så värt det.
Hon var så lycklig över sin glass som hon fick igår i det fina vädret.

Började.

Jag började med att möblera om här hemma, jag är ju beordrad till vila för er som inte vet det, men hindrar det mig?
Nej det har väll aldrig hindrat mig, har ju alltid gjort tvärt om hur man ska göra, men efter att ha flyttat en av bokhyllorna ut i hallen och fyllt på med skor så tappade jag suget helt och hållet på att hålla på. Men ska fylla på med väskorna jag har också så allt är på ett ställe.
Jonas kommer bryta ihop när han kommer hem och tycka att jag är helt dum i huvudet, det brukar ju vara så för jag får ju för mig så många dumma idéer.
En av mina nya dumma idéer är ju att vi ska tappetsera om sovrummet tackvare att en katt har börjat riva på den tapeten, och då ska det tappetseras på längden och inte på höjden, Ja varför?? Jo för jag vill ha ränderna åt det hållet och jag tyckte att det var en bra idé, frågan är ju verkligen om det är en bra idé? Tror inte min svärfar som ska tapetsera kommer uppskatta det lika mycket som jag gör.
Nu ska jag leta upp laddaren till kameran så man kan visa lite bilder här då jag inte har gjort det på bra länge.

Så underbart bra.

Ja kvällen igår var toppen, Vi åt mat ut epå ballkongen, Julia var jätte glad över det och satt och hojtade och pekade på allt. Jonas och jag njöt också av det fina vädret där ute.
Sedan åkte Jonas ett varv till återbruket och kastade lite skit som tagit upp plats här hemma, det är en eller två vändor kvar och kasta gammalt golv och tapeter och massa sådant skit, och hemmabio högtalarena som katten ändå bitit av sladden på och som knappt fungerade när vi tittade på film.
(Julia igår när hon skulle bada med sin pappa och hon hittar på lite bus och hoppade i med kläderna på)
Idag så fick jag sova ända till halv nio och det gjorde Julia också, blir så glad, sedan åt vi frukost och hon fick smaka svag,svag oboy till frukosten och det gick ner lite av det och sedan smörgåsen. Vi har lekt massor redan och vi ska fortsätta med det efter jag skrivit klart.
Ikväll ska Jonas klippa sig så blir lite extra tid ensam med Julia men det gör mig inte ett dugg om hon är på bra humör då är hon ju bara för mysig. Och det blir bra att han klipper sig också som inte gjort det sedan Julias dop.
Sedan saknar jag att umgås med vänner, känns som man sitter fast i en bubbla, men jag får nog skylla mig själv ganska mycket då jag inte tar kontakt med någon längre, men ni som är minna vänner som läser detta så är det inte meningen jag kommer tillbaka, jag har behövt lägga ner tiden på mig själv, få familje livet att gå ihop, att få mig själv att gå ihop. Kan inte lägga ner tok mycket tid på andra just nu framför allt inte när jag inte har mått så bra. Men det ska bi ändring på det så fort denna lilla flicka är ute. Men ni som vill får gärna höra av er jag blir bara glad av det fast jag verkar helt off i många stunder, och jag saknar mina vänner massor, men glädjs av att jag har fått flera vänner som är gravida eller har barn som kan förstå ens off situation lite mera.

Haft fullt upp.

Ja det har vi verkligen, vi har gjort massa nytta överallt denna lång helg.
Och i lördags var vi i strängnäs och åt glass och fikade, gick runt och tittade lite och så lekte Julia i den storla lekplatsen nere vid hamnen det var så mysigt och skönt. På kvällen hjälpte vi Ann-Sofie att få upp lite lister tavla och en stor lampa. Och vi fick god hamburgare där.
Sedan i söndags så var vi på kak och tårtbufe och Julia var så glad, inte för kakorna och det för hon tog typ en tugga av en kaka och sedan ville hon inte ha, nej hon ville då titta på alla som sprang runt, och inte gjorde det oss något att hon tittade, skrattade och pratade med dem, det blev ju så mycket nyttigare så.
Jonas och jag åt tills vi var sprickfärdiga sedan begav vi oss till västerås och köpte in nya ytter möbler bara det gick på över tretusen och sedan så köpte vi en lampa att sätta upp också. Nu saknas det lite inredning, alltså blommor, massa ljuslycktor som man kan hänga upp, och massa vita hjärtan eller något liknande man kan ha på väggen.
I morse så vaknade jag grymt tidigt redan före fyra med värkar, dem höll i sig till sex då jag efter två ipren (fast maninte ska äta de utan alvedon, men de hade vi inte hamma) Julia var ju också vaknen massa under den tiden så var ganska jobbigt, värkarna höll sig också var 3-4 minut så blev lite orolig där närmare sex innan jag somnade då Jonas är i stockholm och jobbar. Men det gick ju som sagt bra och det har nu gått över och jag får några värkar då och då bara.

God morgon.

En skön natt med mycket mycket sömn, vaknade bara en gång för att gå på toa.
Saknar ju Julia massor såklart, det blir alltid så när hon inte är hemma, men hennes farmor oh farfar är ju som sagt så glad över att ha henne ute hos sig, så det är ju bra för dem alla, och för oss också såklart, att bara kunna slappna av och inte behöva tänka på någon annan än sig själv.
Men vi ska snart åka ut till lilla Julia igen, Jonas ska fortsätta jobba på badrummet och vi andra ska väll hitta på något att göra, Men just nu är Jonas i Uppsala och hämtar saker till traktorn ohc jag känner inte att jag vill förlja med dit, så jag är kvar här hemma och har nu ätit en välbehövlig frukost.

Så trött.

Ja jag är verkligen det, Julia vaknade inatt och tokgrät som hon hade ont, det verkade som om hon hade ont i magen, sedan får jaga ju svårt att somna om.
Men nu har Jonas och Julia åkt ut till Jonas föräldrar igen så jag får lite ensamtid så skönt, och den spenderar jag med att baka massa bullar blir två satser bullar iaf som står på jäsning just nu, jag hade ju tänkt göra fyra omgångar men är tveksam om jag orkar det faktiskt då jag har halsbränna och riktig värmefross och känns som jag ska smälta bort, kan det vara så för att jag inte åt någon frukost tro?
Jag får ta och fixa lite frukost också så jag mår bättre.

She takes my money.

Yes she takes my money. och det får hon. Jag menar ju att Julia får allt jag äger och har, jag köper allt jag vill och får för mig till henne, på ett år och hon lyckats fylla en hel gånggarderob överfull med kläder, hon skulle aldrig hinna använda allt om hon nu så hade olika kläder varje dag under hela året, men det är nog något som växer bort att man inte är lika glad och pigg på att köpa kläder m.m.
Inge bra väder idag eller det är väll okej nu när det är mulet ska ju ändå baka massa bullar så det gör ju inget.

Så skönt.

Fick en riktigt skön och underbar kväll av Jonas och Julia.
Dem åkte ut till Jonas mamma och pappa och byggde en nätdörr, då passade jag på att stanna hemma och försöka slappna av lite.
Jag gjorde en dubbelsatts av chokladbollar vilket jag vet att både Jonas och Julia älskar så dem är glutenfria och socker fria. Och dem blev nam am, men som vanilgt kommer jag inte på receptet så fort jag ska dela med mig.
Dem var borta mella ca 15-18.30 så har hunnit tagit igen det dåliga humöret och kände glädjen när dem kom hem, det är inget jag känner varje dag annars, visst jag älskar dem båda men jag har någon vid min sida dygnet runt behöver lite tid själv eller iaf på jobbet tex.
I morgon ska dem åter ut dit och jag har bestämt att det först blir till att handla lite så ska jag baka två satser med vailjbullar och två med kanelbullar, alltså fyra omgångar bullar.
Och jag vet någon som ska få en påse eller två av vailjbullarna.

Plopp

Plopp kärlek.
Är det någon där ute som har testat denna choklad?
Jag har iaf gjort det, och jag tänker nu ge min åsikt.
Jag gillar den inte särskilt mycket.
Den ska ha smak av gelehallon och hallonbitar i vit tryffel. Det låter ju jätte gott eller hur?
Men jag kan då inte känna någon smak av vare sig gelehallon eller bitar av hallon.
Det känns bara som en stor chokladbit med massa rinnande socker i jag tycker inte det var en hitt.
Jag som annars älskar allt som är sött tycker denna blir för söt.
Betyg 1/5

Så jäkla trött.

Jag är så trött så jag kan stupa, Julia fick tidig lunch i hopp om att hon skulle somna men nej då.
Och här sitter jag med världens halsbränna, allt känns så totalt värdelöst just nu.
Jag vill inte vara gravid längre, det är nästintill bara en stor plåga just nu
Vill slippa denna oändliga halsbränna som inget hjälper på, till och med de där medlena från apoteket hjälper mig i kanske två timmar och sedan har jag hur mycket bränna som helst igen!
Känns som jag vill dö lite varje dag då min halsbränna blir värre och värre, hårtbröd, mariekex m.m m.m hjälper inte ett skit heller så kom inte med de skitsnacket.
Jag önskar just nu verkligen att denna graviditeten tar slut någon gång, jag orkar inte med detta och jag klarar inte mera nu, alla dessa sömnlösa nätter, all halsbränna, springandet på toa. Julias energi och hennes trots att göra tvärs imot allt hela tiden. Jag orkar inte!!!

Fy fan alltså!!

Vaknade två i natt, kunde inte somna om låg och vred på mig, vid tre vaknad Julia och började prata och hålla på, så höll hon på tills fyra när Jonas skulle upp och jag somnade ännu inte om.
Jonas tog med Julia upp och vaggade henne i 45 min ca, inte somnade hon inte jag heller.
Hon stod vid dörren och tvär grät när Jonas skulle till jobbet.
Och strax efter sex lyckades jag få henne att somna om jag jag strax efter det.
Sedan då hade man ju hoppet om att få sova länge men nej då halv åtta var vi uppe igen!
Alltså jag dör, jag är på dåligt humör som bara den, jag är trött och min lilla donna får lida för det.
Men det är ju ändå lite hennes fel så hon får leva med att jag har dålig humör idag.
Jonas kommer vara hemma till ca två idag så det är väll bra det iaf så kan jag försöka vila efter det, dock vet jag ju redan nu att jag inte kan sova på dagarna, men men blir väll tvungen att tvinga mig till det om jag ska klara av hela dagen.

Så fånig jävla brud.

Hon la till mig för ca en månad sedan i en grupp på fb. (vart annars haha.)
Och hon har hela tiden raderat allas kommentarer som inte passat hennes tankar, och så ställde hon idag frågan om var gränsen går för vad som är okej att lägga ut å sidan enligt oss andra. Och mitt svar blev detta (kommer lägga upp detta varje gång det raderas) Min uppfattning om att naken bilder på vare sig vuxna eller barn inte bör läggas ut, Vare sig på barnrumpor, bröst eller andra nakenheter, Bara för att gruppen är sluten betyder det inte att bilderna inte hamnar hos någon som gillar barnpornografi eller pornografi. Så tycker inte att vi ska locka hit sådant folk med sådana bilder. Min åsikt.
Vad tror ni händer? Jo denna Mimmy nillson som hon heter raderade mig helt från gruppen för hon försöker uppmuntra sådana bilder efter hon lagt ut bild på sitt bröst.
En vettig människa gör inte en sådan sak enligt mig, men enlige henne är det jag som har fel uppfattning om vad man gör och inte gör.
Haha vilken liten mupp hon är som sitter där i uppsala och tror att hon är bäst.

En sen.

Det blev en sen frukost iaf för mig, Julia smaskade i sig en smörgås innan jag orkade börja angagera mig i att göra två smörgåsar åt mig själv.
Idag ska vi ner till MVC och vi ska gå dit så länge det inte regnar, om det regnar så ska Jonas mamma köra oss ner, men hoppas på att det är uppehåll så vi kan ut och gå, och visst kan vi gå fast det regnar men då kommer jag vara som en dränkt katt innan jag kommer ner dit.
Och bristningar är inte min vän just nu, jag har fått sådana jäkla bristningar på magen framför allt på vänstra sidan, Jag som klarade mig ifrån dem förra gången fram till efter förlossningen då magen drog ihop sig så fort så jag fick bristningar då.
Att smörja sig med oljor fungerar inte, så kom inte och snacka skit om att det fungerar.
Någon som vet hur man lättare får dem att blekas efter graviditeten?
Så skönt att det är kort vecka denna vecka då Jonas kommer vara hemma tor och fre, och då ska jag passa på att baka både lite vaniljbullar och en del kanelbullar. för det är ju alltid bra att ha i frysen, och det är ju lättare att baka när Julia inte är med och skriker och härjar.

Pain in the ass.

Ja katterna är just nu en pain in the ass. Dem springer som bara den, varför kan dem inte göra lite nytta, typ byta i diskmaskinen, eller städa och plocka undan? Nej det gör dem inte dem bara springer och springer och jag bilr så trött på dem.
Julia har precis somnat och sover middag nu, har ju dragit ner på hennes vila nu och hon sover bara en gång om dagen, förr kunde hon ju somna själv både för och eftermiddag men nu får hon ingen chans till det och hon verkar må bra av det. Hon älskade också min lunch jag lagade till henne och det känns ju toppen bra det.
Vi städade i förrgår och det är dags i eftermiddag/kväll att ta tag i det igen då det är stökigt igen, Måste plocka i diskmaskinen och fortsätta tvätta som vanligt.
Kan inte förstå att ni fortsätter läsa min blogg fast jag inte har haft tiden att hålla allt dett igång, Jag vill så gärna berätta allt för er hela tiden, men tiden finns liksom inte till, kanske blir bättre när jag skaffar ny mobil som är lie lättare att blogga ifrån.

Dags.

Det är nu dags att börja ta tag i mitt skrivande, så ni vet vad som händer i våra liv. Det är dock inte lätt att hinna med allt fast jag nu har blivit tillsagd och avrådd att jobba, så nu går jag "bara" hemma med Julia och strosar, men det gäller ju nu att få i ordning innan nästa bebis kommer, jag säger hela tiden att jag ska fixa BB väskan men inte ens det har jag gjort fast jag har massa sammandragningar.
Jag har ju i morgon gått in i v 34. så inte mycket tid kvar! spännande, är glad att tiden går så fort.
Julia går det bra med, Hon är glad mest hela dagarna, hon har sådan energi, och hon sover nu oftast hela nätterna igen vilket är skönt, och hon uppskattar all tid på öppna förskolan och med andra barn, så ska försöka ta mig mer ork så hon har lite flera att leka med.

Men kul.

Julia på öppna idag.
Lagom roligt eller kanske inte!!
Jag är avrådd från att Jobba, så har avsagt mig att jobba nu, och jag som inte har ansökt om havandeskap fören den 22 tror jag att det är. men men det får vara så har ju 187 föräldra dagar kvar för Julia så får väll ta av dem.
Man lyssnar ju ändå när man blir avrådd det blev jag ju aldrig förra gången dem tyckte då bara att det kunde vara skänt för mig att boa hemma, men denna gången lät hon väldigt allvarlig.
Jag får ju ändå sammandragningar av att vara ute och gå med vagnen behöver inte vara mer än fram och tillbaka till affären i lungt tempo.
Jag ligger varje kväll med sammandragningar, oftast inget som gör ont men på senaste veckan har det också börjat trycka neråt så tänker inte utmana ödet.
Idag var vi också på öppna förskolan Julia lekte massor och vi hämtade ut Julias handavtryck. Och allt har varit en toppen dag fast jag som sagt har haft X antal sammandragningar.
Julia och Jonas är och hämtar bilen de trodde ju igår att det skulle kosta några tusen men det kostade bara 900 kr när Jonas mamma hämtade ut den tidigare idag så det är ju jätte bra det.
Nej ska tänka vart jag har kameran med alla bilder. Och ta det lugnt i väntan på att dem ska komma hem. Kanske börjar bli dags att packa förlossningsväskan också

Frisk!!

Nu har dagen som vi väntat på ett bra tag!
Vi har varit på sjukhuset med Julia, och dem har kollat henns blåsljud.
Och dommen lydde som detta.
Julia är helt frisk det är inget fel på hennes hjärta och hon är frisk som en nötkärna!
Vi känner lättnaden över det hela att våran dotter är frisk, och som vi sa innan man ska ju inte oroa sig för mycket över något man inte kan roför.
Julia skötte sig utmärkt under undersökningen och lekte massa under tiden vi väntade på att få komma in.
Vi gick lite i boländerna efter och Julia fick rusa runt i affärerna och var jätte glad och sa hej till dem hon träffade och skrattade, sedan köpte vi en blåbärs och hallontårta och firade att hon är frisk.
Sedan sist men inte minst så lämnade vi in bilen på bilkompaniet  och får hämta den i morgon.

Irritationen finns.

Julia har varit vaken sedan fem i sex i morse, jag har sovit dåligt i natt.
Nu är hon fortfarande i full gång, hon försöker konstant bitas vilket jag ryter ifrån och nu blir hon ledsen bara jag höjer rösten åt henne lite, men jag känner för att kasta ut henne från balkongen allvarligt för hon håller på så. (skulle aldrig göra det eller något annat för att skada henne, det är väll bäst att man skriver det innan någon tror att jag tänker kasta ut henne och skickar hit polisen.)
Jag är varken trött eller pigg utan bara tok irriterad, Jonas är ute och kör traktor vilket han tycker är skit roligt, men när får jag mitt avbrott av att vara förälder då? Jag går aldrig hemifrån utan Julia, hon är med mig dygnet runt så inte konstigt att man blir irriterad ibland.
Känner att jag behöver ett avbrott, jag behöver vara mig själv utan att ha ansvar, vilket jag har till och med när vi är ut med kompisar då Jonas inte är den som tar hand om Julia, och hon får inge dricka, eller ny blöja om inte jag säger till. Grymt irriterande och får en att inte lite på honom ordentligt när det kommer till Julia.

Tjollahejjjjjsan.

Igår han jag med massor iaf i köket, en äppelpaj, en päronpaj, en mandarinkaka, 4 liter korvstroganoff och 30 pannkakor fick mitt lilla kök göra igår, Jonas och Julia dammsög och torkade golvet på kvällen, så nu känns allt så bra, var inte ens någon fråga eller tjat om att han skulle göra det, utan han tog tag i det helt själv. Känns underbart.
Idag ska jag väll ta och baka något annat för att överraska min karl han vaar så glad att han fick både mat och efterrätt igår när han kom hem från jobbet. Men ibland förtjänar man ju det när man har beteet sig bra, och det har han ju, vi har knappt gnabbats på senaste månaden, kanske är det för att jag inte har någon ork kvar i kroppen på kvällarna? men ändå.
Idag ska jag passa på och rulla två kilo köttbullar, men det får jag ta och göra när Julia sover annars kommer det bli kalabalik kan jag meddela. Men vad vi ska äta ikväll det vet jag inte, någon som har något tips?

Förvånande.

Jag har lagat närmare 30 pannkakor och 4 liter korvstroganoff, allt åkte i frysen förutom lite till Julia såklart.
När jag kom ut till min mobil så hade min mor ringt, ringde tillbaka men inget svar. Blev riktigt chockad när jag såg att hon hade ringt, hon har ju inte hört av sig själv på flera månader, får se vad hon har för baktanke i det hela nu då. kanske hade hon velat ta en lunch, men man kan ringa mer än en gång.
Men ska väll ringa lite senare igen för att se vad hon ville. Det är ju ändå för Julias skull.

Trötter

Tok trött.
Jag hade ju planerat att vi skulle ha en förmiddag på ööpna förskolan och träffa lite andra barn och vuxna.
Julia vaknade ju vid halv åtta ca om inte tidigare men jag slog inte upp mina ögon ordentligt fören då för ville inte se vad klockan var.
Nu straffar det sig ju lite när hon kryper upp mot kuddarna och bara myser in sig, Hon behöver ju dock träffa andra barn, så hur ska man göra, vänta tills på måndag, eller ska jag tvinga ner oss ändå till öppna förskolan?
Kanske skulle vara trevligt med lite promenad och lek i en park när det är så fint väder.
Mitt lilla hjärta sitter just nu riktigt klistrad och trött i mot min arm, hoppas hon somnar snart då så kan jag förbereda lunchen så blir det en enkel och slapp dag. Dock har jag ju massa sallad kvar från igår som vi kan äta till lunch så det är ju bra det.

Ja ni.

Ja vi skulle ju som sagt vara ute idag, Så skulle passa på och gå ut efter Julia sovit innan lunchen, men nej hon har då inte sovit något ännu fast jag har försökt med det. Jag har då tagit och gjort en stor flygande jakob och ska koka ris nu, så får hon äta lunch och sedan får hon sova och jag sätter mig på balkongen och slappar.
Men är det inte typiskt att det ska bli/vara tvärsom när man har några planer.
Hade varit så skönt att vara ute nu när det är 16 grader, men nej nej får sitta på balkongen och njuta sen av vädret.
hinner väll bli regn innan Julia somnar känns det som. Men älskar henne mest av allt ändå.
Så liten puttinutten varit.

Ska passa på.

Idag ska jag passa på och vara ute i det veckra vädret med Julia.
Funderade först på att sitta på balkongen lite senare idag, men hur kul är det för Julia att springa ut dit och in igen då balkongen inte är så stor. Nej det blir nog lite tillflyckt till en lekplats bredvid eller ut på våran egna gård bara, det behövs ju inte mycket mer än så. Behöver nog inte släpa med vare sig sandleksakerna eller vagnen.
Men ännu är klockan lite för lite för att gå ut och njuta av solen, klockan får nog bli tio eller elva först.
Skulle gärna ha sällskap ut också men jag känner slöheten av att inte orka skriva till alla och fråga om vi ska göra något. Så jag skrev och frågade öppet på fb då är ju dock chansen mindre att man får ett ordentligt svar och folk tror att man redan hittat någon att umgås med.